Головна » 2011 » Квітень » 29 » У спортивному тілі – спортивний дух
11:42
У спортивному тілі – спортивний дух
Перший етап Всеукраїнської військово-патріотичної  спортивної гри «Зірниця» відбувся на базі Ружинської гімназії 19 квітня. У змаганнях прийняли участь команди 24 шкіл. Відповідно до програми змагань, гра складалася з двох частин – конкурси та спортивні змагання: конкурс строю, історичний конкурс, долікарської допомоги, кидання «гранати», топографічної підготовки та естафета «Десант» (військова естафета, подолання смуги перешкод тощо).
Змагалися учні 5-9 класів. Дівчата та хлопці крокували у строю на плацу, надавали першу медичну допомогу, кидали на влучність «гранати» та на швидкість переносили «поранених» на ношах. Велику спритність, розум, силу, гнучкість і витривалість виявили всі учасники змагань. Команди щиро вболівали один за одного, але в кожних змаганнях є переможці. Так, перше місце розділили Ружинська гімназія та Зарічанська ЗОШ І-ІІ ст., друге місце посіли Мовчанівська ЗОШ І-ІІІст. і Малочернявська ЗОШ І-ІІ ст., а третє місце розділили Білилівська гімназія та Прибережненська ЗОШ І-ІІ ст.
«Зірниця» є складовою частиною загальнодержавної системи національно-патріотичного і фізичного виховання дітей та учнівської молоді, основними завданнями якої є підготовка до служби в Збройних силах, підтримка та розвиток молодіжної ініціативи в справі освоєння військових професій, розвиток поведінки в екстремальних ситуаціях, пропаганда здорового способу життя.
Юлія МАКОВЧУК
Переглядів: 676 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100