Головна » 2015 » Червень » 11 » Україна, як і мати, – одна
11:05
Україна, як і мати, – одна

Синівською вдячністю кожного з нас є любов і повага до неньки України. Також священний обов’язок патріота Батьківщини – стати на захист кордонів неньки України. Безцінний внесок у боротьбі за її волю є віддати найдорожче – життя. 
Пишається своїми мужніми синами, які відгукнулися на заклик Батьківщини, і зарічанська земля. Тому для учасників АТО учні Зарічанської школи, завдяки спонсорській допомозі керівника СВК «Ружинський» О.Колібаби та приватного підприємця Я.Ковальчука, провели святковий концерт. Дружніми оплесками та запашним короваєм артисти зустріли захисників України, учасників антитерористичної операції О.Ступака, В.Ступака, М.Сівоздрава, С.Курінного, В.Іванченка, В.Шафрана, О.Ставничого, О.Кравчинського, С.Сторожука. Добрими, щирими словами пригадали і тих, хто з різних причин не зміг завітати на свято – братів Я.Шафрана та В.Шафрана, О.Скрипнюка та І.Заселяна.
Учні та педагоги навчального закладу присвятили цю зустріч цвіту народу, його дітям, що в розквіті духовних та фізичних сил віддають свою молодість, здоров’я та стоять пліч-о-пліч зі смертю. Адже, завдяки їм та їхнім товаришам, Ружинщина засинає мирним сном та зустрічає світлі і яскраві ранки. 


Ніколи не зітреться з людських сердець пам’ять про полеглих воїнів АТО, які в боротьбі за волю і кращу долю України не дожили до сьогодення та навіки заснули в знаних та безіменних могилах, розкиданих у рідній і загарбаній чужинцями землі. Учасники свята низько схилили голови перед світлою пам’яттю воїнів, полеглих під час бойових дій у зоні АТО та вшанували їх хвилиною мовчання. 
Після цього учасників АТО привітала заступник голови РДА О.Матвійчук та економіст СВК «Ружинський» В.Глущенко, яка від господарства вручила подарунки АТОвцям. 
Гарний настрій присутнім подарували учні школи, підготувавши святковий концерт. На фоні пісні «Пливе кача» О.Мельник зачитала вірш «Мамо, не плач». Зворушливо прозвучали вірші Т.Глущенко «Свічка», А.Мартинюк «Вишиванка», В.Сідлецького «Тримайтеся, братики», В.Мініна «Скажи, дідусю». Своїми вокальними здібностями полонили гостей К.Осаволюк, яка виконала пісню «Журавлі», та учні 4 класу з піснею «Разом і до кінця». Учні 2 класу виконали танок зі стрічками. Порадували глядачів грою на скрипці М.Кучерук, на кларнеті Ю.Микульський, на трубі А.Решетар, фокусами І.Топор. Учасники спортивної секції продемонстрували свої здібності. Учні 9 класу показали інсценівку з історичної драми «Крути», адже серед тих, хто загинув під Крутами, був наш земляк Павло Кольченко.
За прекрасний настрій аматорам сцени подякував учасник АТО М.Сівоздрав, закликавши учнів зростати патріотами, та подарував навчальному закладу прапор України, привезений зі Сходу з побажаннями своїх бойових побратимів.
Світлана МАРТИНЮК

Переглядів: 3262 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100