Головна » 2017 » Січень » 19 » Вечір колядок у Ружині
10:54
Вечір колядок у Ружині

Різдво Христове – одне з найвеличніших свят і чи не найбагатше за розмаїттям народних обрядів і звичаїв, тому кожен християнин з трепетом і любов’ю готується до свята народження Христа Спасителя. У це свято особлива духовна радість обіймає кожного українця. 

Вечір колядок та щедрівок традиційно відбувся в Ружинському Будинку культури 15 січня. Вже п’ятий рік поспіль цей благодійний захід проводиться в приміщенні Будинку культури, адже бажаючих взяти участь в заході з кожним роком стає все більше. Цьогоріч на свято завітало небагато людей, тому долучилися до благодійної справи не всі. 
Вечір колядок – це не лише гарне дійство та приємно проведений час, а й благодійна справа, адже цього дня збирають кошти для оздоровлення дітей сиріт та дітей, батьки яких загинули під час антитерористичної операції на Сході.
У Різдвяному заході взяли участь вокальний колектив «Освітянка» Білилівської гімназії, народний аматорський ансамбль української пісні «Щербів», дитячий колектив музичних інструментів (с. Топори), прихожани Свято-Нікольського храму (смт Ружин), родина Тимчуків, прихожани Свято-Параскевського храму (с. Заріччя), Денис Лохов з Білилівки та священики з сіл району на чолі з благочинним Ружинського округу Михаїлом Маркевичем. 
Виступи були надзвичайно зворушливими, адже всі вони щиро прославляли новонароджене Дитятко Христа. Веселі колядки і побажання, новорічні віншування легко лягали на серце і звеселяли душу. 
Присутніх привітали голова районної ради Микола Марущак, благочинний Попільнянського округу протоієрей Петро Лис та благочинний Ружинського округу Михаїл Маркевич. Вони побажали всім гарних свят, Божого благословення, миру та зазначили, що такі свята, де можна почерпнути для себе чось нове, добре та мудре, і надалі будуть згуртовувати християн у вірі та любові до Бога.
Свято вдалося на радість людям і на славу Божу. Адже жити, прославляти Бога – це обов’язок кожного християнина. Під час святкового вечора благодійно було зібрано понад три тисячі гривень. 
 

Наталія ШУЛЯК

 

Переглядів: 1733 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100