Головна » 2011 » Січень » 27 » Щоб вогонь не руйнував, а зігрівав
09:30
Щоб вогонь не руйнував, а зігрівав

Щороку в опалювальний період виникають пожежі через несправне пічне опалення. Найчастіше жертвами загорянь стають найменш соціально захищені верстви населення, такі як самотні пенсіонери, інваліди та безробітні, що зловживають алкоголем. Перші не мають можливості стежити за справністю своїх печей, а другі – бажання й сили волі. Наслідком цього є знищені матеріальні цінності, травматизм, а іноді – загибель.


У 2010 році на території нашого району виникло 38 пожеж,  в наслідок яких у вогні загинуло 4 мешканці району, 2 особи отримали травми. Одну особу було врятовано.
Дев’ять із зареєстрованих пожеж виникли з причин порушення правил експлуатації та несправності пічного опалення. Матеріальні збитки завдані цими пожежами склали понад 15 тис. гривень, ще понад 201 тис. гривень склали побічні збитки. На щастя, люди в наслідок цих пожеж не загинули.
Тож шановні громадяни!
Для уникнення випадків виникнення пожежі від пічного опалення потрібно пам’ятати та повсякчас дотримуватися правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації печей. Категорично забороняється залишати біля печі легкозаймисті матеріали, розтоплювати горючими рідинами, виходити на тривалий час з приміщення чи лягати спати при палаючій печі. Необхідно забезпечувати надійну вентиляцію приміщення, регулярно проводити огляд і обслуговування пічного обладнання. Також рекомендується встановити вогнегасник.
Дотримання цих нескладних правил вбереже ваше здоров’я та життя.
У разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації кожний громадянин повинен негайно повідомити службу порятунку за телефонами: 101, 315-59, з сільської місцевості 9101, 9-315-59, або 101 з мобільного.

Валерій ПЕРВУШИН


Переглядів: 665 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100