Головна » 2009 » Вересень » 9 » Перший раз у перший клас
21:00
Перший раз у перший клас
Цьогоріч у перший клас Вільнопільської школи пішло 10 діток. Школа старенька, адже основні приміщення збудовані ще сто років тому, але до нового навчального року підготовлена добре. Скрізь пахне свіжою фарбою, виблискує підлога, у коридорах та класах гарно оздоблені стіни, є наочні навчальні матеріали тощо. За допомогою батьків та за підтримки спонсорів з ТОВ СП «НІБУЛОН» вдалося відремонтувати та підготувати школу до нового навчального року. Як і годиться, по-святковому вдягнені, з піднесеним настроєм, першого вересня прийшли сюди діти, вчителі, батьки, знайомі, керівництво села, приїхали представники з району.
Під бурхливі оплески присутніх свято розпоча-
ли ведучі – учні Олександр Сосуля та Аліна Волинець. Директор школи Майя Іванівна Семчук привітала всіх з цим днем і побажала міцного здоров’я та успіхів у навчанні, щоденній копіткій праці на нелегкому шляху у Країну знань. Вона зазначила, що це свято не тільки вільнопільських школярів, але й тисяч дітей, які прийшли до своєї рідної школи у цей прекрасний сонячний день по всій Україні. Протягом літа діти підросли, набралися сил, засмагли, і в новому навчальному році, з новими силами сідають за парти, щоб наполегливо долати сходинку за сходинкою, здобувати знання, пізнавати світ, готувати себе до самостійного життя.
Сьогодні у шкільний колектив вливаються прекрасні дітки – першокласники. Школа привітно приймає їх, а старшокласники покажуть їм широкі коридори, світлі класи, подвір’я і вони стануть справжніми учнями. Майя Іванівна озвучила імена всіх першокласників, а керівник територіального центру обслуговування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян Володимир Владиславович Туранський від райдержадмі-ністрації вручив Букварики, зошити, щоденники, листівки та вітання Президента України Віктора Ющенка. Першому та одинадцятому класам Володимир Владиславович придбав два футбольні м’ячі. За успіхи досягнуті в навчанні у 2008-2009 навчальному році директор школи вручила Похвальні листи. Їх отримали відмінники навчання Артем Музика, Софійка Гуменюк, Оксана Федорчук, Катерина Андруш, Ганна Опалінська та Ярослав Демчук.
Виступаючи на святі Першого дзвінка, В.В.Туранський наголосив на тому, що вже протягом трьох років поспіль першого вересня, завжди приїжджає у Вільнопілля і не з порожніми руками.
– Це село якось по особливому припало мені до душі, – наголошує Володимир Владиславович, – і коли я їду сюди, мене охоплює почуття гордості за ваших односельчан. І сьогодні, вітаючи першокласників, учнів старших класів, всіх жителів села, впевнений, що тільки спільними зусиллями, за підтримки один одного, ми зможемо пережити економічну кризу і вирішити нагальні проблеми життєзабезпечення села і створити надійну основу для життя майбутніх поколінь. Успіхів вам, добра і злагоди. Хай щастить дітям на цій нелегкій дорозі у Країну знань.
– Промайнуло тепле літо, – говорить сільський голова Олександр Петрович Семчук, – і сьогодні для вас, любі дітки, гостинно відкрила свої двері рідна школа. На це свято ми дружно прийшли усією громадою. Від виконавчого комітету Вільнопільської сільської ради дозвольте привітати всіх з Днем Знань та початком нового навчального року. Чистого мирного неба усім, і хай береже вас Господь Бог.
Старший інспектор з пожежного нагляду капітан служби цивільного захисту І.А.Лексін, вітаючи всіх зі святом, нагадав дітям та батькам про прикрі наслідки дитячих пустощів з вогнем.
Крім щиросердечних вітань головний інженер з техніки безпеки ТОВ СП «НІБУЛОН» Микола Петрович Лищук подарував дітям набір найрізноманітніших м’ячів. Тепер на уроках фізкультури не буде проблем щодо занять з ігровими видами спорту
Від батьківського комітету привітання школярам озвучила Марія Сергіївна Левчук. А вчителька першого класу Валентина Петрівна Франчук наголосила на тому, що від першого вересня першачки не просто дітки, а школярі.
Перший дзвоник сповістив про те, що розпочалася щоденна нелегка напружена праця для вчителів та учнів. Побажаємо всім взаєморозуміння і виваженості, терпіння та успіхів на цьому нелегкому шляху.
Василь Копач
 
Переглядів: 1041 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100