Головна » 2011 » Серпень » 02
Понад 1550 тонн зерна намолотили з початку жнив сільські трудівники СВК «Ружинський». Несприятливі погодні умови негативно позначились на темпах зернозбиральної кампанії. Рясні дощі призупиняють роботу комбайнерів на жнивному полі. Та попри труднощі люди працюють, використовують кожну погожу годину.
На сучасних комбайнах досвідчені  механізатори, майстри своєї справи, інтенсивно обмолочують золотаві лани пшениці та ячменю. На полях СВК «Ружинський», якщо дозволяє погода, з ранку до вечора працюють п’ять комбайнів: три «Дони», Claas Tucano 320 та новенький високопродуктивний ACROS, який господарство придбало цього року. Така важка «артилерія», що працює на полях господарства, дає свої результати. Кожен комбайн уже намолотив понад три тисячі тонн зерна. Перше місце на обмолоті зернових посідає комбайнер С.С.Соболь, на другому – В.Ф.Колибаба, на третьому – Ю.В.Мандриков. Сумлінно трудяться і добиваються вагомих результатів О.А.Шимон та С ... Читати далі »
Просмотров: 691 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Поточний ремонт приміщення Немиринецької  школи планують завершити до початку нового навчального року. Про це повідомила директор школи Л.С.Козачук. Ремонт проводять під патронатом народного депутата України П.І.Жебрівського та за кошти ВАТ «Фармак». За словами Людмили Степанівни, уже завершують заміну вікон та розпочали штукатурні роботи у спортзалі, зовнішніх стін школи та капітальний ремонт фасаду.
Окрім реставрації навчального закладу, як розповів голова сільської ради В.Д.Сіротка, на коперативні кошти немиринецька громада відновила водогінну мережу по вулицях Кірова, Шевченка, Чапаєва та в селі Зелене. За рахунок місцевого бюджету придбали новий водогінний насос та очистили свердловину. На дотаційні кошти та частково за кошти сільської скарбниці розпочали ремонт дорожнього покриття по вулиці Мічуріна.
Систему водопостачання відновлено у Білилівці  по вулиці Леніна та Заріччя. Як розповів сільський голова О.М.Прокопчук, основні кошти на очищення ... Читати далі »
Просмотров: 606 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

За січень-червень 2011 року до бюджету району за плану 7163,7 тис. грн фактично надійшло 8098,7 тис. грн власних надходжень доходів загального фонду, план виконано на 113,1% або понад план надійшло 935 тис. грн. У порівнянні з минулорічним періодом до бюджету району надійшло на 967 тис. грн більше власних доходів. Надходження збільшились, в основному, за рахунок надходжень податку з доходів фізичних осіб із земельних паїв та плати за землю.

Протягом І півріччя 2011 року до  Державного бюджету надійшло 2 млн 698,8 тис. грн., за прогнозованого завдання – 4 млн 898,9 тис. грн, що складає 55,09%. Проти відповідного періоду минулого року надходження зменшились на 122,9 тис. грн. або на 4,4%. Невиконання прогнозного завдання надходжень до Державного бюджету зумовлено невиконанням прогнозного показника по податку на додану вартість.
Промисловими підприємствами району за І півріччя 2011 року вироблено продукції в діючих цінах на суму 76 млн 315,7 тис. грн. Стан ... Читати далі »

Просмотров: 802 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Засідання колегії райдержадміністрації відбулось 26 липня. Очолив його голова РДА В.С.Бондарчук. Члени колегії розглянули питання виконання Програми соціально-економічного розвитку району у першому півріччі, хід збиральної кампанії нинішнього року, підготовки мережі закладів освіти до роботи в новому навчальному році та інші.
За оперативними даними
сільгосппідприємств району, станом на 25 липня попри дощову погоду вже зібрано 8899 га ранніх зернових та 357 га озимого ріпаку. Про це повідомив перший заступник голови РДА, начальник управління АПР РДА П.І.Пилипчук. Він зауважив, що кращі результати в СФГ ім. Мічуріна, СФГ «Україна», АПК «Архат», ТОВ «Новофастівське», СВК «Ружинський». Дещо нижчі темпи збирання врожаю в ДП «Ілліч Агро Умань», ТОВ СП «НІБУЛОН», ПСП ім. Цюрупи. Господарства району забезпечені зернозбиральною технікою. У жнивах задіяні на 16 комбайнів більше, ніж торік.
З метою організованого завершення жнив 2011 року ко ... Читати далі »
Просмотров: 690 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

На 1 червня 2011 року у районі, за оцінкою, проживала 28981 особа, з них 4581 особа мешкала у міській місцевості, 24400 – у сільській. Упродовж січня-травня 2011 року чисельність зменшилась на 184 особи.
У загальному скороченні населення частка природного  скорочення склала 78,8% (145 осіб), а міграційного 21,2% (39 осіб).
Кількість зареєстрованих народжень за 5 місяців 2011 року порівняно з відповідним періодом 2010 року зменшилась на 5 дітей, а кількість померлих зменшилась на 24 особи. За січень-травень 2011 року не померло жодної дитини віком до 1 року.
Кількість одружених пар на 1 червня 2011 року становила 44, що на одну більше, ніж торік, кількість розлучень у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшилась у 3 рази. На 100 зареєстрованих шлюбів припадає 20 розлучень.
Серед прибулих у район за 5 місяців 2011 року 28 осіб (23,9%) – мешканці Житомирської області, 87 осіб (74,4%) – жителі інших областей України, 5 осіб (1,7%) з країн ... Читати далі »
Просмотров: 565 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Людські стежки-дороги сплітаються протягом життя у дивне мереживо з успіхів і невдач, злетів і падінь, мрій і досягнень. І завжди приходить така мить, коли потрібно спинитись, озирнутись, підбити підсумки, зробити висновки, і, можливо, щось змінити. Напередодні ювілею голови районної державної адміністрації Володимира Сергійовича Бондарчука ми побесідували з ним про віхи його життя та попросили поділитися з нашими читачами планами на майбутнє. 


– Володимире Сергійовичу, Ваш трудовий шлях розпочався 40 років тому, після випускного вечора у Верхівнянському сільськогосподарському технікумі, коли Ви стали агрохіміком у колгоспі в Паволочці тоді Дзержинського, а нині Романівського району. Скажіть, а чи хотіли б Ви обрати іншу професію, іншу дорогу в житті?
– Ні, напевно, ні, не хотів би. Адже йшов стежкою батьків, як ... Читати далі »
Просмотров: 1246 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Цьогоріч дощова примхлива погода не сприяє сільським трудівникам під час збирання урожаю. Тому хлібороби вимушені раціонально використовувати не тільки кожен погожий день, але й годину. Сільські трударі діють відповідно до тих обставин, які складаються протягом дня, адже нічого не можна спланувати на наступних два чи три дні. Щоденно по небу ходять хмари, а вночі блискавки буквально роздирають його, а сільськогосподарське підприємство – це фабрика під відкритим небом, від погоди залежить дуже багато, особливо в гарячу пору жнив. 
У СФГ «Україна» на жнивах  задіяли всі резерви, зокрема, техніку та людей. Підготовили до приймання нового урожаю всі складські приміщення, навели лад на зернотоку, відремонтували зерноочисні машини тощо. Всі, хто працює в полі, забезпечені гарячим харчуванням. Люди налаштовані на продуктивну роботу, оскільки розуміють, що за нестійкої погоди, аби було менше втрат, вирощений урожай потрібно зібрати в сти ... Читати далі »
Просмотров: 888 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Першими гостями урочистого відкриття клубу стали заступник  голови РДА І.І.Семенчук, начальник управління Пенсійного фонду в Ружинському районі В.П.Бражник, заступник головного лікаря районної лікарні з медичного обслуговування населення О.А.Боденчук, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення І.М.Мартинюк, завідувач сектору землеустрою, моніторингу та охорони земель відділу Держкомзему у Ружинському районі В.В.Білоконь та білилівський колектив художньої самодіяльності.
Ще декілька місяців тому приміщення місцевого клубу було в аварійному стані. Та після травневого візиту до Йосипівки голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови районної ради Б.О.Ходаківського ситуація кардинально змінилася. Керівництво району взяло під контроль виконання ремонту приміщення. На початку червня ремонтні роботи були розпочаті. Спільна праця сільського голови О.М.Прокопчука, завідуючого клубом В.В.Трохимчука, мешканців Йосипівки та Білилівки ... Читати далі »
Просмотров: 612 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Протягом останніх років у зв’язку із зменшенням внесення органічних добрив на поля, особливо у тих сільгосппідприємствах, де немає тваринництва, певною мірою відсутністю вапнування окислених посівних площ зменшився вміст гумусу в ґрунті, і як результат, знизилась родючість землі. За нинішніх умов господарювання важко придбати потрібну кількість мінеральних добрив, засобів захисту рослин, дорого обходиться внесення органічних добрив. Внести все це під запланований урожай в потрібних обсягах практично неможливо. Тому виникла об’єктивна потреба шукати інші засоби для збереження та відновлення родючих властивостей орного шару.
Одним з ефективних засобів підвищення родючості ґрунту  є сидерати. Зелене добриво – найдешевший і найефективніший спосіб комплексного відродження землі. Зелена маса рослин, яка заробляється в ґрунт, щоб збагатити його органічною речовиною, називається зеленим добривом. Навіть при використанні повторних культур на випас, зелений корм, вон ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Учитель… Скільки мудрості, турботи в цьому слові! Щасливий той, кому Бог подарував справжнього Вчителя – Педагога з великої літери. Без сумніву, кожен із нас за шкільні роки зустрічає багато вчителів. Одні з них проходять, немов стороною … Однак є такі вчителі, які входять не лише в наше життя, а й у серце, у саму душу та залишаються там уже навіки… Саме такою доброю, щирою, лагідною, чуйною, турботливою, ніжною, безкорисливою, готовою завжди прийти на допомогу, надзвичайно світлою людиною, а до того ж, справжнім професіоналом пам’ятають Віру Талимонівну Поліщук її вихованці. Віра Талимонівна все своє трудове життя віддала школі та дітям, тому її називають гордо і просто – наша вчителька. 
Народилася вона 25 липня
1936 року в сім’ї колго-спників. Крім Віри в родині виховувалися ще сестра Марія і брат Василь. Багато довелося пережити та побачити на своєю віку Вірі Талимонівні, адже випро-бування розпочалися ще в дитинстві. В далек ... Читати далі »
Просмотров: 634 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №461 від 13.04.2011 року «Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів».

Цей порядок визначає  процедуру прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.
Прийняття в експлуатацію об’єктів, що належать до І-ІІІ категорії складності (куди входять індивідуальні житлові будинки дачні і садові будинки) та об’єктів, будівництво яких здійснено на основі будівельного паспорта, та дозволу на початок будівельних робіт, проводиться шляхом реєстрації Державною архітектурно-будівельною інспекцією поданої замовником декларації про готовність об’єкта до експлуатації та заяви відповідного зразка.
У разі прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків І та ІІ категорії складності, побудованих без наявності дозволу на виконання будівельних робіт до 31 грудня 20 ... Читати далі »

Просмотров: 761 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Шановні жителі Ружина!
Кабінетом Міністрів України від 9 квітня 2008 року №581-р прийнято розпорядження «Про проведення у 2012 році Всеукраїнського перепису населення» (у редакції розпорядження кабінету Міністрів України від 28.07.2010 р. №1565-р.), та Календарного плану робіт на 2011 рік з підготовки до Всеукраїнського перепису населення 2012 року, затвердженого наказом Держкомстату України від 28.01.2011 р. №17 тери-торіальними органами статистики розпочаті підготовчі роботи.
Основним заходом у 2011 році в процесі підготовки до перепису населення є про-ведення робіт зі складання квартальних списків житлових будинків та житлових приміщень в інших будівлях у міських поселеннях і списків населених пунктів. Це один з найважливіших етапів підго-товчих робіт, оскільки від якості складання цих списків залежить забезпечення повноти обліку населення під час проведення Всеукраїнського перепису населення.
Дотримання належного порядку в адресному госпо-дарстві місь ... Читати далі »
Просмотров: 1067 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Створення прозорого ринку земель і його регулювання державою є більш ефективним механізмом, ніж абсолютно вільний нерегульований ринок чи «тіньовий» ринок земель. Першим кроком держави на шляху виправлення ситуації із значною мірою криміналізованим обігом земельних ділянок як сільськогосподарського, так і несільськогосподарського призначення має стати прийняття законів України «Про ринок земель», «Про консолідацію земель», «Про інвентаризацію земель» та низки інших нормативно-правових актів, основне завдання яких полягатиме у прозорості та зрозумілості.

Саме тому на сьогодні дискусія щодо запровадження та функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення є плідною та надзвичайно корисною.
Зволікання протягом багатьох років з проведенням земельної реформи, постійне продовження мораторію на продаж землі призвело до стримування оптимізації сільськогосподарського землеволодіння та землекористування, концентрації більшої частини земель сільськогоспод ... Читати далі »

Просмотров: 715 | Добавил: zmya | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100