Головна » 2011 » Березень » 18 » Вчорайшенські школярі турбуються про природу
10:06
Вчорайшенські школярі турбуються про природу
Екологічний тиждень пройшов у Вчорайшенській ЗОШ І-ІІІ ст. Щорічно учні школи беруть участь в екологічному конкурсі «Життя в злагоді з довкіллям».

В школі діє клуб «Еколог», яким проводиться робота з поширення екологічних знань. На екологічну тематику проводяться уроки з математики, фізики, географії, біології, природознавства. На уроках української мови учні пишуть диктант на екологічну тематику, складають вірші про природу рідного краю.
Щорічно проводиться конкурс і організовується виставка малюнків «Природа очима дітей». На уроках трудового навчання діти виготовляють вишивки різних зникаючих рослин, які занесені до Червоної книги.
В теплиці школи висівається насіння квітів для озеленіння школи, села, району. Систематично проводяться конкурси на краще озеленіння класної кімнати. На екологічну тематику проводяться позашкільні заходи: гра «Квіткове поле», виховна година «Про пернатих друзів – птахів», гра-подорож «У світі рослин».
Членами клубу «Еколог» було розчищено 4 джерела, виготовлено 15 шпаківень, посаджено 120 беріз, 500 ялин у лісі. Для закріплення грунтів на схилах горбів посаджено 500 плакучих верб. В межах села і школи посаджено 200 кущів смородини, ліквідовано 2 сміттєзвалища.
Агітбригада школи виступала на виробничих підрозділах села: фермі, тракторному стані.
Найбільш активні учні: Анна Семенчук, Людмила Гринюк, Катерина Задерака, Оксана Сергатюк, Олена Мельник, Іра Лановик, Ткачук Віта.
Учень 11 класу Анатолій Аверін представив проект «Чорнобиль – чорний біль По-лісся». Мета проекту – привернути увагу до екологічних проблем північних районів Житомирщини, навчити людей жити та правильно харчуватись в умовах підвищеної радіації, які культури доцільно вирощувати, показати шляхи повернення забруднених територій до життя.
Учениця 11 класу Ірина Гнатюк представила проект «Чистий світ – чисте майбутнє». Мета проекту – формування екологічної культури людини, гармонії її відносин з природою, усвідомлення можливості наслідків своїх дій.
У школі діє екологічна агіт-бригада. Керівник – Світлана Леонідівна Коломієць. Упродовж багатьох років шкільна агітбригада займала перші місця у районних конкурсах.
Педагогічний колектив і учні школи дякують районому методичному кабінету за належну допомогу в організації екологічної роботи.



Переглядів: 596 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100