Головна » 2009 » Вересень » 3 » Вони дбають про забезпечення населення товарами і послугами
16:59
Вони дбають про забезпечення населення товарами і послугами
Існує багато пояснень, чому люди розпочинають власну справу. Особиста незалежність, непередбачувані обставини та право займатись дійсно улюбленою справою у зручний для себе час – ось тільки частина з того, що спонукає людей започаткувати бізнес.
Рішення розпочати власну справу містить у собі момент відмови від колишньої кар’єри і готовність змінити своє життя. Це рішення приймається з різних причин, іноді тому, що не влаштовує колишня робота, чи тому, що вабить процес створення чогось нового. Найбільший стимул дає незвичайний збіг обставин, який «вириває» людину зі звичного середовища.
Водночас, підприємництво не можна ідеалізувати. Підприємництво — це важка праця, яка не кожному під силу. Підприємці мають значно триваліший робочий тиждень, ніж звичайні працівники. У них не має чіткої межі між домом і роботою.
З плином часу підприємець із простого посередника перетворився в активного учасника всіх сфер життя. Сучасний підприємець – це і учасник ринкових відносин, і необхідний фактор підприємництва, його специфічна рушійна сила. Лише підприємець здатен примусити діяти фірму і її ресурси, забезпечуючи здійснення підприємницької діяльності.
Підприємець — це людина, що здатна до передбачення, це людина, яка діє на власний страх і ризик з метою отримання прибутку, володіє при цьому знаннями та досвідом.
Станом на 1 вересня 2009 року в Ружинському районі на обліку перебувають 1056 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, з яких 475 – платники єдиного податку, 74 – знаходяться на торговому патенті, 100 – здійснюють діяльність на фіксованому податку та 407 – на загальній системі оподаткування.
У сфері громадського харчування в ра-йоні працює 5 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб: Галина Сергіївна Ковальчук — кафе «Берізка», Галина Михайлівна Горбачевська — магазин —кафетерій «Мрія», Наталія Михайлівна Остапчук — кафе-бар «Вікінг», Сурен Мойсейович Геворков — кафе «Ташир» та Юрій Васильович Орищенко — кафе «Рандеву».
Шістдесят шість суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб надають послуги у сфері побуту: 12 надають послуги у сфері пошиття та ремонту одягу – це Аліна Миколаївна Андріїшина, Алла Олександрівна Сябрай, Броніслава Володимирівна Салюк, Катерина Григорівна Ковальчук та інші; двоє працюють у сфері надання косметичних, манікюрних та педікюрних послуг – Ірина Володимирівна Ставнича та Інна Миколаївна Карбовська; створюють чарівні зачіски 7 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб – Людмила Степанівна Молявчик, Лідія Павлівна Кича, Ірина Василівна Дишкант та працівники перукарні «Фея», в с. Мовчанівка працює Тетяна Петрівна Курінна. Фотопослуги надає 3 суб’єкти підприємницької діяльності – фізичних осіб: Сергій Борисович Олійник, Галина Володимирівна Шморгун та Сергій Анатолійович Радзіцький. Якісно та швидко ремонтують взуття Юрій Анатолійович Коропець та Василь Миколайович Гуменюк. Надають послуги з перевезення вантажів 20 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб – Антон Іванович Балахівський, В’ячеслав Станіславович Козіревич, Микола Миколайович Сидоренко та інші; займаються виготовленням різних виробів з деревини Олександр та Петро Володимировичі Мартинюки, Сергій Вікторович Присяжнюк. Ще 18 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб надають побутові послуги у різних напрямках: це і послуги з ремонту радіо-, аудіо- та відеоапаратури, ритуальні послуги, послуги з перероблення інших сільськогосподарських продуктів та послуги у рослинництві.
Широкий асортимент товарів, як продовольчої так і промислової групи у магазинах району забезпечують 175 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, з них 115 здійснюють торгівлю у сільській місцевості – це Віктор Федорович Зайчук, Тетяна Воломирівна Тарасюк, Андрій Борисович Лук’янчук, Микола Миколайович Крилов, Зоя Анатоліївна Заїка, Тамара Дмитрівна Майорко, Олександр Леонідович Середюк, Олександр Володимирович Шатківський, Віктор Володимирович Шуляк, Іван Іванович Котелянець, Василь Іванович Порський, Микола Олексійович Невмержицький, Михайло Станіславович Хмельницький, Віктор Анатолійович Тимошенко, Микола Якович Осіпчук, Святослав Августович Жебровський та багато інших приватних підприємців, які своєю щоденною важкою працею дбають про забезпечення жителів району як продовольчими, так і промисловими товарами.
Забезпечують довезення жителів Ружинщини до районного, обласного центрів та столиці 6 приватних підприємців, які здійснюють діяльність у сфері пасажирських перевезень: Олександр Васильович Ніколін, Микола Іванович Гладишко, Костянтин Станіславович Злоцький, Олександр Васильович Осаволюк, Андрій Миколайович Ревунець та Володимир Степанович Дойничко.
Близько 190 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб здійснюють торгівлю продовольчими та промисловими товарами на Ружинському кооперативному ринку.
Приватними підприємцями створено 63 нових робочих місця для найманих працівників.
До бюджетів усіх рівнів в поточному році від суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб надійшло 764 тис 498 грн. Приватні підприємці Ружинщини приймають активну участь у благодійній діяльності та у розв’язанні важливих соціальних проблем району. Активними підприємцями-меценатами є Віктор Федорович Зайчук, Галина Сергіївна Цехмейструк, Володимир Іванович Рябоненко, Віктор Іванович Пасічник, Олександр Іванович Майорко, В’ячеслав Анатолійович Кравчук.
Шановні підприємці! З нагоди профе-сійного свята — Дня підприємця — прийміть сердечну подяку за Вашу наполегливу та самовіддану працю, за активну громадську позицію та високий професіоналізм.
Бажаємо Вам нових злетів та успіхів, цікавих бізнес-проектів та надійних партнерів. Нехай Ваші здобутки прискорюють економічний розвиток держави та краю.
Щастя, здоров’я, щедрої долі, добра та злагоди Вашим родинам.
О.В.Кирилюк,
                                                                                                                                   
заступник голови райдержадміністрації
Переглядів: 1367 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100