Головна » 2011 » Березень » 18 » Труднощі можна подолати спільними силами
10:10
Труднощі можна подолати спільними силами
Збори уповноважених жителів Малих Низгірців відбувся 1 березня. У зустрічі взяли участь заступник голови РДА Н.П.Петрик, головний спеціаліст відділу Держкомзему В.Д.Скрипаченко, спеціаліст управління праці й соціального захисту населення І.В.Руденко, дільничний інспектор І.В.Матвійчук та працівники  соціальної сфери села.

Сільський голова С.І.Минайлюк, інформуючи про діяльність сільської ради у минулому році, зазначив, що на території громади функціонує школа, дитячий садочок, фельдшерський пункт, будинок культури, три магазини, а також ПП «Ташір».
Минулого року відбувся ремонт в школі, крім того планується заміна вікон на нові. Також поточний ремонт робочих кімнат проведений і в фельдшерському пункті, для невідкладної допомоги, закуплено всі необхідні медикаменти також придбано холодильник з морозильною камерою для їх зберігання.
Не обминули увагою і сільський будинок культури та бібліотеку. Так, спільними силами відремонтували залу, сцену та вестибюль, щоправда, приміщення не опалюється, через що стіни закладу дають тріщини.
Дещо гірша ситуація склалася у дитячому садочку, хоча тут зроблений ремонт та закуплене обладнання в їдальню, придбані іграшки і навчальні посібники, та в кімнатах немає жодних меблів, дитячий майданчик потребує оснащення, а старенькі вікна з яких постійно віє холод, – заміни.
Багато позитивного зроблено для села: за кошти ПП «Ташір», сільської ради та жителів села – частково відремонтовані дороги, приведені в належний технічний і санітарний стан шість криниць загального користування, за кошти населення куплено два глибинні насоси, труби, електрообладнання, проведено благоустрій навколишньої території, висаджено дерева.
Сільський голова С.І.Минайлюк зазначив, що у нинішньому році, крім наведення санітарного стану населених пунктів, заплановано закінчити ремонти доріг, обгородити територію церкви, відремонтувати пам’ятник загиблим у роки Великої Вітчизняної війни односельчанам, а також створити школу-сад.
Та більш всього турбує мешканців Малих Низгірців доля розпайованого майна, яке знаходиться на території ПП «Ташір». За словами людей, кількість його зменшується та зникає в невідомому напрямку. На що сільський голова запропонував обрати комісію, яка буде за усім стежити та вирішувати проблемнні питання. Громада схвалила пропозицію та одразу й обрали членів комісії.
Підсумовуючи роботу зборів, заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик зазначила, що для реалізації програми розвитку села будуть залучені місцеві інвестори, депутати та виконком. А також ознайомила населення з робочим планом соціально-економічного розвитку району на найближчий час. На закінчення подякувала сільському голові, за те, що всі заклади та саме село знаходяться у належному стані.

Наталія Шуляк

Переглядів: 575 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100