Головна » 2009 » Серпень » 31 » Сесія райради
21:37
Сесія райради
 
Відбулася ХХХІІ сесія районної ради, на якій був присутній заступник голови обласної ради М.З. Дімонт та депутати обласної ради В.Ц.Туранський та Л.В.Шаповалова.
Жваву дискусію серед депутатів викликало питання про включення депутата А.М.Шокала до складу постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва. Згідно із Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та ст.85 Регламенту роботи районної ради V скликання, депутат, крім секретаря ради, повинен входити до складу однієї із постійних комісій та брати участь у її засіданнях.
Голова районної ради зазначив, що для того, щоб включити А.М.Шокала до постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності необхідно змінювати регламент роботи районної ради, а це доволі проблематично, тому дійти згоди обранцям так і не вдалося, внаслідок цього обговорення питання перенесене на наступне засідання сесії районної ради.
Згідно із ст.55 Закону «Про місцеве самоврядування» про свою роботу з липня 2008 року по липень 2009 р. прозвітувався голова районної ради В.Ц.Саківський, який зазначив, що досить конструктивною була співпраця з обласною радою та депутатами Верховної Ради, в результаті чого до районного бюджету надійшли кошти для ремонту доріг, виготовлення проектно-кошторисної документації по Карабчиївській школі-садку тощо. 
Заслухавши інформацію голови районної ради та врахувавши рекомендації постійної комісії з питань законності, правопорядку, прав людини, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування, відповідно до частини 6 ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» депутати вирі-шили звіт голови взяти до уваги.
Щодо питань бюджету, то заслухавши інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації З.Т.Пеньківської та врахувавши висновки комісії з питань бюджету і комунальної власності депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2009 року по доходах в сумі 26943,2 тис грн. і по видатках у розмірі 30611,7 тис грн. А також внесені зміни до рішення районної ради від 13.01.2009 р. «Про районний бюджет на 2009 рік» та затверджено розпорядження голови райдержадміністрації від 4.06.2009 року №391«Про перерозподіл обсягів призначень» та від 19.06.2009 р. №413 і від 3.08.2009 р. №471 «Про внесення змін до районного бюджету на 2009 рік».
Про хід виконання рішення ХХХ сесії районної ради V скликання «Про районну Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2009 рік» поінформувала начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Н.М.Пилипчук. 
За словами Ніни Миколаїни, для організації та проведення організованого відпочинку дітей влітку 2009 року 30 тис. грн було виділено із районного бюджету. Також було залучено понад 11 тис. грн. благодійних коштів, які надала церква Євангельських Християн-Баптистів.
Протягом літа 2009 р. на території району забезпечено роботу 17 пришкільних дитячих закладів відпочинку, де відпочивало 805 дітей. Однак дітлахи відпочивали і оздоровлювалися й поза межами району. Так 10 дітей відвідали «Артек», 5 –«Молоду гвардію», 21 – спортивно-оздоровчий комплекс у Зарічанах (Житомирський район), 17 – «Політехнік» (Житомирський район), 7 дітей відпочили у «Сперанші» (Одеська область), 15 у санаторії ім.С.Лазо (Одеська область), 5 – у «Бригантині» (Херсонська область), 6 і 11, відповідно, у оздоровчих комплексах ім. Ю.Гагаріна (м.Скадовськ) та «Скрагліївка» Бердичівського району. Якщо проаналізувати по категоріях, то 384 дитини із оздоровлених – це діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, 265 – діти, що перебувають на диспансерному обліку, 119 – талановитих та обдарованих, 102 дитини із сімей, що потрапили у складні життєві обставини, 61 – потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, 41 – дитина-інвалід, та 24 – дітей-сиріт та дітей позбавлених бітьківського піклування, 6 – діточок, які виховуються у прийомних сім’ях. Також приблизно 150 дітей оздоровлено коштом батьків.
Заслухавши та обговоривши інформацію Н.М.Пилипчук про оздоровлення дітей району в 2009 році, депутати районної ради прийняли рішення взяти інформацію до відома, а також виконання районної Програми вважати таким, що потребує забезпечення подальшого виконання, тому усім відділам та управлінням райдержадміністрації, установам, організаціям, органам місцевого самоврядування району рекомендовано посилити виконання заходів, передбачених відповідним документом.
Під час сесії народні обранці прийняли рішення, згідно із чинним законодавством України, встановити ставки єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – фізичних осіб, які проводять підприємницьку діяльність за межами України, зареєстрованих в районі, у розмірі 200 гривень на місяць для будь-якого виду діяльності, передбаченого Класифікатором видів економічної діяльності. Рішення набуває чинності з 1 вересня 2009 року. Тепер такі суб’єкти малого бізнесу мають сплачувати зазначений податок не пізніше 20 числа місяця, наступного за тим, в якому здійснювалася попередня сплата єдиного податку.
Відповідно до ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи клопотання відділу освіти райдержадміністрації щодо непридатності та недоцільності подальшого використання основних засобів, які зношені та застарілі та рекомендації постійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності, районна рада вирішила надати дозвіл відділу освіти на списання автомобіля ІЖ-2715 фургон.
Затвердила районна рада й технічну документацію по визначенню нормативної грошової оцінки ділянок водного фонду (ставків), які намічаються для передачі в оренду ДП «Агрофірмі «Ян», розташованої на території Немиринецької сільської ради загальною площею 22,8635 га, І.В. Котелянцю на території Білилівської сільської ради площею 1,4780 га, С.П.Крисенку (Вишневська сільська рада) площею 6,2986 га, В.М.Ляхуті (Мовчанівська сільська рада) площею 1,1698 га, М.І.Паламарчуку (Карабчиївська сільська рада) площею 2,5961 га, Б.В.Яричу (Березянська сільська рада) площею 29,4190 га та ДП «Ілліч-Агро-Умань» (Городоцька сільська рада).
Відповідно до ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення районної ради від «Про управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селища району» та враховуючи рекомендації комісії з питань бюджету і комунальної власності, районна рада затвердила розпорядження голови районної ради «Про продовження терміну дії контракту з керівником Ружинського КРЕПу» Ю.Л.Махоріним.
Депутати районної ради О.В.Кирилюк та В.В.Ніколайчук подали депутатський запит до селищного голови В.І.Жарського та головного санітарного лікаря району П.П.Куцана щодо законності та правомірності розміщення торгівельного об’єкту, де продають їжу швидкого приготування на території автостанції в Ружині.

Аліна ЗІНЬКОВА
Переглядів: 956 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100