Головна » 2011 » Березень » 11 » Вклоняємося Вам, захисники Вітчизни!
10:14
Вклоняємося Вам, захисники Вітчизни!
Протягом всієї багатовікової історії нашої Батьківщини народ вище за все цінував вірність Вітчизні, мужність і відвагу героїв, які боролися за торжество добра і справедливості. І тому щороку 23 лютого ми відзначаємо свято – День захисника Вітчизни. Так і цього року в нашій, Бистрицькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося прекрасне свято, приурочене нашим землякам, які пережили трагедію воєнних років, яка досі відгукується в серцях людей, які ставали на захист Вітчизни у роки Великої Вітчизняної війни, воювали на чужих землях, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.
Гірка пам’ять війни… Вона ніколи не згасне. Учні нашої
школи завжди пам’ятатимуть наших героїв-односельчан, які віддавали своє життя за мир на землі, за синє небо над головою. У Бистрику ще є ветерани, які зі сльозами на очах згадують пекло Великої Вітчизняної війни, А.Т.Мацюк, М.Є.Терлик, прирівняні до них В.І.Омелянчук, І.В.Зарудній, учасники бойових дій С.Г.Столітній, Д.П.Тищук, вдова М.В.Шокал.
Школярі під керівництвом музичного керівника І.І.Миколюк прочитали вірші та заспівали пісні про війну.
Ветерани! Спасибі, що вистояли, що перемогли. Аби не ви, не було б сьогодні і нас. І наш з вами обов’язок не тільки в свята згадувати про ветеранів, а кожного дня намагатися па-м’ятати про них, приділяти увагу бабусям і дідусям.
Урочистий захід був також присвячений мужнім солдатам, які винесли на своїх плечах всю трагедію Афганської війни. Учні 9, 11 класів під керівництвом класних керівників Г.П.Кутньої та Т.Л.Пеньківської розповідали про воїнів-інтернаціоналістів з гордістю, повагою.
З Бистрика до Афганістану було призвано 9 юнаків, наших односельчан: Сергій Гребінь, Андрій Столітній, Володимир Матвійчук, Олександр Плахотнюк, Віктор Ямковий, Василь Музичук, Сергій Гладишко, Володимир Коломієць, Микола Шокал. Один із них, Володимир Матвійчук, повернувся додому в цинковій домовині. Всі інші повернулися живі. На нашому святі були присутні три воїни-інтернаціоналісти: Віктор Ямковий, Василь Музичук, Петро Драчук та одна мама воїна це – Ганна Коломієць. Їм були вручені подарунки та квіти. Також свої музичні вітання подарували гостям учні, музичний керівник Будинку культури А.В.Пеньківський та І.М.Москальчук, за що їм велике спасибі. На знак ушанування світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, були покладені квіти на могили невідомих солдат та на могили Миколи Шокала і Володимира Матвійчука. На кладовищі схилили голови та вшанували загиблих хвилиною мовчання воїни-інтернаціоналісти Ружинського району.
Висловлюємо велике спасибі у проведені свята нашим спонсорам: керуючому ТОВ СП «НІБУЛОН» І.В.Сороці, керівнику СФГ «Україна» А.М.Шокалу, підприємцю О.Я.Безкоровайному, а також учням, музичним керівникам, що не залишаються осторонь.

Г.П.КУТНЯ

Переглядів: 779 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100