Головна » 2011 » Грудень » 23 » Відбулась сесія районної ради
11:34
Відбулась сесія районної ради

Перше пленарне засідання сесії районної ради VI скликання відбулося 16 грудня. На засідання були запрошені і взяли участь у роботі депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

На розгляд депутатів вносились питання бюджету, комунальної власності, земельні. Попередньо всі питання, які розглядались на сесію, обговорили профільні комісії.
Депутати затвердили довідки про внесення змін до кошторисних призначень, внесення змін до районного бюджету на 2011 рік, затвердили розпорядження голови райдержадміністрації, які стосуються внесення змін до бюджету.
Уже тривали час районний кінотеатр не використовується не тільки за призначенням, але й взагалі ніяких дій там не проводилось. Відтепер сесія райради надала дозвіл відділу культури та туризму РДА на здачу в оренду частини приміщення загальною площею 25 квадратних метрів для здійснення торгівлі непродовольчими товарами з відповідною оплатою фізичній особі – підприємцю В.М.Миколюку терміном на два роки. Відповідно, зобов’язано сторони укласти договори оренди.
Також надано дозвіл на оренду частини приміщення районного кінотеатру площею 70 квадратних метрів для здійснення торгівлі непродовольчими товарами фізичній особі – підприємцю П.І.Білоголовку.
Розглянувши заяву приватного підприємця О.А.Чалюк та погодження відділу освіти РДА депутати ухвалили рішення про надання пільги по орендній платі у розмірі 50% за оренду частини приміщення Ягнятинської ЗОШ площею 43,66 квадратних метрів вищеназваному приватному підприємцю на період з 1 січня 2012 року по 29 лютого 2012 року.
У зв’язку із зміною мінімальної заробітної плати, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності депутати внесли зміни до контракту керівників комунальних підприємств у пункті збільшення розміру оплати праці. Зокрема збільшені посадові оклади керівникам Ружинської центральної районної аптеки №62, Ружинського комунального ремонтно— експлуатаційного підприємства, Ружинської районної друкарні.
Своїм рішенням депутати припинили діяльність Ружинського комунального проектно–виробничого архітектурно-планувального підприємства. Створена відповідно ліквідаційна комісія та встановлені терміни для задоволення претензій кредиторів.
Для повноцінного функціонування закладу первинної медико-санітарної допомоги в Роставиці, враховуючи рішення сесії Роставицької сільської ради, рекомендації постійних комісій з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення, з питань бюджету і комунальної власності, районна рада вирішила прийняти безоплатно у спільну власність територіальних громад сіл, селища Ружинського району на баланс Ружинської центральної районної лікарні із спільної власності територіальної громади села Роставиця будівлю Роставицького фельдшерсько-акушерського пункту.
На своєму засіданні депутати надали дозвіл на списання основних засобів, які відпрацювали амортизаційний термін, фізично зношені та морально застарілі, відділу культури та туризму РДА та відділу освіти РДА.
Депутати погодили отримання гірничого відводу фізичною особою – підприємцем Е.М.Найвельтом для видобування суглинків, придатних для виробництва цегли Роставицького родовища, площею 4,25 га. Аналогічне рішення прийнято стосовно Білилівського родовища для видобування суглинків приватним підприємством «Білцегла». Надано погодження товариству з обмеженою відповідальністю «Голубівське» на отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами з метою геологічного вивчення на земельній ділянці орієнтовною площею 9 гектарів у межах села Голубівка поблизу цегельного заводу та товариству з обмеженою відповідальністю «Тривіта» на отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами з метою вивчення на земельній ділянці орієнтовною площею 1,4 га за межами села Крилівка (поблизу цегельного заводу).
На сесії депутати надали погодження на реорганізацію медичного закладу Ягнятинська сільська лікарська амбулаторія в Ягнятинську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.
Завершуючи пленарне засідання, голова районної ради Б.О.Ходаківський нагадав депутатам про ініціативу голови райдержадміністрації, депутата В.С.Бондарчука щодо встановлення у райцентрі пам’ятника Т.Г.Шевченку та збір коштів на його будівництво. Зазначено, що до цієї справи залучатимуться не тільки депутати, а й підприємці, меценати та благодійники.

Переглядів: 3773 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Kolega  
0
Це точно, без зойків і ахів не обійдеться, але ж це аж ніяк не відміняє абсурдності ситуації. Ну я розумію, якби це був попередній пам'ятник - він хоч не так лякав дітей. Зрештою, яка може бути тут мова, коли цей "шедевр" монументального мистецтва радянської доби уже добрих років з двадцять знятий з обліку і не являє собою жодної естетичної і архітектурної цінності. І хай що мені кажуть, пам'ятник дідусю усіх радянських дітей і по-сумісництву вождю усіх часів і народів не має жодного відношення до поваги до людей старших поколінь, бо я знаю багатьох з них, яким він немов більмо на оці.

2 Kolega  
0
Насправді в Ружині, як на мене, є декілька місць, де можна було б встановити цей пам'ятник, але оте страхіття з бородою на постаменті, що нині "прикрашає" центр селища, однозначно потрібно кудись діти і бажано безвоздмездно і назавжди.

3 kulunka  
0
Буде переворот, якщо заберуть Леніна!!! )))) Комуністи всеодно його десь поставлять! Хоча справедливо було б, аби той кому пам,ятник Леніну дуже подобається встановив його в себе на подвір,ї і милувався цілими днями. Бо, насправді, той колобок, що нині прикрашає центр Ружина в гостей містечка викликає, м,яко кажучи, щирий подив!!!! biggrin

1 kulunka  
0
А де планують поставити пам,ятник Шевченкові???? Невже замість Леніна????? biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100