Головна » 2015 » Червень » 11 » Роздуми після сесії
11:10
Роздуми після сесії

4 серпня 2015 року відбулась чергова 37 сесія Ружинської районної ради 6 скликання

Не зважаючи на важливість питань, винесених на розгляд сесії, в роботі сесії взяла участь гранична кількість депутатів: 34 із 64 обраних. Складається враження, що деякі депутати вже за півроку до виборів склали повноваження, скоріше, самоусунулись від виконання обов’язків – представлення інтересів громади та обов’язків перед виборцями.Сесією було затверджено звіт голови Ружинської районної адміністрації «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Ружинського району.
Дійсно, багато зроблено і робиться багато добрих справ в наш непростий час. Все частіше і частіше ми вживаємо фразу – «наш непростий час», розуміючи під цим агресію Росії проти нашої незалежної свободолюбивої України.
Саме тому в порядок денний сесії було включено питання «Про заяву до Верховної Ради України «Про визнання Російської Федерації державою-агресором».
До відома читачів відзначу, що Мовчанівська сільська рада ще З березня 2014 року на сесії сільської ради при-йняла рішення про визнання та засудження агресивних дій Росії відносно держави України.
Звертаю також увагу, що рішення було прийнято в дні, коли «зелені чоловічки» тільки з’явились у Криму, коли російські гвинтокрили по-піратськи порушували повітряний простір над українським Кримом.
В подальшому були і тривають криваві бої на сході України, тисячі загиблих серед захисників, військових, добровольців, більше шести тисяч жертв серед цивільного населення, тому дуже шкода, що після всього цього Ружинською районною радою в сесійній залі було провалено голосування: забракло голосів. Не віриться, але факт є фактом. Причин багато, основна з них – це низька участь депутатів в роботі сесії, але є й інші.
В повістку денну сесії питання «Про визнання Російської Федерації державою-агресором» було внесено до останнього розділу – «Про різне» (нагадує слово «дріб’язкове») хоча, на мою думку, воно повинно стояти спочатку, серед головних, і про це повинні були б знати всі депутати без винятку.
Нагадуванням про агресію на кожній районній сесії було б віддання шани та поминання героїв, які загинули і гинуть щоденно за незалежність України, вшанування хвилиною мовчання (принаймні так розпочинаються сесії в Мовчанівській сільській раді).
Не знаю, чи знайдеться ще хтось в районі, хто повірив би в те, що проти Української Армії, проти України воюють донецькі шахтарі та трактористи, як це стверджує президент Росії.
Всі ми пам’ятаємо часи протестів шахтарів, які йшли до Києва виборювати свої права, тримаючи в руках каски, які використовували для стукання по бруківці, і сьогодні шахтарів також дістають із шахт із-під завалів, через обстріли та відключення обладнання.
Озброєних же новітніми зразками зброї «шахтарів», які передавали б «Привет Уфе» або «Чита, привет», сидячи на російських танках, не буває. Полонені російські спецназівці дають свідчення як докази російської присутності на українській території, і якби навіть не було подій на сході України, то Росія сама визнала свою операцію в Криму найуспішнішою із військових. Ми втратили частину своєї території, сподіваємось, що не назавжди, тому лише за цим фактом можна визнавати Росію агресивною країною.
На державному рівні ми просимо цього ж визнання від європейських країн та світової спільноти. А що ж самі?
Сьогодні ж ніяково та соромно перед сім’ями тих ружинців, які загинули, захищаючи державу, свою землю. Дуже шкода, що нагороди за мужність, за свої подвиги Герої отримали посмертно.
Вічна їм пам’ять! Шаною в їх честь було б одностайне голосування всіх 64 депутатів Ружинської районної ради за включене в порядок денний питання «Про визнання Російської Федерації  державою-агресором», тому що Герої напевно знали, хто їм протистоїть.
Тож хай береже Бог всіх, хто боронить нашу землю, нашу державу.
Слава Україні!
Василь Чернявський, 
сільський голова с. Мовчанівка

 

Переглядів: 2948 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100