Головна » 2011 » Травень » 19 » Великій перемозі присвячується
11:17
Великій перемозі присвячується

Перемога! Перемога! Ці величні слова звучали з уст солдатів рівно 66 років тому. Сльози радості пливли у матерів, які нарешті дочекалися своїх синів, у жінок, які побачать чоловіків, у дітей, які чекають з поля бою батьків, у дівчат, які виглядають своїх наречених.


А сльози смутку були у всіх тих, хто не зможе побачити  сина, брата, тата, дідуся, нареченого. Адже вони загинули, захищаючи рідну землю від лютого воїна-загарбника.
Щороку 9 травня вся країна відзначає цей великий день.
Слова подяки за світле сонце, за усмішку дітей, за ласку матерів прозвучали ветеранам і учасникам бойових дій і на Немиринецькій землі!
У центрі села біля пам’ятника загиблих воїнів-односельчан із клумбою-зіркою і розмаїттям квітів зібрались гості, школярі, односельчани. Мітинг, присвячений 66 річниці Великої Перемоги, відкрив сільський голова Володимир Дмитрович Сіротка. Він привітав присутніх зі святом і зачитав лист-привітання від нашого земляка, депутата Верховної Ради Павла Івановича Жебрівського. З побажанням добра, здоров’я, достатку у сім’ях , миру, злагоди вітали присутніх Н.О.Туранська, С.Ф.Красніцький, директор школи Л.С.Козачук.
Під звуки метронома хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які полягли смертю хоробрих, захищаючи село Немиринці. Літературно-музичною композицією привітали присутніх учні Немиринецької школи, учасники художнього колективу сільського будинку культури.
Під звуки духового оркестру колона жителів села, гостей попрямувала на сільське кладовище. Там у Братській могилі покояться воїни, які захищали село від ворогів.
Учні школи зачитали списки загиблих воїнів, списки тих, хто дійшов до Перемоги, і тих, хто не дожив до 66 річниці.
Братську могилу освятив священик Віктор і провів біля неї Богослужіння.
В.Д.Сіротка подякував всім присутнім за участь у проведені свята Перемоги і закрив мітинг. Нехай свята Немиринецька земля буде пухом для всіх тих, хто захищав і загинув на полі брані села Немиринці.
Наталія СІРА

Переглядів: 637 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100