Головна » 2010 » Грудень » 16 » Свято в Бистрицькій школі
09:59
Свято в Бистрицькій школі
Ось і минула золотокоса осінь. Осінь щедра, осінь мила, осінь багата. Подарувала червонощокі яблука, медові грушки, солодкий виноград, смачні кавуни і дині. Працьовитими руками були зібрані овочі і фрукти. Слава осені, слава роботящим рукам, які все це виростили та зібрали!


Особливою стала цьогорічна осінь для одинадцяти діток з с. Бистрик, яких вересень покликав до школи вперше. І ось знову, як і в перший осінній день у 1 класі свято. З короваєм на вишитому рушнику зустрічають діти, разом з своєю вчителькою Інною Іванівною Миколюк, дідусів і бабусь, тат і мам, братиків і сестричок. Веселою піснею згадали, як вперше ішли до школи. Гарними віршами та піснями вшановували та розважали красуню Осінь, яка завітала на свято. Пані Осінь (Вікторія Столітня з 5 класу) принесла в корзині багато дарунків, конкурсів, цікавих завдань.
З радістю відгадували загадки, збирали чарівні математичні листочки, горіхи, відгадували на смак овочі та фрукти…
«А щоб дізнатися звідки до нас прийшли городні рослини і чому вони так називаються за-вітав до нас на свято Гарбуз із своєю родиною», – повідомила Яна Гладишко. Данил Мацюк розповів, що «…перси гарбузом називали не мене, а жовту диню… і хоча я не ледачий, звуся «огірочок віслячий». З вірша Олі Ружевич всі дізналися, що огірочки дістали свою назву від древніх греків і в перекладі означає «нестиглий». Івана Дячук повідомила, що редиска «родилась» у Франції й означає «ко-рінець». Цікаво було дізнатись від Олександра Кучерука, що патисон з французької – «пиріг». – Капуста значить «голова», – розповіла Юля Решетнюк. Андрій Матвійчук звернув увагу, як важко потрібно працювати, щоб виристити буряки, і тому їх араби прозвали «батько поту». Софійка Романькова повідомила, що кукурудза з румунської «ялинкова шишка». Ірина Костик розповіла, що помідори прийшли з Італії. «Подивись, які ми гожі, з яблуками трохи схожі. Ось чому й назвались ми «яблуками золотими».
Яна Загороднюк розповіла про те, як порядкує осінь в саду і лісі, а Марина Кутня підтвердила це пісенькою.
Весело й непомітно з іграми, таночками й піснями пройшло свято. Всі разом пригощалися смачною гарбузовою кашею, яку зварила бабуся Валя Юлі Решетнюк, духмяним короваєм – витвором невтомних рук бабусі Софії Романькової – Ганни.
Із побажаннями добра і миру закінчилось свято. «І в вас, і в нас хай буде все гаразд!»
І.І. МИКОЛЮК
Переглядів: 1032 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100