Головна » 2011 » Червень » 3 » Розлетілися синіми птахами
10:41
Розлетілися синіми птахами
Підійшов до фінішу ще один навчальний рік. За цей час діти подорослішали, набралися нових знань. Школярі радіють канікулам, адже це відпочинок і нові враження. Та для випускних класів останній шкільний дзвінок сповістить про початок нового дорослого життя зі своїми турботами і переживаннями.

Цей день завжди проходить урочисто і водночас душевно. Випускники виходять на останню лінійку під прапором гімназії, який виготовили учні 11-А класу і залишають його у дарунок навчальному закладу. Лунає величний Гімн України, звучать теплі і добрі слова привітань гостей, вчителів, батьків. На святі останнього дзвінка у Ружинській гімназії директор Г.І.Чорна традиційно кращих учнів нагородила грамотами, дипломами за участь в олімпіадах, за досягнення у спорті, у шкільному житті. 
Галина Іванівна подякувала голові райдержадміністрації В.С.Бондарчуку, голові районної ради Б.О.Ходаківському за постійну увагу до проблем навчального закладу, підтримку та допомогу. Адже в минулому навчальному році виконаний значний обсяг робіт з ремонту та облаштування приміщення гімназії та прилеглої території.
Сорок дев’ять випускників у нинішньому році залишає стіни рідної гімназії, щоб розлетітись синіми птахами у доросле життя.
Вітали випускників і перша вчителька, і класні керівники, всі вчителі, які довгі одинадцять років готували юнаків та дівчат до дорослого життя. Теплі слова лунали від наймолодших.
У вітальному слові голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук зазначив, що і в подальшому районна влада опікуватиметься усіма навчальними закладами, адже більшість з них потребують не тільки поточного, а й капітального ремонту. Особлива увага акцентується на енерго- та теплозбереженні.
Лунає останній дзвінок, а в синє, безхмарне небо летять різнобарвні кульки, випущені ще сьогодні гімназистами, як розлетяться у доросле життя завтра самі випускники.
Дзвінок пролунав. Молодші учні уже налаштовані на відпочинок, а старші готуються до першого в своєму житті випускного вечора…
Ще задовго до початку
дійства біля районного будинку культури зібралися жителі містечка, щоб привітати випускників із вступом до самостійного життя. Святковою ходою від гімназії йдуть випускники на церемонію вручення атестатів. Різнобарвні сукні дівчат, строгі костюми хлопців привносять у буденне життя Ружина святковість.
Вальс поколінь подарували присутнім у залі братики та сестрички, батьки, бабуся та дідусь випускників.
Півсотні вчорашніх учнів заходять до святково вбраної зали будинку культури. Стоячи вітають їх присутні. Урочистості відкриває директор гімназії Г.І.Чорна. Секретар навчального закладу О.Ю.Панченко зачитує наказ про вручення атестатів. Атестат особливого зразка та срібну медаль отримує Світлана Шуляк. Ряд випускників за особливі успіхи у вивченні окремих предметів відзначені Грамотами.
Слова вдячності за терпіння, пісні у дарунок вчителям лунають зі сцени. Традиційні віншування випускникам звучали з вуст заступника голови РДА І.І.Семенчука, селищного голови В.І.Жарського, керівника СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаби.
Батьки вручили вчорашнім школярам хліб-сіль з напутніми словами у доросле життя.
Святковий вечір підходить до завершення, випускники біля будинку культури танцюють із батьками випускний вальс, а в цей час у небо здійнявся ліхтарик щастя.
Василь КАЩУК


Переглядів: 689 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100