Головна » 2011 » Січень » 5 » Україна – держава європейська
04:16
Україна – держава європейська
Європейські прагнення України це не абстракція. Інтеграція до європейського і євроатлантичного простору – це сучасні інструменти зовнішньої політики держави, які допоможуть нам принести добробут, гарантувати безпеку країни, нашого майбуття. Сьогодні на новий рівень наприклад, вийшли відносини Україна-Польща. Нині це дружні взаємини.
Демократія є найважливішим мірилом діяльності української влади, оскільки Україна обрала демократичну форму державного правління. Сучасне розуміння демократії пов’язане з реалізацією багатоманітності інтересів і поглядів громадських та політичних організацій. Наявність головних інститутів громадянського суспільства, зокрема, добровільних громадських організацій і громадських рухів, незалежних засобів масової інформації, проведення виборів та референдумів і служать оберегами демократії. Нині ми будуємо відкрите суспільство.
Для Української держави важливою є підтримка ПАРЄ наших євро інтеграційних прагнень. Створена відповідна інституційна база, триває робота з розробки нормативно-правових актів, спрямованих на максимальну адаптацію законодавства України до вимог і критеріїв ЄС.
Враховуючи важливість участі у міжнародних організаціях, Україна бере активну участь у всіх напрямах діяльності ООН, найважливішими з яких є підтримання міжнародного миру та безпеки, зміцнення верховенства права у міжнародних відносинах.
Співробітництво України з ЮНЕСКО спрямовано на розширення міжнародного співробітництва наукових, освітніх, культурних інституцій. Україна є членом організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). У 1991 році підписано Декларацію ЄС щодо України, в 2005 році на черговому саміті Ради Європейського Союзу Україні було надано статус країни з ринковою економікою. В 2005 році на зустрічі у Варшаві, під час Третього Саміту, глави держав та урядів кран-членів Ради Європи заявили про те, що «дієва демократія та добре врядування на всіх рівнях, є неодмінно необхідними для упередження конфліктів, підтримання стабільності, сприяння економічному та соціальному розвитку».
Амбітна мета щодо впровадження інновацій та доброго врядування є життєво важливою для України. Від кожного з нас залежить мир і злагода в Україні, побудова незалежної та щасливої держави.
Раїса НИЧПОРУК


Переглядів: 633 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100