Головна » 2010 » Грудень » 9 » Сплата страхових внесків – головна умова зарахування страхового стажу
10:22
Сплата страхових внесків – головна умова зарахування страхового стажу
Сплата страхових внесків до Пенсійного фонду є прямим обов’язком кожного керівника. Адже, беручи на роботу працівника, керівник бере на себе не тільки юридичне зобов’язання перед законодавством, але й моральну відповідальність перед людиною зараз та в майбутньому.

Одним із головних завдань управління Пенсійного фонду в Ружинському районі є наповнення місцевого бюджету Фонду. Так, за одинадцять місяців поточного року план власних надходжень виконано на 102,2%: за плану 23485,36 тис. грн надійшло 24007,61 тис. грн, але забезпеченість власними коштами на сьогодні становить 27,5%.
В структурі власних надходжень за 11 місяців цього року складають:
страхові внески під-приємств, установ ,організацій – 19400,4 тис. грн, або 81,0%;
страхові внески сільськогосподарських підприємств – 3652,4 тис. грн, або 15.3%;
кошти від спрощеної системи – 574,9 тис. грн, або 2,4%;
інші надходження (пільгові пенсії, фінансові санкції, пеня, відсотки банку) – 320,6 тис. грн, або 1,3%.
Однак більшість керівників підприємств, установ та орга-нізацій розуміють соціальну значимість сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, як майбутньої гарантії соціального захисту з боку держави.
Найбільшими платниками страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за 11 місяців поточного року серед бюджетних установ є Ружинський районний відділ освіти та Ружинська центральна районна лікарня, а серед госпрозрахункових організацій – філія «Бистрицька» ТОВ СП «Нібулон», ДП «Ружин-молоко», ДП «Агрофірма «Ян» ПП «Ян», СВК «Ружинський», СФГ ім. Мічу-ріна.
Але, на жаль, є підприємства-боржники, які несвоєчасно сплачують страхові внески та мають заборгованість до Пенсійного фонду станом на 01.12.2010 року, а саме:
ВАТ «Райагропостач» – 40,6 тис. грн (не веде діяльність);
Ружин хлібозавод – 28,8 тис. грн (припинило діяльність);
ТОВ «РБК» – 28,8 тис. грн (не веде діяльність);
ПП Агрофірма «Барс» - 3,4 тис. грн;
ТОВ «МКМ» – 3 тис. грн (припинило діяльність);
ПП Субін В.В. – 1,5 тис. грн;
ПП Ставнича І.В. – 1,5 тис. грн.
Проблемними підприємствами–боржниками є: ВАТ «Райагропостач» та ТОВ «Ружинська будівельна кераміка». Ці підприємства не ведуть господарської діяльності і 53,3% дієвого боргу по району належить ВАТ «Райагропостач», а 32,4% дієвого боргу належить ТОВ «Ружинська будівельна кераміка».
Керівники підприємств-боржників порушують норму ст.20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», де зазначено, що страхувальники зобо-в’язані сплачувати страхові внески, нараховані за базовий звітний період не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду (базовим звітним періодом для даних платників є календарний місяць).
Від своєчасної сплати страхових внесків до Пенсійного фонду залежить зарахування страхового стажу працівникам даних підприємств, так як у відповідності до вимог ст.24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж зараховується за умови сплати страхових внесків у розмірі мінімального страхового внеску.
В умовах страхової пенсійної системи несплачені страхові внески – це, насамперед, порушення роботодавцями прав застрахованих осіб в пенсійному страхуванні.
Переглядів: 899 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100