Головна » 2011 » Січень » 13 » Відроджуються зруйновані храми
04:01
Відроджуються зруйновані храми
Різдвяне богослужіння відбулося у всіх православних храмах Ружинщини. Скрізь панував святковий настрій. Але чи не найбільше раділи люди у Прибережному, де на місці зруйнованої церкви з руїн піднявся новий храм.

І хоча ще потрібно докласти чимало зусиль для його облаштування, придбання церковної утварі, тощо, та впадає в око краса і велич цієї культової споруди. Службу Божу відправив ієрей отець Сергій Горбовий з Ярославки. Відомо, що цей храм постав завдяки старанням нашого земляка, професора Київського Національного університету ім.Т.Шевченка Володимира Івановича Сергійчука, який уже протягом багатьох років намагається відродити духовність свого рідного села. Тому не випадково на Службу Божу приїхали благодійники і меценати. Зокрема, сам Володимир Іванович Сергійчук; депутат районної ради Микола Іванович Файдун, який офірував на церкву панікадило; приватний підприємець з Ружина, причетний до будівництва храму, Михайло Адамович Манько; за-ступник редактора Вишгородської районної газети Микола Іванович Сергійчук; киянка, яка часто приїжджала у Прибережне і допомагала відбудовувати церкву, Надія Василівна Логунова. Гості привезли люстру у вівтар та світильники, куплені за кошти родини Валерія Пересєкіна з Києва. Благочинний Ружинського району УПЦ Київського патріархату отець Андрій Яким, завідуюча Ружинським відділенням Ощадбанку Марія Іванівна Сергійчук, парафіяни церкви та односельчани – всі люди доброї волі, які прагнуть відродити втрачену духовність свого рідного села.
– Я вражена тим, що ви збудували таку прекрасну церкву, – підкреслила пані Олена Пересєкіна. – Звитяжними планами будівничого можуть пишатися ваші земляки, Володимире Івановичу. Я дуже вдячна, що запросили мене на це свято.
Василь КОПАЧ


Переглядів: 696 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100