Головна » 2009 » Вересень » 3 » Колегія РДА
23:40
Колегія РДА
Відбулось засідання колегії райдержадміністрації, в роботі якого взяли участь, керівники управлінь, відділів, служб РДА, керівники підприємств, установ, організацій.
Питання укладення колективних договорів озвучила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА В.М.Скрипаченко. Вона, зокрема, зазначила, що питанню регулювання соціально-трудових відносин шляхом укладання колективного договору приділяється особлива увага на всіх рівнях державної влади. Адже укладений та зареєстрований у встановленому порядку колективний договір є основним нормативним актом під час вирішення трудових, колективних спорів і є соціальною гарантією відновлення конституційних прав найманих працівників. 
Відповідно до статті 2 Закону України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Станом на 15 серпня 2009 року на території району зареєстровано 110 підприємств, які мають права юридичних осіб та відповідно до чинного законодавства використовують найману працю. В управлінні праці та соціального захисту населення зареєстровано 105 колективних договорів, що становить 95,4 відсотка. Колективно–договірними відносинами охоплено 4124 працівники, що складає 94,9% середньоштатної чисельності працівників району.Не подали колективні договори на реєстрацію ТОВ «Ружин – Агро», ТОВ «Голубівське», ТОВ «Ростцегла», ТОВ «Білцегла», ТОВ «Верхівнянський гранітний кар’єр».
Про хід збирання врожаю та матеріальне забезпечення жнив 2009 року інформував заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації з економіки Юрій Дем’янович Капітанчук. У районі до збирання підлягає 41619 гектарів, в тому числі ранніх зернових та зернобобових культур 32206 гектарів. Станом на 20 серпня 2009 року ранні зернові уже зібрано. Намолочено 114 тисяч тонн зерна. Урожайність становить 36,6 центнера з гектара. У сільгосппідприємствах різних форм власності валовий збір зерна склав 104 тисячі тонн. Урожайність з кожного гектара 37,1 центнера. Найвища урожайність у ТОВ «Новофастівське» — 58,5 центнера з гектара, СФГ імені Мічуріна – 55,9, ПП «Ташір» — 55 ц/га. Майже вдвічі нижчий урожай у ПСП імені Цюрупи – 26,6, ПСП «Батьківщина» - 23,2, та СВК «Вчорайшенський» — 23 ц/га. В районі на полях сільгосппідприємств продовжують збирати пізні зернові: гречку, просо і готують зерносушарки для просушування кукурудзи та соняшника.
Програму реформування житлово–комунального господарства району проаналізував заступник голови райдержадміністрації Олег Васильович Кирилюк. Її розроблено та прийнято ще в 2002 році з метою підвищення ефективності та надійності роботи житлово–комунальних систем життєзабезпечення населення, поліпшення якості житлово–комунальних послуг з одночасним зниженням нераціональних витрат. У 2002 році пройшла перша стадія реформування житлово-комунального господарства району, в результаті чого було реконструйовано енергозатратні котельні, які приносили значні збитки підприємству та не надавали якісних послуг з теплопостачання, що призводило до накопичення боргів по заробітній платі та енергоносіях. Завдяки проведеним реформам, ці проблеми були вирішені. Сьогодні мале комунальне підприємство «Господарник» вчасно виплачує заробітну плату, проводить відрахування до Пенсійного та інших фондів, повністю розраховується за енергоносії. Водночас підприємству 32,3 тисяч гривень боргує населення, яке вчасно не розраховується за надані комунальні послуги. Крім того є різниця в тарифах з водопостачання, водовідведення та утримання житла, яка складає з початку 2009 року 80,5 тис грн., що призводить до прямих збитків для підприємства та погіршує його фінансовий стан. Тарифи не відповідають фактичним затратам, тому їх потрібно відкорегувати згідно чинного законодавства, або компенсувати цю різницю за рахунок бюджету селищної ради. Для забезпечення подальшої беззбиткової роботи МКП «Господарник» працює над питанням приведення у відповідність до економічно обґрунтованого рівня тарифів з водопостачання, водовідведення та утримання житла.
Одним із напрямків програми, яку потрібно втілити в життя в процесі реформування є технічне переоснащення житлово–комунального господарства, як наголосив заступник голови РДА. Зокрема, необхідно провести реконструкцію систем водопостачання, каналізаційних мереж, впровадити на підприємстві нові енергозберігаючі технології, навести належний порядок в організації збирання та вивезення сміття. На даний момент уже проводяться певні заходи з енергозбереження. Так уже встановлено 756 лічильників, в тому числі 33 – протягом першого півріччя 2009 року. Також у першому півріччі з державного бюджету були виділені кошти на ремонт доріг. Ружин отримав 99 тис. грн, Білилівка — 82,9, Крилівка — 70, Карабчиїв — 50, Вільнопілля та Малі Низгірці по 60 тис гривень. В нашому селищі на благоустрій було використано 122 тис грн. — 25 тисяч з місцевого бюджету та 97 тисяч гривень позабюджетних коштів. В цілому намічена програма з реформування житлово–комунального господарства, проте хоч і з певними труднощами, втілюється в життя. Але є один пункт цієї Програми, який до цього часу не виконується – це створення товариств співвласників житлових будинків. Практика показує, що такі товариства створюють конкуренцію комунальним підприємствам. Та, на жаль, у Ружині люди чомусь не бажають створювати такі товариства.
З усіх розглянутих питань колегією РДА прийняті рішення.
Василь Копач


Переглядів: 994 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100