Головна » 2011 » Червень » 3 » Заготовляють сіно у Вчорайшому
10:45
Заготовляють сіно у Вчорайшому
Комплекс весняних польових робіт завершився. Здавалося б, у господарствах є кілька тижнів для перепочинку. Та дбайливі господарі про відпочинок і не думають. Вони починають підготовку до наступного зимово-стійлового періоду утримання худоби. Адже настала справді гаряча пора заготівлі сіна та сінажу. 
Першим у районі розпочали сінозаготівлю у Вчорайшенському ПП «Моя Надія», де уже на 30-ти гектарах скошено люцерну. Загалом, з першого укосу тут планують заготовити близько сімдесяти тонн запашного сіна. Для цього є всі підстави. Сорок гектарів люцерни другого та третього років та шістдесят гектарів конюшини призначені саме для сінозаготівлі. 
Для наявного у господарстві поголів’я заготовленого сіна вистачить із запасом. Та керівник господарства Ю.Г.Калінчук має на меті збільшення чисельності поголів’я великої рогатої худоби. Уже закупили у особистих селянських господарствах п’ятдесят теличок, і процес закупівлі триває. Відповідно, зростає необхідність у збільшенні кількості кормів. На це керівник націлює і працівників господарства. Особливо механізаторів. Адже саме вони виконують основні роботи. Косив люцерну Ігор Гаранін, зворушував валки Сергій Фомов, який також з Сергієм Попелянським тюкували готове сіно. Відвозять з поля до місця зберігання на господарський двір тюки механізатори Олег Каніцула, Ігор Чайка, водій Володимир Люх. Навантажує сіно на причепи Валерій Середюк.
Як зазначив Ю.Г.Калінчук, крім сіна заготовлятимуть і сінаж з однорічних трав. Завчасно подбавши про надійну кормову базу для тварин, взимку спокійно господарюватимуть.
Василь КАЩУК
На фото: Ю.Калінчук, П.Пилипчук і Сергій Фомов


Переглядів: 916 | Додав: kulunka | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100