Головна » 2011 » Лютий » 11 » Сумна статистика пожеж
20:54
Сумна статистика пожеж

Протягом 2010 року на території Ружинського району виникло 38 пожеж, збиток завданий вогнем становить 207 тис. грн., ще 672 тис. грн. складають побічні збитки завдані вогнем. Вогнем знищено та пошкоджено 21 будівлю та споруду, 2 одиниці автотранспорту та 12 тонн кормів. Працівниками пожежно – рятувальної служби під час пожеж врятовано 1 людину, 20 будівель та споруд, 14 тварин та птиць, матеріальних цінностей на суму 395 тисяч гривень.

Статистичні дані свідчать, що найбільша кількість пожеж сталась на території Ружинської селищної та Березянської сільської рад, де протягом 2010 року виникло по 5 пожеж, по 3 пожежі протягом минулого року сталось на територіях Бистрицької та Зарудинецької сільських рад, по 2 пожежі на території Топорівської, Мовчанівської, Немиринецької та Роставицької сільських рад, на території Прибережнянської, Чорнорудської, Малонизгорецької, Білилівської, Ягнятинської, Зорянської, Городоцької, Дерганівської, Верхівнянської, Крилівської, Вільнопільської, Вчорайшенської та Огіївської сільських рад виникло по 1 пожежі.
З аналізу чітко видно, що протягом багатьох років домінуючими причинами виникнення пожеж є необережне поводження з вогнем при куріння та роботі, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Так в 2010 році через необережність при курінні та використанні відкритого вогню виникло 17 пожеж, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення виникло 8 пожежі.
Як не прикро, але під час пожеж в 2010 році у вогні загинуло 4 мешканці району. Пожежі із загибеллю людей на них виникли на територіях Малонизгорецької, Білилівської, Огіївської сільських рад та Ружинської селищної ради.
14.03.2010 року надійшло повідомлення, що на околиці с. Малі Низгірці в згарищі грубих кормів виявлено обгоріле людське тіло. Після розпізнання було встановлено, що тіло належить жительці с. Малі Низгірці, яка ще 9.03.2010 року пішла з дому та не повернулась. В результаті проведених заходів встановлено, що причиною смерті стали термічні опіки тіла, в зв’язку з чим висунуто версію, що причиною пожежі маси грубих кормів стало необережне поводження з вогнем самої потерпілої. В результаті пожежі вогнем знищено масу грубих кормів.
28.05.2010 року від жителів смт Ружин надійшла інформація про те, що по вул. Бурди з вікон та дверей однієї з квартир житлового будинку виходить дим. По приїзду на місце виклику працівники пожежно – рятувальної служби ліквідували пожежу в приміщенні. Під час гасіння пожежі в квартирі виявлено мертве тіло господаря. З матеріалів розслідування встановлено, що господар ніде не працював, часто зловживав спиртними напоями та курив. В результаті пожежі вогнем знищено домашні речі в квартирі, матеріальні збитки завдані вогнем складають 500 гривень. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем при курінні господаря в стані алкогольного сп’яніння.
9.08.2010 року через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання загорілися грубі корми в приміщенні гаража одного з житлових дворів у с. Білилівка. Під час пожежі у вогні загинула господарка двору, яка намагалась самотужки ліквідувати загорання. В результаті пожежі вогнем знищено 2 тонни грубих кормів, дерев’яні конструкції даху та шиферну покрівлю господарської будівлі. Матеріальні збитки завдані вогнем складають 20 тисяч гривень.
14.09.2010 року від чергового по Ружинському РВ УМВС України надійшла інформація, про те, що в с. Огіївка жителями села у власному житловому будинку виявлено мертве тіло господаря 1960 р.н., а в приміщенні будинку є ознаки пожежі. При проведенні розслідування події було встановлено, що господар проживав сам, ніде не працював, зловживав спиртними напоями та часто курив. 13.09.2010 року, будучи в стані алкогольного сп’яніння, необережно повівся з непогашеною сигаретою, від чого загорілась постіль на ліжку в одній з кімнат будинку. Від чадного диму господар помер. В результаті пожежі вогнем знищено постіль на ліжку та частину дерев’яної підлоги. Матеріальні збитки завдані вогнем складають 200 грн.
Пожежі із травмуванням людей на них виникли на територіях Березянської та Немиринецької сільських рад.
3.07.2010 року під час грубого порушення правил техніки безпеки стався вибух паливного бака на території тракторного парку ДП АФ «Немиринецька» в с.Немиринці від чого виникло загорання верхнього одягу на працівникові охорони тракторного парку підприємства. В результаті працівник отримав опіки тіла І-ІІ ступеня.
8.08.2010 року в результаті порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електромереж виникла пожежа на горищі одного з житлових будинків в с. Березянка. Помітивши пожежу господар будинку намагався самотужки приборкати вогонь, але отримав опіки тіла. В результаті пожежі вогнем знищено дерев’яні конструкції даху та шиферну покрівлю будинку. Матеріальні збитки завдані вогнем складають 2000 гривень
Статистичні дані минулих років свідчать, що не всі громадяни усвідомлюють ту страшну небезпеку, що несе в собі вогонь. Люди, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки в побуті, не слідкують за справністю приладів опалення та електрообладнання, зловживають спиртними напоями та курять в ліжку не рідко опиняються заручниками страшного лиха – пожежі.
Щоб зменшити ризик виникнення пожежі в помешканнях державний нагляд у сфері пожежної безпеки Ружинського району радить всім жителям району дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки в побуті.
Шановні громадяни!
Будьте уважні, вкрай обережні у поводженні з вогнем.
Не куріть в ліжку.
Не дозволяйте дітям гратися з вогнем.
Не зловживайте спиртними напоями.
При виникненні пожежі телефонуйте до підрозділу пожежно – рятувальної служби МНС України за номером 101.

Сергій ІСЬКОВ



Переглядів: 782 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100