Головна » 2011 » Березень » 25 » Умови прийняття громадян України на військову службу за контрактом та порядок проходження військової служби
13:55
Умови прийняття громадян України на військову службу за контрактом та порядок проходження військової служби
Право приймати військовослужбовців, військовозобов’язаних і жінок на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського і старшинського складу та підписувати контракт, надається командиру окремої військової частини, який згідно з Дисциплінарним статутом Збройних Сил України користується дисциплінарною владою командира батальйону (корабля 3 рангу), командира окремого батальйону (корабля 2 рангу), а також начальникам, які користуються рівними з ними правами, та вище.

Перший контракт з солдатами, матросами, сержантами і старшинами з числа військовослужбовців строкової військової служби, військовозобов’язаними і жінками, прийнятими на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського і старшинського складу укладається на строк не менше 3 років.
Після закінчення строку військової служби, визначеного першим контрактом, вона може бути продовжена за новим контрактом посадовою особовою, яка має право приймати на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського і старшинського складу, на строк від 3 до 5 років щоразу до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.
Граничний вік перебування на військовій службі для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом встановлений до 45 років.
Військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, у яких закінчився строк контракту і які досягли граничного віку перебування на військовій службі і визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров’я до проходження військової служби, можуть бути залишені на службі за їхнім бажанням після укладення нового контракту на строк не більше 5 років
Військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які досягли граничного віку перебування на військовій службі, підлягають звільненню в запас у порядку, визначеному Тимчасовим положенням про проходження військової служби солдатами, матросами, сержантами і старшинами.
Контракт припиняється (розривається), а військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, звільняються з військової служби:
а) після закінчення строку контракту;
б) за віком – у разі досягнення граничного віку перебування на військовій службі;
в) за станом здоров’я – на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність або обмежену придатність до військової служби;
г) у зв’язку із скороченням штатів – у разі неможливості використання на службі у зв’язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів;
д) через сімейні обставини або інші поважні причини, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України;
е) за службовою невідпові-дністю;
є) у зв’язку із систематичним невиконанням умов контракту військовослужбовцем;
ж) у зв’язку із систематичним невиконанням умов контракту командуванням;
з) у зв’язку з обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.
Контракт укладається в письмовій формі у двох примірниках, підписується особою, яка вступає на військову службу, і представником Міністерства оборони України, скріплюється гербовою печаткою військової частини і зберігається кожною із сторін.
Відбір кандидатів для прийому на військову службу за контрактом із числа військовозобов’язаних і жінок проводиться районними (міськими) військовими комісаріатами на підставі заявок, які надійшли від командирів військових частин.
Військова служба за контрактом це:
Гідна професійна спе-ціальність:
– спеціальна бойова підготовка;
– військове навчання;
– участь у міжнародному миротворчому процесі;
Матеріальне забезпечення:
Військовослужбовцям надаються:
– грошове забезпечення, в залежності від займаної посади та вислуги років, після надбавки в грудні 2010 року складає щонайменше від 1100 грн для щойно призваного контрактника та до 2500 грн для контрактників, які мають за плечима декілька років служби в Збройних Силах України.
– форма;
– житло;
– медичне обслуговування.
Житло:
У багатьох військових частинах збудовано цільові гуртожитки для військовослужбовців за контрактом. Умови проживання: дві людини у кімнаті, є санвузол, кухня.
Можливе проживання за межами військової частини, у власному помешканні.
Службове життя:
Нормований 8-ми годинний робочий день. Виняток становлять чергування та заплановані бойові навчання.
Для організації дозвілля передбачені спортмайданчики, бібліотеки, клуби.
Колектив об’єднують спільні інтереси та захоплення, що створює дружню атмосферу.
Перспективи:
Можливість безкоштовного навчання у вищих військових навчальних закладах за цивільною спеціальністю, за умови підписання другого контракту.
Поступове кар’єрне зростання.
За детальнішою інформацією звертайтеся щоденно в Ружинський райвійськкомат, тел. 3-13-38, 3-11-78.

О.В.ГЛАДИШКО ,
військовий комісар Ружинського райвійськкомату підполковник


Переглядів: 1286 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100