Головна » 2011 » Серпень » 2 » Основне завдання — зібрати все і зберегти
16:15
Основне завдання — зібрати все і зберегти
Понад 1550 тонн зерна намолотили з початку жнив сільські трудівники СВК «Ружинський». Несприятливі погодні умови негативно позначились на темпах зернозбиральної кампанії. Рясні дощі призупиняють роботу комбайнерів на жнивному полі. Та попри труднощі люди працюють, використовують кожну погожу годину.
На сучасних комбайнах досвідчені  механізатори, майстри своєї справи, інтенсивно обмолочують золотаві лани пшениці та ячменю. На полях СВК «Ружинський», якщо дозволяє погода, з ранку до вечора працюють п’ять комбайнів: три «Дони», Claas Tucano 320 та новенький високопродуктивний ACROS, який господарство придбало цього року. Така важка «артилерія», що працює на полях господарства, дає свої результати. Кожен комбайн уже намолотив понад три тисячі тонн зерна. Перше місце на обмолоті зернових посідає комбайнер С.С.Соболь, на другому – В.Ф.Колибаба, на третьому – Ю.В.Мандриков. Сумлінно трудяться і добиваються вагомих результатів О.А.Шимон та С.Ф.Осяк. Всі комбайни працюють безперебійно. Кожен гектар видає по 35 центнерів збіжжя.
– Головне завдання, яке стоїть сьогодні перед керівництвом господарства, – підкреслює О.Ф.Колібаба, – у стислі строки зібрати урожай і розрахуватись з людьми за оренду земельних паїв. Адже кожен господар утримує у своєму обійсті свиней, гусей, курей, качок, корів та коней, хоче вчасно отримати своє зерно. Ми зобов’язані вчасно виконувати всі договірні пункти, потрібно йти людям назустріч.
До роботи у полі підключилися жаткарі. На цій ділянці роботи сумлінно працюють Анатолій Ярощук, Олександр Пилипенко та Василь Остапчук. Пресують солому на полі Олександр Бромірський, Іван Сиротенко та Віктор Мартинюк, складує тюки Роман Савчук. На перевезенні зерна з поля на тік добре трудяться водії Віктор Осаволюк та Іван Черній. Відразу після обмолоту зернових, очищення полів від пожнивних решток, готуємо площі під посів сидеральних культур. Уже засіяно 100 гектарів.
Поряд із жнивами заготовляємо корми для худоби. Цього року у нас прекрасна конюшина. Так, з другого укосу вже заготовлено 55 тонн сіна та 1000 тонн сінажу. Відміно справляються з цією роботою Василь Цехмейструк, перевозять корми водії Юрій Басараб та Олександр Шатайло, розправляє сінаж бульдозерист Олег Шморгун, а трамбує його на своєму Т-150 ветеран праці Дмитро Лагода. Ось на таких працьовитих, безкорисливих людях тримається господарство. Бо гривня, зароблена важкою працею хлібороба, годує всіх нас.
І справді, на полях, де молотять пшеницю, заготовляють сіно, трамбують сінаж на ямах, на току, де очищають та сушать зерно – скрізь працюють люди, гудуть мотори, працює техніка. У всіх керівників, працівників полів і ферм СВК «Ружинський» одна мета – зібрати все вирощене і зберегти його.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 691 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100