Головна » 2010 » Грудень » 9 » «Зробити так, аби люди бачили, що їх село чи селище має перспективу і подальший розвиток»
10:30
«Зробити так, аби люди бачили, що їх село чи селище має перспективу і подальший розвиток»
Урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування відбулися у Житомирі 6 грудня. Участь у них взяли голова Житомирської ОДА Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, керівник департаменту Міністерства АПК Ірина Синявська, міський голова Житомира Володимир Дебой та голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Олександр Омельченко.
Сільські голови Ружинського району також взяли участь у святкуванні. Делегацію очолили голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Дипломом «Кращий сільський голова» відзначено Валерія Петровича Крисюка з Карабчиєва, а секретар Городоцької сільської ради Галина Василівна Бабенко нагороджена Грамотою Житомирської обласної ради.
Під час виступів було неодноразово наголошено, що на Житомирщині нарешті встановився мир у відносинах між усіма гілками влади. Це підтвердили голови обласної адміністрації та обласної ради. Вони висловили сподівання, що сьогоднішня злагодженість у діях влади допоможе ефективніше працювати над поліпшенням життєвого рівня населення та дасть потужний поштовх розквіту Поліського краю, поверне людям упевненість у завтрашньому дні.
«Потрібно виробити загальну позицію стосовно розвитку Житомирської області. Як новообраний голова Житомирської обласної ради, я хочу активізувати роботу багатотисячного депутатського корпусу області, районних, міських рад. Мета зустрічі - не лише свято, але й робоча, ділова розмова, яка спрямована на розвиток області», – сказав голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловский.
Вже проведено навчання новообраних секретарів сільських рад, їх 267, також створена Координаційна рада при голові облради.
Голова облдержадміністрації Сергій Рижук відмітив, що місцева громада – це той осередок, де кожна людина має почуватися, наче у рідній оселі. Задля цього місцевим радам слід повною мірою використовувати господарські права і повноваження. Постійна турбота за кожну людину – це вже не гасло, це вже аксіома.
– Ми сьогодні плекаємо надію, що новообрані органи місцевого самоврядування, використовуючи величезний потенціал територіальної громади, спрямують свої зусилля на кардинальне поліпшення якості і умов життя. Разом ми зможемо побудувати нове життя, нове село, селище, місто, область і нашу нову країну, – підкреслив Сергій Рижук. – Наше спільне завдання – розширити соціально-економічні можливості області. Житомирщина має бути регіоном з динамічно розвинутою економікою і високою якістю життя. Для цього у нас є багато можливостей. Вигідне географічне розташування, значні природні ресурси – це той величезний економічний потенціал, який необхідно спрямувати на добробут усіх мешканців краю.
Ми зустрічаємося у такому складі вперше, а тому є нагода обговорити питання, як ми у подальшому будемо забезпечувати розвиток кожного населеного пункту області, особливо сіл і селищ, де до цього часу, крім розвалу, практично нічого не спостерігалося. Наше основне завдання – зробити так, аби люди бачили, що їх село чи селище має перспективу і подальший розвиток, – зазначив голова облдержадміністрації.
Василь КАЩУК
Переглядів: 644 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100