Головна » 2011 » Серпень » 2 » Виконання програми соціально-економічного розвитку Ружинського району за січень-червень 2011 року
16:13
Виконання програми соціально-економічного розвитку Ружинського району за січень-червень 2011 року

За січень-червень 2011 року до бюджету району за плану 7163,7 тис. грн фактично надійшло 8098,7 тис. грн власних надходжень доходів загального фонду, план виконано на 113,1% або понад план надійшло 935 тис. грн. У порівнянні з минулорічним періодом до бюджету району надійшло на 967 тис. грн більше власних доходів. Надходження збільшились, в основному, за рахунок надходжень податку з доходів фізичних осіб із земельних паїв та плати за землю.

Протягом І півріччя 2011 року до  Державного бюджету надійшло 2 млн 698,8 тис. грн., за прогнозованого завдання – 4 млн 898,9 тис. грн, що складає 55,09%. Проти відповідного періоду минулого року надходження зменшились на 122,9 тис. грн. або на 4,4%. Невиконання прогнозного завдання надходжень до Державного бюджету зумовлено невиконанням прогнозного показника по податку на додану вартість.
Промисловими підприємствами району за І півріччя 2011 року вироблено продукції в діючих цінах на суму 76 млн 315,7 тис. грн. Станом на 1.07.2011 р. обсяг промислового виробництва на ДП «Ружин-молоко» в діючих цінах склав 67718,3 тис. грн. З метою розширення асортименту продукції придбано фасувальний автомат для заповнення і пакування високов’язких продуктів вартістю понад 2 млн грн.
На ДП «Агрофірма «Ян» обсяг промислового виробництва в діючих цінах склав 8597,4 тис. грн. У поточному році виготовлено лікарських засобів 190 тонн, що на 53,6 тонн менше, ніж у минулому році. Зменшення виробництва зумовлене скороченням кількості замовлень, через те, що три місяці підприємство не здійснювало виробництво і втратило деяких постійних покупців. Наразі шукають нові ринки збуту продукції та нарощують виробництво лікарських засобів.
У галузі сільського господарства зусилля працівників спрямовані на заготівлю кормів для тваринництва та проведення жнив урожаю 2011 року.
Станом на 1.07.2011 року сільськогосподарськими під-приємствами заготовлено 1960 тонн сіна, 15050 тонн сінажу. Поголів’я ВРХ перебуває на літньо-табірному утриманні.
На 1 липня в сільськогосподарських підприємствах налічується 11046 голови ВРХ, в тому числі корів – 3441. Свиней налічується 10 653, коней – 459.
За 6 місяців 2011 року закуплено 195 теличок в особистих селянських господарствах для поповнення основного стада.
Валове виробництво молока за звітний період поточного року становить 67840 ц. Валове виробництво м’яса – 11047 ц.
Не вдалося повністю погасити заборгованість із виплати заробітної плати. Загальна сума заборгованості, згідно зі статистичними даними, на 1.07.2011 р. становить 44,5 тис. грн. Заборгованість зменшилась у порівнянні до початку року на 24,9 тис. грн або на 31,4%.
Заборгувало заробітну пла- ту економічно-активне під-приємство ВАТ «Ружинське АТП-11840» – 14,5 тис. грн та підприємство-банкрут СТОВ «Агросвіт» – 30 тис. грн.
За 6 місяців працевлаштовані 311 безробітних. На додаткові робочі місця, створені шляхом надання дотацій роботодавцю, працевлаштовані 25 безробітних осіб, відшкодовано дотації на заробітну плату в сумі 974 тис. грн.
Створено 255 нових робочих місць, що становить 54,3% до плану.
Значна увага приділена роботі закладів освіти, культури, охорони здоров’я, покращенню їх матеріально-технічного стану, впровадження енергозбе-рігаючих заходів.
У закладах культури в поточному році: замінено вікна на склопакети в приміщенні музичної школи на суму 34 тис. грн; придбано і встановлено нове котельне обладнання – котел «Богдан» вартістю 10 тис. грн; встановлено вхідні дверні блоки на суму 5,4 тис. грн та проведено роботи з утеплення стелі в приміщені закладу на суму 10 тис. 80 грн; виконуються роботи з ремонту покрівлі приміщення сільського будинку культури в с. Голубівка, на виконання яких виділено 17 тис. грн; виконано ряд робіт у Чорнорудецькому сільському будинку культури на загальну суму 40,8 тис. грн, а саме: встановлено склопакети на суму 16 тис. грн, встановлено систему опалення – піч «Булер’ян» на суму 4,8 тис. грн та здійснено заміну покрівлі приміщення на суму 20 тис. грн; відремонтовано підлогу в сільському клубі с. Йосипівка; встановлено 6 склопакетів у сільському клубі с. Вишневе на суму 6 тис. грн.; завершується капітальний ремонт Неми-ринецького сільського будинку культури; проводиться поточний ремонт Верхівнянського, Крилівського, Зарудинецького сільських будинків культури, Трубіївського та Мусіївського сільських клубів; придбано інвентар для Городоцького сільського клубу: мікрофони, світломузику, шахмати та шашки;
У мережі дошкільних навчальних закладів:
встановлено 15 склопакетів у дитсадку №1 смт Ружин на суму 35 тис. грн.; розпочато поточний ремонт дошкільних навчальних закладів в селах Зарудинці та Верхівня; проведено поточний ремонт дитячого садка в с. Жовтневе; придбано газовий котел для ДНЗ у с. Вчорайше; виділено 5100 з бюджету Ягнятинської сільської ради для придбання покриття для підлоги, гардин та нагрівача води для дитсадка; проводиться реконструкція дитячих садків в селах Мала Чернявка: замінено вікна та двері, викопано криницю та 2 каналізаційні ями; Прибережне – встановлено 6 склопакетів, проводиться реконструкція; також проводиться реконструкція дитсадків у селах Топори, Вербівка, Мовчанівка та Рогачі.
У закладах охорони здоров’я виконано наступні роботи:
придбано металопластикові двері у ФАП с. Дерганівка та в амбулаторію с. Огіївка; проводиться ремонт системи опалення в амбулаторії с. Білилівка; відремонтовано систему водопостачання Верхівнянської амбулаторії; проведено поточний ремонт закладів охорони здоров’я в селах Дерганівка, Роставиця, Городок та Крилівка; проводиться поточний ремонт Топорівської амбулаторії; завершується ремонт покрівлі патолого-анатомічного відділення центральної районної лікарні.
Приміщення закладів освіти готуємо до нового навчального року:
проведено поточні ремонти шкільних приміщень у селах Мовчанівка, Березянка, Вербівка, Топори, Городок, Зарудинці, Ягнятин, Карабчиїв, Верхівня тощо; проводиться ремонт фасаду Вчорайшенської школи; замінено 10 вікон на склопакети у Чорнорудській школі І-ІІІ ст., замінено вікна у Малочернявській та Прибережнянській школах, встановлено 2 віконні склопакети у Роставицькій школі; проводиться ремонт покрівлі Білилівської гімназії та внутрішніх санвузлів у Ружинській гімназії; розпочато капітальний ремонт спортивного залу Немиринецької школи.
У галузі житлово-комунального господарства:
виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво артсвердловини в с. Вільнопілля; проведено поточний, ямковий ремонт та грейдерування доріг в селах Немиринці та Зелене, Крилівка та Ярославка, Черемуха та Роставиця, Чорнорудка та Плоска; встановлено щити обліку електроенергії на лініях нічного освітлення по вул. 50-річчя Жовтня, Садова, Перших Комунарів у смт Ружин; облаштовано бетонну огорожу кладовищ по вулицях Бірюкова та Паволоцька в Ружині; також влаштовано огорожу навколо кладовищ в селах Жовтневе та Роставиця, Дерганівка та Мар’янівка; проводиться поточний ремонт дорожнього покриття по вулицях 50-річчя Жовтня та Гибала в Ружині; облаштовано громадську криницю в с. Звиняче; проведено ремонт водогінної мережі в с. Огіївка, проведено будівництво водопровідної мережі в с. Березянка; виготовляється проектно-кошторисна документація на влаштування мереж вуличного освітлення в с. Вчорайше.
З метою покращення технічного стану адмі-ністративних будівель територіальних громад виконано наступні роботи:
встановлено метало-пластикові двері та 9 склопакетів у адмінприміщенні Городоцької сільської ради; замінено вхідні двері та встановлено 6 склопакетів у адмінприміщенні Крилівської сільської ради на суму 9,3 тис. грн; проведено поточний ремонт адмінприміщення Вільно-пільської та Вишнівської сільських рад.
Приділяється значна увага багатодітним сім’ям. У Єдиному банку даних нараховується 237 багатодітних сімей, де виховується 800 дітей, які мають право на отримання пільг на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку та інші. Видано 227 посвідчень батьків багатодітних сімей та 501 посвідчення дитини з багатодітної сім’ї.
Протягом січня-червня 2011 року підготовлено 15 клопотань для присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» жінкам, які народили та виховали належним чином 5 і більше дітей.
З червня розпочалася оздоровча кампанія для дітей та підлітків району. Заплановано оздоровити 1797 дітей (55% дітей шкільного віку). Вже оздоровлено 1676 дітей, з них організованим відпочинком в пришкільних таборах охоплено 1314 дітей, 362 дитини оздоровлено за межами району та області.
На забезпечення організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року залучено 254,7 тис. грн, в тому числі з районного бюджету виділено 130 тис. грн, з сільських бюджетів – 14700 грн, залучено батьківських та спонсорських коштів – 110 тис. грн.
За І півріччя 2011 року до райдержадміністрації надійшло 498 звернень громадян, що на 70 більше у порівняні з 2010 роком. Повторних звернень не надходило.

Переглядів: 801 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100