Головна » 2011 » Березень » 11 » Відремонтовано фермерські приміщення
10:33
Відремонтовано фермерські приміщення

Капітальний ремонт Рогачівського дитячого садочка заплановано провести вже до кінця нинішнього року. Про це повідомила очільник громади І.М.Мошківська на сході села в Рогачах, який відбувся 23 лютого. У зборах взяли участь перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, начальник сектору дільничних інспекторів міліції В.Ф.Гутківський та директор ДП «Рогачівське», депутат районної ради Н.О.Туранська.

– З кожним роком населення Рогачів зменшується, – повідомила Інна Миколаївна. – В минулому році померло п’ятеро людей, а народилася лише одна дитина. В селі проживають 278 чоловік, 95 з них жителі працездатного віку та 34 дитини віком до 18 років. На території села функціонують дві торгові точки, де можна придбати всі необхідні товари повсякденного вжитку. В цьому році планується відремонтувати адмінбудинкок та провести суботник на кладовищі, до участі якого я запрошую всіх мешканців села.

Також одним із головних питань, яке потребує негайного вирішення є відсутність фельдшера в селі. Як розповіла сільский голова, колишній працівник Л.В.Лук’янчук вийшла на пільгову пенсію, тому місцеві мешканці залишилися без медпрацівника.
– Місцеві ФАПи передані в підпорядкування до районної лікарні та відділу охорони здоров’я РДА, відповідно, ми звернулися з листом до головного лікаря районної лікарні з проханням допомогти нам у вирішенні цього питання, – розповідає І.М.Мошківська. – У селі створені умови для проживання та роботи фельдшера, потрібно тільки щоб нам направили фахівця, – наголосила Інна Миколаївна.
Начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації В.В.Ніколайчук розповів, що було звернення в управління охорони здоров’я, у відповідь на що їм пообіцяли направити фахівця.
На території села функціонує господарство ДП «Рогачівське», завдяки якому забезпечені роботою 36 жителів.
– Зважаючи на минулорічні погодні умови всім господарсвам було не легко, – розповідає директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська. – Наші прибутки порівняно з іншими господарствами району не дуже високі, та все ж таки ми з вами попрацювали добре, за що я хочу подякувати всім працівникам нашого господарства. В минулому році зроблено ремонт всіх фермерських приміщень та літнього табору, придбано машину для тюкування соломи, розроблено проект на доїльний зал. Звичайно, все зробити за один рік не можливо, та маючи родючі грунти будемо прикладати максимум зусиль, щоб досягти кращих результатів.

Юлія МАКОВЧУК


Переглядів: 617 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100