Головна » 2009 » Вересень » 14 » Людина і закон
22:43
Людина і закон
Дільничні навчалися
Дільничні інспектори міліції Ружинського РВ УМВС разом з колегами з Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського та Чуднівського районів взяли участь у тренінгу з протидії торгівлі людьми. Захід провели спеціалісти громадської організації – Жіночий інформаційно-консультативний центр – в смт Озерне Житомирського району 4 вересня.
Спеціалізований навчальний курс для дільничних інспекторів міліції, які за своїми посадовими обов’язками відповідають за профілактичну роботу та сприяють розслідуванню скоєних злочинів, пройшли ДІМ Ружинського райвідділу міліції майор М.С.Матвійчук, майор І.А.Романюк, старший лейтенант В.С.Ярошенко та лейтенант І.В.Матвійчук. такі семінари повинні допомогти дільничним ефективніше проводити превентивну роботу, виявляти випадки торгівлі людьми, перенаправляти постраждалих для отримання подальшої допомоги тощо.
Аналогічні тренінги пройдуть за ініціативи Міністерства внутрішніх справ спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у шести регіонах нашої держави. «Завдяки таким спільним зусиллям ОБСЄ допомагає підвищити рівень довіри між міліцією та громадськістю, що сприятиме кращому отриманню інформації про випадки торгівлі людьми та підвищенню готовності постраждалої особи повідомляти про такі правопорушення», – вважає посол пан Любомир Копай, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.
Як свідчить статистика, кількість кримінальних справ, порушених за ст.. 149 ККУ відділами боротьби з торгівлею людьми, в Україні щороку збільшується. Якщо у 1998 році таких справ біло порушено 2, то у 2007 – вже 550. У 2008 році в Житомирській області порушено 11 справ. Потерпілих від злочинів – 28 осіб.
Міліція – це саме той державний орган виконавчої влади, який зобов’язаний забезпечувати безпеку громадян, захищати їх права та свободи, законні інтереси, запобігати правопорушенням та припиняти їх, брати участь у наданні соціальної та правової допомоги громадянам.
А.ПОЛІЩУК


Переглядів: 921 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100