Головна » 2011 » Квітень » 29 » Переведення на іншу роботу
10:24
Переведення на іншу роботу
У разі простою працівники переводяться з урахуванням їх спеціальності і кваліфікації на іншу роботу на тому ж підприємстві на весь час простою або на інше підприємство, але в тій самій місцевості на строк до одного місяця.
Таким чином, якщо переведення проводиться на тому ж підприємстві, то воно обмежується не строком, а часом простою (ст. 34 КЗпП). В разі простою не допускається переведення кваліфікованих працівників на некваліфіковані роботи.
Переведення на роботу, як постійну, так і тимчасову, повинні оформлятись наказом власника або уповноваженого ним органу. В наказі про тимчасове переведення має бути зазначений строк цього переведення.
Законодавством не встановлено форми давання згоди на переведення. Підкорення працівника наказу власника або уповноваженого ним органу не може вважатись згодою на переведення. Така згода має бути попередньою і такою, що відображає волевиявлення працівника. Для того щоб запобігти можливим спорам, бажано, щоб працівник давав письмову згоду на переведення, яка має бути зазначена в наказі роботодавця. Працівник, ознайомившись з наказом, робить запис про ознайомлення з ним і зазначає про згоду чи незгоду з переведенням, ставить підпис і дату.
Тому відмова працівника від переведення в разі виробничої потреби для заміни відсутнього працівника і в разі простою не вважається порушенням трудової дисципліни. При переведенні на іншу постійну роботу змінюється трудова функція працівника: спеціальність, кваліфікація чи посада. Тому записи про такі переведення повинні заноситись до трудової книжки. Тимчасові переведення до трудової книжки не заносяться.
Таким чином в межах правової освіти розкрито питання переведення на іншу роботу. Але слід пам’ятати, що в кожному конкретному випадку краще звертатись за консультацією до професійних юристів, а коли обставини вказують на ймовірність вирішення спору в суді, то краще чим скоріше звертатись по допомогу до адвокатів, які і будуть представлять ваші інтереси в суді.
Якщо Вас хвилюють інші правові проблеми Ви можете звертатись із проханням їх висвітлення на шпальтах нашої «Ружинської землі» до редакції газети. Також безкоштовні консультації можна отримати за постійно діючим телефоном «Гарячої лінії» 3-28-32 або звернувшись до «Громадської приймальні» при Ружинському районному управлінні юстиції.
Ігор ЮЩУК

Переглядів: 685 | Додав: zmya | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100