Головна » 2011 » Вересень » 8 » Вперед, до нових островів знань
13:45
Вперед, до нових островів знань
Ще вчора вони були безтурботними хлоп’ятками й дівчатками, які в коротеньких штанцях і легких суконьках здіймали хмари пилу на вулицях і фонтани бризок у річці, що за городом, ганяли сусідських курей, катали на велосипеді в магазин по хліб, а заразом і по цукерки…Словом, були вільними птахами. А сьогодні вже одягли новесенькі, випрасувані форми, зав’язали білосніжні банти чи строгі краватки, склали зошити і ручки у портфель, узяли букети осінніх айстр, жоржин, або троянд і злетілись, наче ті горобенята, на подвір’я рідної гімназії. Першовересень покликав до нових знань.

У нинішньому році
Ружинська гімназія прийняла до своєї родини 48 першачків. На урочисту лінійку під загальні оплески і підбадьорювання їх вивели перші вчительки – Оксана Петрівна Пеньківська та Світлана Миколаївна Стрільчук. Для 46 одинадцятикласників дзвінок востаннє сповістив початок навчального року. Батьки малечі хвилювались про те, що чекає їх і їхніх дітей за шкільним порогом. А в очах мам і тат учнів випускних класів, бриніли сльози: і коли тільки встигли так вирости їх маленькі синочки і дочки?
Державний прапор України та стяг гімназії внесли Віталій Харчук, Тетяна Березівська, Сергій Мацюк та Анастасія Котвіцька. На знак вшанування пам’яті про загиблих воїнів, які віддали життя за рідну землю у роки війни, гімназисти Євген Галішин та Тетяна Володіна поклали квіти до Монумента Слави.
З початком нового навчального року привітала учнів, батьків та колег директор гімназії Галина Іванівна Гурська:
– Перше вересня – цей радісний і урочистий день кожен пов’язує з новими надіями, з вірою в те, що наші діти, збагачені знаннями й надбанням національної та світової культури, житимуть повноцінним творчим життям у щасті й достатку. Для когось цей навчальний рік буде останнім і вирішальним, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям. А для когось свято першого дзвоника буде першим у житті. Із нього почнеться цікаве життя. Але творець сьогоднішнього свята – це вчитель, педагог. Як багато вкладено у ці слова: мудрість, знання, дружня порада, щире слово. Наша гімназія – велика родина. Та хіба буде родина без батьків. Адже вони – наші перші помічники і порадники. Щиро вітаю всіх з Днем знань та з початком нового навчального року. Дорогі діти, бажаю вам знайти свою дорогу до мудрості, подолати її легко, гідно підкоривши найвищі та найзаповітніші вершини, зустріти добрих і щирих друзів та досягнути омріяної мети. Усім колегам творчої наснаги у навчанні і праці, нових пошуків і відкриттів, усім – міцного здоров’я, достатку та щасливого майбутнього.
Директор гімназії подякувала усім, хто влітку допоміг створити затишок у навчальному закладі. Адже новий рік розпочнеться у відремонтованих, чистих, світлих класах.
– Це праця учнів і їх батьків, – наголосила Галина Іванівна, – це праця технічного персоналу. Це турбота голови райдержадміністрації Володимира Сергійовича Бондарчука, голови районної ради Бориса Олександровича Ходаківського, начальника відділу освіти Володимира Григоровича Федорчука. Це кошти, які виділили керівники СВК «Ружинський» Олександр Феодосійович Колібаба та СФГ ім. Мічуріна Володимир Іванович Пилипчук, директор ДП «Ружин-молоко» Андрій Якович Цехмейструк та підприємці.
Запашний коровай Г.І.Гурська вручила на знак подяки В.С.Бондарчуку.
Грамоти та дипломи вручили кращим учням, учасникам різноманітних конкурсів та олімпіад. А гімназистка Анна Романчук отримала не лише грамоту за участь в інформаційній презентації власного проекту, а й цінний подарунок.
З вітальними словами до присутніх звернувся голова районної державної адмі-ністрації В.С.Бондарчук:
– Початок нинішнього навчального року збігається із нещодавнім святом – 20-ю річницею незалежності нашої держави, яка намагається робити все для того, щоб справи в освіті поліпшувались з кожним роком. Ружинська гімназія завжди була і є одним із знаних навчальних закладів не лише в районі, а й в області. Минулого навчального року 57 гімназистів стали призерами ІІ туру предметних олімпіад, вибороли 7 призових місць у ІІІ турі з базових дисциплін. Велика заслуга в цьому педагогічних працівників: Валентини Оле-ксандрівни Митюк, Сергія Володимировича Матвійчука, олександра Броніславовича Коляновського та багатьох інших вчителів. Щиро вітаю всіх, хто навчає і вчиться. Пам’ятайте історію свого народу, використовуйте досвід старших поколінь, шануйте тих, хто відстояв, вибудував державу, ім’я якій – Україна. Будьте господарями своєї долі та своєї країни.
Привітав присутніх зі святом та вручив подяки тим учням, які працювали в господарстві влітку, керівник СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба.
Наказ-заповідь майбутніх випускників першокласникам оголосили Ольга Демкова та Ярослав Пащук.
Ще багато вітальних слів звучало цього дня. Від батьків звернувся до гімназійної родини священик УПЦ КП А.Яким, а перша вчителька С.М.Стрільчук привітала першачків віршо-ваними щирими словами.
Як завжди, потішили присутніх і самі першачки: щирі й трохи наївні віршики не могли не викликати добру посмішку у кожного.
Та ось настала найурочистіша мить свята – пролунав Перший дзвінок. Його подали учень 11 класу Ярослав Малько та першокласниця Вікторія Остоміна.
Після урочистостей гімназія покликала своїх учнів на перший урок, присвячений 20-річчю Незалежності України. Для старшокласників його провів селищний голова В.І.Жарський.
Свято скінчилось, а за ним настають шкільні будні, коли треба згадувати правила і формули, вивчати нове, відкривати для себе нові острови знань і моря мудрості. І в цій захопливій подорожі усім знадобляться терпіння, наснага, цікавість та наполегливість.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 1017 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100