Головна » 2011 » Квітень » 4 » Триста метрів
15:47
Триста метрів

Багато це, чи мало? Для спортсмена – сорок-сорок п’ять секунд бігу. Для пішохода три-чотири хвилини. Для автівки – кілька секунд руху. І що таке кілька секунд? В планетарному масштабі – нічого. Та в повсякденному житті ці кілька десятків секунд можуть вплинути на людські долі, на подальшу еволюцію в природі. Та виходячи із нашої ситуації, саме на подальший розвиток еволюції і мають вплив кілька десятків секунд.
Чому так? Та тому, що саме триста метрів, і кілька десятків секунд економлять наші земляки, вивозячи сміття на облаштоване сміттєзвалище. Саме стільки не довозять сміття, викидаючи його при повороті до звалища, економлячи ці декілька секунд.
До чого тут еволюція, запитаєте ви, шановні земляки? Якраз еволюція тут на першому місці. Адже еволюція – безповоротній і спрямований розвиток живої природи, що супроводжується зміною генетичного складу популяцій, формуванням адаптації, видозміною та вимиранням видів, перетворенням екосистем і біосфери в цілому. А що ми вивозимо на сміттєзвалище. Тут, в більшості своїй продукти життєдіяльності людини, створені з полімерів. За свідченнями фахівців наслідки діяльності будь-якого сміттєзвалища протягом кількох років мають на природу такий же вплив, як вибух невеликого за потужністю ядерного реактора. Навіщо в такому випадку ми створюємо такі реактори на кожному кроці? Чому ми економимо кілька секунд. Бездумно нехтуючи здоров’ям майбутніх поколінь?
Василь КАЩУК

Переглядів: 758 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.2/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100