Головна » 2009 » Грудень » 3 » Колегія РДА
11:52
Колегія РДА
Питання впровадження ведення автоматизованого погосподарського обліку в сільських і селищній радах, про стан контролю за виконанням документів органів виконавчої влади вищого рівня та власних у виконкомах сільських та селищної рад, про стан зимівлі громадського тваринництва та щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати розглянула колегія райдержадміністрації. 
Програмний комплекс «Погосподарський облік для сільських, селищних рад» розроблений для підвищення рівня і якості праці у сільських та селищних радах і включає автоматизацію робочого місця секретаря сільської, селищної ради, діловода, паспортиста, бухгалтера і землевпорядника. Взявши до відома інформацію начальника відділу статистики у Ружинському районі Л.О.Литвинюк та зважаючи на темпи роботи щодо впровадження автоматизованого ведення погосподарського обліку, колегія райдержадміністрації рекомендувала сільським радам прискорити роботу по освоєнню електронної обробки погосподарського обліку, яку закінчити до 1.05.2010 року. Сільським радам також рекомендовано при формуванні бюджету на 2010 рік передбачити кошти на придбання книг та програмного забезпечення для ведення автоматизованого погосподарського обліку
Завідувачка сектору контролю апарату РДА Т.І.Денеж повідомила, що більшість виконкомів органів місцевого самоврядування працює над налагодженням контролю за надходженням, обліком, виконанням та звітністю про виконання документів органів влади вищого рівня, належно ведеться контроль за виконанням власних рішень, як наприклад, у Голубівській, Карабчиївській, Малонизгірській та Малочернявській сільських радах. Зважаючи на те, що деякі сільські ради недостатньо контролюють виконання документів органів влади вищого рівня та власних рішень, колегія райдержадміністрації рекомендувала виконкомам цих сільських рад налагодити чіткий контроль за виконанням вказаних документів.
З огляду на стан заборгованості з виплати заробітної плати в Ружинському районі, яка станом на 1.11.2009 року складає 297,2 тис. грн (по підприємствах, які припинили господарську діяльність, заборгованість зменшилась на 48,4 тис. грн, ВАТ «Ружинське АТП-11840» погасило 9,4 тис. грн і боргує ще 18,9 тис. грн), колегія РДА вирішила вжити заходів щодо недопущення зростання заборгованості із виплати заробітної плати та погашення існуючих боргів, ініціювати порушення справ про банкрутство підприємств, які призупинили свою діяльність і не погасили боргів по зарплаті, використовуючи можливості, передбачені ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Підприємствам-боржникам рекомендовано провести роботу щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати до 1 січня 2010 року.
Про стан зимівлі громадського тваринництва поінформував членів колегії перший заступник голови РДА начальник управління агропромислового розвитку Б.О.Ходаківський. Він повідомив, що у сільськогосподарських підприємствах завершено ремонтні роботи, побілку та дезінфекцію тваринницьких приміщень, проведено роботу щодо нагромадження кормів, яких на зимово-стійловий період заготовлено по 29,2 ц на умовну тварину, що становить 130% потреби. Стабілізовано поголів’я худоби, припинено спад чисельності поголів’я корів, ВРХ, нарощено поголів’я свиней, що дало можливість збільшити на 54% виробництво м’яса і на 23% зросло виробництво молока. Проте не у всіх сільгосппідприємствах зимівля проходить на належному рівні. Так учгосп Верхівнянської філії ЖАТК та ПСП ім.Цюрупи заготовили кормів менше від потреби, продуктивність дійного стада в СВК «Ворайшенський» та ПСП ім.Цюрупи залишається низькою.
Зважаючи на сказане, колегія вирішила рекомендувати управлінню агропромислового розвитку забезпечити щоденний контроль (з виїздами відповідальних осіб у закріплені господарства) за виконанням «Районної виробничої програми по тваринництву на період зимівлі худоби у 2009/2010 роках». Керівникам сільськогосподарських підприємств рекомендовано за рахунок належного утримання та годівлі досягти нарощення продуктивності тварин і обсягів виробництва продукції галузі, забезпечити здійснення профілактичних ветеринарних заходів для недопущення захворювань худоби, формувати групи ремонтного молодняка для відтворення стада, належно організувати умови праці та її оплату працівникам галузі.
Переглядів: 881 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100