Головна » 2012 » Лютий » 16 » Захисти себе і свою родину!
19:02
Захисти себе і свою родину!

Епідемічні спалахи інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом, є наслідком низької обізнаності культури статевих стосунків

Незахищений статевий акт - це найчастіший спосіб інфікування страшними венеричними захворюваннями. Але деякі хвороби, такі як гепатит та ВІЛ–інфекція, передаються також під час контакту з інфікованою кров’ю. Сьогодні більшість з людей вважають, що вони - поза ризиком захворювання, але ці хвороби є найбільш поширеними видами захворювань в будь-якій країні світу. Маючи навіть одного статевого партнера, можна заразитись і жити з хворобою,  навіть не підозрюючи про це.


Круглий стіл на тему інфекційних захворювань, які передаються
статевим шляхом, з особами, звільненими з місць позбавлення волі, та умовно засудженими провели директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, інспектор кримінально-виконавчої інспекції О.В.Петренко та начальник сектору дільничних інспекторів міліції О.В.Гулько 7 лютого.
Як розповів В.В.Ніколайчук, кожне захворювання, передане статевим шляхом, спричинене певним видом мікроорганізму чи вірусом, наприклад СНІД — вірусне захворювання, яке спричиняє вірус імунодефіциту людини. Така хвороба, як сифіліс - спричиняється блідою спірохетою, гонорея — гонококом та багато інших.
- Імунітет щодо цих хвороб не виробляється, - зазначив Віталій Віталійович, - тому повторне інфікування призводить до нового захворювання.
Венеричні інфекції викликають запальний процес внутрішніх статевих органів як чоловіків, так і жінок. І, як наслідок, є передумовою безпліддя, викиднів, патологічного перебігу вагітності та інфікування новонароджених.
З часу зараження і до першого прояву хвороби проходить інкубаційний переод, який залежить від темпу зростання інфекції в організмі хворого. Тому людина часто не може назвати момент інфікування.
Спочатку хвороба має гостроу форму і поступово, якщо її не лікувати, переходить у хронічне захворювання. Віталій Віталійович зазначив, що гостра форма набагато легше лікується, ніж багаторічна хвороба, а своєчасне її виявлення - сприяє швидкому одужанню.
Виявивши перші ознаки захворювання, потрібно відразу ж звернутися до лікаря. У жодному разі не займатися самолікуванням, адже усі венеричні захворювання часто характеризуються схожими симптомами і для визначення діагнозу потрібна ретельна діагностика та спеціальне обстеження.
- Часто трапляється так, що пацієнт заражений одразу декількома захворюваннями, - розповідає В.В.Ніколайчук. - Народних засобів лікування від цих захворювань не існує. Отож не займайтеся самолікуванням, не користуйтеся лікарськими препаратами без призначення лікаря. Адже це може призвести до важких, часто непоправних, наслідків.
У ході засідання А.М.Скрипнюк провела анкетування серед запрошених осіб. Воно показало, що ризик інфікування хворобами, які передаються статевим шляхом, склав 59%.
- Кожен з нас повинен розуміти, якому ризику він піддається, не використовуючи еклементарних засобів захисту під час статевих стосунків. Але ми повинні розуміти й те, що на смертельну небезпеку наряжаємо не тільки себе, а й своїх рідних та близьких, - наголосила Аліна Миколаївна.
Юлія МАКОВЧУК


Переглядів: 2769 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100