Головна » 2016 » Грудень » 22 » Закупівельні ціни на молоко підвищились
12:04
Закупівельні ціни на молоко підвищились

Виробляти і продавати молоко сьогодні вигідно, а отже, доцільно нарощувати поголів’я корів. Протягом останніх років поголів’я ВРХ у великих сільгосппідприємствах постійно скорочується, хоча продуктивність молочного стада зростає і надої від однієї корови підвищилися. Станом на 12.12 2016 року середньодобовий надій від однієї корови по району у сільгосппідприємствах складає 14 кілограмів, що на 1 кілограм 600 грамів більше, ніж у такий період минулого року.

У зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду та скороченням чисельності поголів’я ВРХ, з першого грудня 2016 року закупівельні ціни на молоко підвищились. Для великих сільгоспвиробників, де є відповідна якість виробленої продукції, вартість одного кілограма молока складає 8-9 гривень, для населення – 4,5 гривні. Тому тепер виробляти і продавати молоко вигідно. Особливо це відчують ті сільгосппідприємства, які утримують більше удійних корів і мають високі середньодобові надої.
Безперечно, найбільше поголів’я ВРХ в районі утримується в СВК «Ружинський». Так, за оперативними даними відділу агропромислового розвитку РДА станом на 12 грудня 2016 року, в СВК «Ружинський» в наявності є 500 удійних корів, від яких за добу надоєно 7 200 кілограмів молока, працює доїльний зал, практикується безприв’язне утримання худоби. Люди працюють, отримують зарплату, їм створено належні умови для роботи. А за сьогоднішніх складних економічних умов, коли тваринницька галузь потерпає від дисбалансу цін на промислову та сільськогосподарську продукцію, ціна 8-9 гривень за кілограм молока – це фінансова підтримка тих сільгосптоваровиробників, які займаються тваринництвом.
Так уже традиційно склалося, що стабільні прибутки від надоїв молока завжди отримують в СФГ імені Мічуріна, ДП «Рогачівське», СФГ «Україна», Бистрицькій філії ТОВ СП «НІБУЛОН», ПСП «Батьківщина» і інших.

Зрозуміло, що в тих сільгосппідприємствах з підвищенням цін на молоко суттєво зростуть і грошові надходження у касу господарства.
 

Василь КОПАЧ

Переглядів: 1802 | Додав: kulunka | Теги: молоко, ВРХ, надої, сільське господарство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100