Головна » 2010 » Грудень » 2 » Зареєстровано випадки захворювання тварин на сказ
09:30
Зареєстровано випадки захворювання тварин на сказ

Щороку в Україні реєструються випадки захворюваності людей на сказ. За своєчасного звернення постраждалого до лікувального закладу, проводиться щеплення антирабічною вакциною, що попереджує захворювання і рятує життя.

Інкубаційний період сказу триває досить довго – у середньому 1-3 місяці (хоча може тривати й до року), і перші ознаки хвороби виникають пізно, коли у мозку вже відбулися руйнівні процеси (набряк, крововилив, деградація нервових клітин), що робить лікування неможливим.

15.11.2010 року в с. Крилівка домашній кіт покусав господарку 1938 року народження, при проведенні аналізу тварини підтвердилось, що тварина хвора на сказ. Постраждалій було проведено відповідне щеплення для попередження захворювання.
Щоб запобігти захворюванню на сказ та смерті від цієї особливо небезпечної хвороби, необхідно: Уникати контактів з бездомними та дикими тваринами, постійно пояснювати оточуючим, особливо дітям небезпеку таких контактів. Якщо покусала або ослинила підозріла тварина, потрібно промити рану теплою кип’яченою водою (бажано з милом), а потім обробити 70% розчином спиртового настою йоду. Особливо уважно необхідно оглядати дітей після прогулянки чи контакту з твариною. Якомога швидше звернутися до медичної установи для проведення антирабічного щеплення та серотерапії, що проводяться за затвердженою схемою. Своєчасно робити щеплення проти сказу домашнім тваринам. Не купувати м’ясо або м’ясопродукти, які не пройшли санітарно-ветеринарного контролю та на стихійних ринках.
Валерій ПЕРВУШИН

Переглядів: 654 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100