Головна » 2010 » Грудень » 2 » Тиждень рідної мови в школі
09:38
Тиждень рідної мови в школі

Уже традицією у Вербівській школі стало проведення мовного тижня до Дня української писемності та мови. Цього року він тривав з 1 до 11 листопада.


Щодня проводився цікавий захід. На перервах було лю-
дно біля ребусів, кросвордів, сканвордів. А після уроків – вікторини, конкурси, турніри.
Кожен захід мав своїх переможців. У відгадуванні кросвордів відзначилися восьмикласниці Віка Кулибаба та Олена Аброскіна. У конкурсі знавців української мови переможцем стала Віка Кулибаба. Дуже сподобалася учням гра «Щасливий випадок». У грі змагалися дві команди. Вони за лексичним значенням називали слова, пояснювали значення архаїзмів, команди готували завдання одна одній, читали вислови про мову українських сучасних письменників та класиків.
Завершився тиждень святковим вечором «Я знаю – мова мамина свята». З вуст школярів лунали вірші Ліни Костенко, Дмитра Білоуса, Івана Багряного, в яких поети висловлюють свою любов до рідної мови. А ще проводились вікторини: «Продовжіть прислів’я», «Кому належать віршовані рядки про мову?».
Усі учасники тижня рідної мови знову і знову переконувалися в тому, що українська мова багата, співуча, гнучка, милозвучна. А хто не знає української мови або цурається її, засуджує себе на злиденність душі.
Валентина ІЩУК

Переглядів: 1073 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100