Головна » 2011 » Січень » 20 » Студентська сім’я
15:12
Студентська сім’я

Ще не так давно сімейний студент був рідкістю та винятком. Як правило, це були юнаки після армії, які з дружинами жили з родинами, або після весілля орендували квартиру чи будинок. Усі сімейні проблеми, матеріальне забезпечення ці пари вирішували самостійно. Сьогодні сміливо починають будувати сім’ю студенти всіх курсів, впевнені, що навіть з дитиною на руках вони зможуть закінчити інститут, стати спеціалістом з вищою освітою.

Під студентською сім’єю мається на увазі сім’я, в якій молодята – студенти денного відділення вищого навчального закладу. Це молода родина, у котрій молодятам не більше 25 років, стаж сімейного життя не перевищує 5 років.

Сьогодні сімейні студенти вчаться не гірше інших студентів і виховують дітей не гірше досвідчених батьків. Незалежно від бажання, кількість одружених студентів росте, і це стійка тенденція, а не виняток. Як правило, одруження для студентської молоді не є необачним рішенням. Буває, звичайно, що одружуються й 18-19-літні. Статистика свідчить, що до віку 25 років у шлюб вступають більш 80% жінок і близько 70% чоловіків. Студенти не є виключенням. Крім того, серед студентів більше половини дівчат, і зрозуміле прагнення останніх створити родину в найбільш сприятливі для цього роки. Сьогодні до 20 років виходять заміж більше 55% дівчат, головною причиною раніх шлюбів серед дівчат є страх залишитися самотньою. Якщо ще врахувати, що в країні кожний четвертий – п’ятий самотній, і ця обставина досить серйозна, то зрозуміти молодь неважко.
Студентська сім’я створюється в результаті активного пошуку молодими людьми близької, дорогої людини, необхідної для щасливого, повноцінного життя. Було доведено, що переважним мотивом укладення шлюбу у студентської молоді є любов і близькі до неї духовні, етичні й естетичні цінності та чекання. Студентська сім’я – це спільна діяльність, яка передбачає справедливий розподіл домашніх обов’язків між подружжям і це потрібно враховувати як дружині, так і чоловікові. Зрозуміла тривога батьків за долю своїх дітей. Та батькам не варто хвилюватись, що створивши родину їхні діти будучи студентами залишать навчання, адже це їхнє майбутнє та майбутнє їхніх дітей.

Наталія ШУЛЯК


Переглядів: 2428 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
0
Повністю погоджуюсь з автором, бо ще не так давно ми з дружиною теж піжпадали під категорію студентської сім'ї. Точніше дружина була студенткою. Ми одружилися, коли вона навчалася на другому курсі. На четвертому у нас народилася донька. Але це не завадило дружині добре навчатися і закінчити ніверситет з червоним дипломом. Більше того, після закінчення вишу Таня була більш при вабливою для роботодавців за своїх одногрупників, бо уже мала дитину, яка ходила до дитсадка і вони не боялися, що вона найближчим часом піде у дикрет, чого не можна було сказати про інших випускників-дівчат.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100