Головна » 2011 » Квітень » 4 » Сесія районної ради
15:54
Сесія районної ради
Головою постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, прав людини, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування обрано О.М.Хмельницького. За таке рішення проголосували депутати на VI сесії Ружинської районної ради VI скликання, яка відбулась 24 березня. На засідання були запрошені селищний, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій. У роботі сесії також взяв участь депутат обласної ради М.П.Зозуля.Голова районної державної адміністрації  В.С.Бондарчук повідомив про виконання програми економічного і соціального розвитку Ружинського району за 2010 рік. Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Н.І.Юркова прозвітувала про виконання районного бюджету за 2010 рік. Наталія Іванівна повідомила, що до загального фонду районного бюджету в минулому році надійшло доходів в сумі – 67618,4 тис. грн. Видатки загального фонду районного бюджету склали – 68628,5 тис. грн. До спеціального фонду надійшло – 4587,4 тис. грн. Всього по загальному і спеціальному фондах районного бюджету доходи склали – 72205,8 тис. грн і видатки – 73218,8 тис, грн. Заступник голови адміністрації Н.П.Петрик розповіла про заходи передбачені Програмою залучення інвестицій в економіку Ружинського району на 2011-2015 роки. Наталія Петрівна повідомила, що метою програми є суттєве збільшення обсягів залучених інвестицій в економіку району, в тому числі іноземних, для забезпечення сталого економічного зростання та створення нових високооплачуваних, кваліфікованих робочих місць, привабливого інвестиційного іміджу та розвиненої інфраструктури за рахунок підвищення рівня інвестиційної привабливості району та покращення її інвестиційного клімату. 
На виконання даної про
грами заплановано залучити кошти – 25,0 тис. грн з місцевого бюджету та 30200,0 тис. грн інвесторських коштів. Заслухавши інформацію Н.П.Петрик, районна рада затвердила дану програму.
Програму забезпечення пожежної безпеки Ружинського району на 2011-2015 роки створену на основі комплексного підходу до розв’язання проблем захисту суспільства, національного надбання і довкілля від пожеж та їх наслідків, в якій визначаються шляхи вдосконалення системи забезпечення пожежної безпеки, організаційні засади її функціонування, зміцнення технічної і ресурсної бази, напрями державного управління у цій сфері, про яку проінформував начальникРВ УМНС України в Житомирській області В.А.Федорович, також затверджено депутатами районної ради.
Затверджено Програму про-філактики та боротьби із захворюванням на туберкульоз в Ружинському районі на 2001-2014 роки, про яку інформував начальник відділу охорони здо-ров’я райдержадміністрації В.В.Ніколайчук:
– Захворюваність і смертність від туберкульозу постійно зростає, – розповів Віталій Віталійович. – Збільшується число хворих на туберкульоз з резистентністю до протитуберкульозних препаратів. Зберігається висока питома вага деструктивних форм серед вперше виявлених хворих на туберкульоз. Основне завдання програми підвищити рівень обізнаності населення щодо захворюваності на туберкульоз шляхом залучення засобів масової інформації до пропаганди здорового способу життя і профілактики захворювання. Поліпшення своєчасної діагностики хвороби, підвищення кваліфікації медичних працівників з метою виявлення ранніх стадій захворювання та забезпечення лікування хворих на туберкульоз в умовах спеціалізованого обласного закладу та районного протитуберкульозного кабінету. Також програмою передбачено постійний моніторинг рівня захворюваності населення району на туберкульоз та стану надання протитуберкульозної допомоги населенню, впровадження сучасних методів лікування диспансерних хворих на туберкульоз в районі, забезпечення повноцінного фінансування для надання медичної допомоги хворим та проведення профілактичних заходів в місцях розповсюдження туберкульозної інфекції в районі, проведення туберкулінової діагностики та вакцинації серед дітей. Потрібно бути максимально уважним до свого здоров’я, адже туберкульоз – одна з найнебезпечніших медико-біологічних та соціально-економічних проблем,– наголосив Віталій Віталійович.
Пропаганда здорового способу життя, боротьба з ВІЛ/СНІДом, захист дітей від жорстокого поводження, насильства, соціальний захист дітей різних категорій підтримка сімей з дітьми, сприяння культурному і духовному розвитку дитини – такий напрям діяльності затвердженої Програми щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Націоанальний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки, про яку розпо-віла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Т.А. Драчук.
Розглянувши клопотання Мовчанівської сільської ради, відділу освіти та висновок по-стійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності, районна рада вирішила передати із спільної власності територіальних громад сіл, селища району з балансу відділу освіти у комунальну власність територіальної громади Мовчанівської сільської ради частину приміщеня місцевої ЗОШ I-III ст. для розміщення дошкільного навчального закладу. Також для облаштування дитячого садочка із спільної власності територіальних громад сіл, селища району з балансу відділу освіти райдержадміністрації у спільну власність територіальних громад сіл Вербівка та Трубіївка передано частину приміщення Вербівської загальноосвітньої школи I-II ст.
Надано дозвіл на оренду частини будівлі комунальної власності колишньої санітарно-епідеміологічної станції у користування Бердичівському міському виконавчому фонду соціального страхування, районному товариству Червоного Хреста, районній організації політичної партії ВО «Батьківщина», ПП «Торгово-виробничій компанії «Статус» та фізичній особі підприємцю Л.С.Молявчик. Ухвалено текст угоди про співпрацю між Ружинською районною радою, районною державною адміністрацією і районною Радою ветеранів війни і праці на 2011-2013 роки та інші питання.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 939 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.6/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100