Головна » 2009 » Вересень » 9 » Першачків благословили хлібом
20:52
Першачків благословили хлібом
Синьоокий вересень росяними срібними передзвонами покликав дітлахів до школи. Ось і Роставицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – заквітчана й ошатна – відкрила свої гостинні обійми першого осіннього дня для учнів та вчителів, батьків, бабусь та дідусів, гостей, усіх, хто завітав на урочисте та по-родинному
тепле свято Першого Дзвінка.
Розпочалась урочиста лінійка, усі вишикувалися,
аби зустріти головних героїв свята – першачків та
одинадцятикласників. Учні молодших класів вітали присутніх віршиками, простота й щирість яких викликали ледь відчутний щем у серці. Де, ви, шкільні роки… Та ось йдуть вони, з квітами, святково вбрані, трохи схвильовані важливістю моменту. Для одних це свято перше, для інших – останнє. Цього року шкільну родину поповнять вісім першокласників, а з рідного гнізда відлетять 15 скоро вже випускників. Одним, напевно, вже дуже хочеться бути такими ж дорослими, як оті високі парубки та красиві дівчата, що ведуть їх за руку. Інші – не проти були б повернутися у безтурботне дитинство, коли ще мама зав’язує банти, коли можна покататися на портфелі з гірки чи поганяти в квача на перервах…
Прозвучав Гімн України, по тому хвилиною мовчання вшанували пам’ять односельців, які загинули у роки війни. Представники кожного класу поклали квіти до пам’ятника загиблим солдатам.
З вітальним словом до присутніх звернулася директор Роставицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Василівна Зіневич. Вона розповіла, що в цьому навчальному році за парти у Роставицькій школі сядуть 124 учні, у тому числі 6 з Малої Чернявки та 32 з Малих Низгірець. Директор подякувала педколективу та ветеранам, батькам та меценатам школи. Завдяки матеріальній допомозі ПСП «Батьківщина», ТОВ «Ружин-Агро» придбали ленолеум, а за кошти батьків — фарбу та інші матеріали, необхідні для ремонту приміщення. Церква Євангельських Християн-Баптистів допомогла придбати жалюзі. Крім того, Церква ЄХБ влітку організувала оздоровлення роставицьких дітей.
Директор школи вручила Похвальні листи відмінникам навчання: Ірині Павлюк, Богдану Гребіню, Віталію Саківському, Олександру Зборівському та Анні Саківській.
Радо вітала школа й нового вчителя Володимира Васильовича Цехмейструка, який викладатиме математику, фізику й інформатику.
Від районної державної адміністрації привітав усіх зі святом золотої барвистої осені, з Днем Знань керівник апарату РДА А.М.Марущак. Він також зачитав вітання Президента України Віктора Ющенка з нагоди Першого Вересня.
Представниця ТОВ СП «Нібулон» Т.П.Осавольчук передала для школи у подарунок від підприємства набір м’ячів. Роставицький сільський голова О.П.Столярець теж зробив «подарунок» школярам: він ознайомив усіх присутніх із рішенням виконкому сільської ради про обмеження перебування у місцях дозвілля без нагляду батьків, або осіб, які їх заміняють, дітей віком до 14 років – до 22 години, а від 14 до 16 років – до 23 години. У разі виявлення дітей у вечірній час у кафе, до відповідальності притягуватимуться батьки і підприємці, зазначив сільський голова.
До вітань долучилися керуючий ПП «Ташир» М.Я.Січенко, а також ветеран педагогічної праці Т.М.Стащук, яка побажала всім «здоров’я, сили, мудрості, розуму і Божого благословення».
Учитися на «відмінно» побажали першокласникам дитсадківці. А перша вчителька Л.В.Ковальчук пообіцяла впевнено вести першачків Країною Знань. Людмила Володимирівна навчала у молодших класах і нинішніх одинадцятикласників, яким побажала легкого і щасливого шляху в житті.
А далі настав найбільш піднесений і трепетний момент свята. Від батьків С.В.Лоскучерява та Р.П.Павлюк виголосили батьківський наказ маленьким школярикам: віднині портфель будь-де не кидати, вчасно йти до школи, у їдальні не бруднити, після себе прибирати, а ще бути ввічливими, вчителів уважно слухати і не бешкетувати. Потім благословили кожного першокласника у добру путь духмяним короваєм на вишитому рушничку.
Напевно, з таких моментів і починається любов до Батьківщини, подумалося тоді мимоволі.
Наймолодші школярі традиційно розказали віршики про «маму, школу, Україну», які будуть ними пишатися, одинадцятикласники виголосили їм настанови та вручили подарунки. А класний керівник 11 класу Василь Григорович Салій побажав своїм вихованцям наполегливо працювати заради досягнення поставленої мети.
Букетами, найкращими побажаннями цього дня школярі вітали своїх вчителів, працівників школи, гостей свята.
Право подати Перший Дзвінок надали першокласниці Людмилі Пальчинській і одинадцятикласнику Володимиру Слюсарчуку. Після цього одинадцятикласники повели першачків на перший у їхньому житті урок.
Свято, сценарій якого уклала й провела заступник директора з питань виховної роботи Л.В.Лоскучерява, скінчилося, та тепло щирих вітань, різнобарв’я квітів і срібний передзвін цього вересневого ранку ще довго бринітиме в серцях.
 Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 2008 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100