Головна » 2011 » Січень » 20 » Переліки підприємств, об’єктів та приміщень, дозвіл на початок роботи яких видається територіальним органом державного нагляду у сфері пожеж
15:07
Переліки підприємств, об’єктів та приміщень, дозвіл на початок роботи яких видається територіальним органом державного нагляду у сфері пожеж

ПЕРЕЛІК

критеріїв визначення об’єктів, дозвіл на початок роботи, оренду приміщень яких видається та введення в експлуатацію яких здійснюється територіальним органом державного нагляду у сфері пожежної безпеки області
1. Готелі та готельні комплекси на 100 місць та більше.
2. Театри, кіноконцертні зали, центри культури та дозвілля, культові споруди, будинки культури, клуби та танцювальні зали, криті спортивні і фізкультурно-оздоровчі споруди місткістю 600 місць і більше.
3. Музеї, пам’ятники архітектурного мистецтва та історії обласного значення.
4. Підприємства зв’язку, телерадіоцентри, банківські установи державного та обласного значення.
5. Торговельні, торговельно-розважальні комплекси і центри, виставкові центри, криті ринки, об’єкти громадського харчування загальною площею 5000 м2 та більше.
6. Лікувальні заклади, санаторії, пансіонати, будинки відпочинку, профілакторії та інші заклади для відпочинку й оздоровлення із загальною кількістю перебування 500 осіб і більше.
7. Виробничі, складські об’єкти категорії за вибухопожежною та пожежною небезпекою «А» і «Б», площею понад 1000 м2, категорією «В» площею 5000 м2 та більше, об’єкти підвищеної небезпеки (1-го, 2-го класу у відповідності до державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки).
8. Об’єкти, на яких зберігаються, використовуються та обертаються у виробничому процесі радіаційно-, хімічно-, біологічно, бактеріологічнонебезпечні речовини і матеріали площею 1000 м2 і більше.
9. Вокзали автомобільного та залізничного транспорту.
10. Висотні будинки (з умовною висотою понад 47 метрів).
11. Бібліотеки, книгосховища, архіви, незалежно від відомчої належності та форми власності, з фондом зберігання від 1 млн. примірників.
12. Окремо розташовані будівлі наземних на 500 і більше автомобілів та підземних гаражів (автостоянок) на 100 і більше автомобілів.
ПРИМІТКА:
Управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Житомирській області може видавати також дозволи на початок роботи (оренду приміщень) і введення в експлуатацію об’єктів, не зазначених у цьому Переліку.
Управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Житомирській області має право делегувати права на проведення експертиз проектів (проектно-кошторисної документації), ведення нагляду за будівництвом і контролю за виконанням заходів щодо усунення недоліків, викладених в експертному висновку на зазначених у переліку об’єктах, прийняття в експлуатацію та видачі дозволу на початок роботи підприємства та оренду приміщень місцевим органам державного нагляду у сфері пожежної безпеки в районах, м. Житомирі.
Дозволи на початок роботи та оренду приміщень об’єктів характеристики яких менші ніж визначені в даному переліку видаються територіальним органом державного нагляду у сфері пожежної безпеки Ружинського району.

Сергій ІСЬКОВ,
головний державний інспектор з нагляду у сфері пожежної безпеки Ружинського району майор служби цивільного захисту



Переглядів: 1057 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100