Головна » 2011 » Квітень » 29 » Пенсійна реформа: Чи передбачається зняття пільг, надбавок учасникам війни?
10:21
Пенсійна реформа: Чи передбачається зняття пільг, надбавок учасникам війни?
У проекті закону «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» не передбачено зміну розміру підвищення до пенсії учасникам війни.
Водночас відповідно до статті 14 Закону України «Про ста-
тус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам війни, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни, пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державну соціальну допомогу, яку виплачують замість пенсії, підвищують на 15% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, іншим учасникам війни – на 10% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
У разі зміни прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, проводять перерахунок зазначеної допомоги, виходячи з розміру встановленого прожиткового мінімуму.
Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить: із 1 січня – 750 грн., із 1 квітня – 764 грн., із 1 жовтня – 784 грн., 1 грудня – 800 грн.
Світлана ОКСЕМЧУК
Переглядів: 1356 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100