Головна » 2011 » Квітень » 4 » Складна ситуація в Жовтневому
15:52
Складна ситуація в Жовтневому
Низку питань порушено під час зборів жителів Жлвтневого та Звинячого, які відбулися нещодавно. Основне, що турбуєлюдей – низька оплата за орендовані земельні паї і не менш болючим стало питання культури самого населення. На що сільський голова і представники з району 
надали ґрунтовні відповіді.
Сільський голова В.Я.Івасенко, інформуючи про діяльність  сільської ради у 2010 році зазначив, що на території населеного пункту проживає 684 людини, за минулий та теперішній рік померло 20 жителів, а народилося лише 9 діток. Функціонують школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека, ФАП і амбулаторія, три магазини та господарює ПАТ «ТАКО».
Гордістю села є дитячий садочок. В ньому були зроблені необхідні будівельні роботи, замінено водогінну мережу. Крім того нові ліжечка були подаровані генеральним директором ДП «АФ «Ян» Л.М.Пономаренко. А приміщення та майданчик оснащені усім, що потрібно для розвитку дітей.
Чого не скажеш за інші заклади. Так, за словами директора школи Н.П.Дмитрук, приміщення потребує великої допомоги, як від місцевої влади так і від самих жителів. Адже в школі нео-бхідно заміни і вікна, і опалювальну систему, і водогінну мережу на що знадобляться значні кошти. Та на те, аби винести сміття із території школи, яке туди викидають місцеві жителі – кошти не потрібні. Ніна Петрівна закликала всіх громадян не викидати сміття на теренах школи, адже школа – єдиний острів життя в селі.
Не найкраща ситуація склалася у будинку культури. Красиве велике приміщення потребує капітального ремонту та за словами В.Я.Івасенка на нього немає коштів. Крім того, приміщення не опалюється, тому в ньому й не проводять жодних заходів окрім, літа та осені, коли ще дозволяють погодні умови. Минулого року було куплено прапор на сцену та штори, а також планують зробити косметичний ремонт.
Та більш за все громаду хвилює питання орендної плати за земельні паї, які в них орендує ПАТ «ТАКО». Але, нажаль, представників господарства на зборах не було, тому висунули пропозицію розглянути це питання на окремій зустрічі.
Багато різних та слушних питань було поставлено сільському голові та представникам з району на які вони ґрунтовно відпо-віли наголосивши, що всі порушені питання будуть вивчені та взяті під контроль.
Підсумовуючи роботу зборів, заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук зауважив, що проблеми в селі через те, що громада не зібрана і не активна. Це видно навіть сьогодні, адже із усієї кількості населення у залі зібралось лише 7% громадян. Також Іван Іванович зазначив, що сільський голова за підтримки райдержадміністрації може вирішити ряд проблем.
Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 662 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100