Головна » 2012 » Лютий » 16 » Підприємство побудує молочний комплекс
18:57
Підприємство побудує молочний комплекс

Запровадити нові технології у землеробстві та скотарстві запланували в ДП «Ілліч Агро Умань», про що повідомив начальник агроцеху №3 О.В.Марчук на сході села в Княжиках.

Як зазначив Олександр Володимирович, останнім часом
відгодівля свиней стала неприбутковою справою для підприємства. Тому керівництво вирішило збільшити поголів’я молочного стада, що, на їхню думку, збільшить доходи та збереже робочі місця. Мешканці сіл до такого рішення підприємства ставляться скептично, та на робочі місця все ж таки надіються.
Сільський голова В.П.Стрільчук ознайомила присутніх з соціальним паспортом сіл Княжики та Сахни. Валентина Петрівна розповіла, що на території населених пунктів проживає 465 людей, з яких працездатного віку 174 особи. Протягом 2011 року померло 12 чоловік, а народилося лише двоє дітей.
У рамках виконання програми соціально-економічного розвитку зроблено поточний ремонт дитсадка в Княжиках, пам’ятників воїнам Великої Вітчизняної війни, будинку культури в Княжиках та придбано котел на твердому паливі. Як зазначила Валентина Петрівна, кошти на ремонтні роботи використані з бюджету сільської ради. На купівлю котла використано 2000 грн з місцевого бюджету і 3000 грн надало ДП «Ілліч Агро Умань». У селі під час сінітарних місячників очистили бордюри, побілили дерева та розчистили чагарники на кладовищах.
– Як тільки дозволять погодні умови, плануємо знову розпочати прибирання, але хотілося б більшої активності всієї нашої громади, – наголосила Валентина Петрівна. – Адже наше село – це наша домівка, і хто, крім нас, наведе в ній лад?
Як повідомила сільський очільник, за кошти місцевого бюджету газифіковано адміністративний будинок сільської ради та поштове відділення, на що використано 18 тис. 600 грн. Валентина Петрівна щиро подякувала депутату районної ради М.І.Файдуну, який за власні кошти у ФАП придбав нові меблі і замінив 4 вікна на склопакети, у клуби подарував два музичні центри, а у заклади освіти – електром’ясорубку.
Як розповіла Валентина Петрівна, у цьому році в планах соціально-економічного розвитку села: виготовити проектно-кошторисну документацію на газифікацію ФАПу та зробити поточний ремонт сільської дороги. За кошти, які пообіцяли виділити керівники ДП «Ілліч Агро Умань», княжицька громада планує зробити поточний ремонт клубу в Сахнах та придбати опалювальний котел.
Одне із питань, яке турбує мешканців обох сіл – це незручний маршрут автобуса, який зупиняється на околицях сіл, куди людям добиратися важко. Голова районної ради Б.О.Ходаківський пообіцяв взяти всі питання під особистий контроль та вирішити їх найбільш оптимальним шляхом.
У роботі засідання також взяли участь депутат обласної ради, головний лікар центральної районної лікарні М.П.Зозуля, начальник управління праці соціального захисту населення О.П.Розумович, начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук, керуючий агроцеху №2 В.В.Федоренко та голова профкому ДП «Ілліч Агро Умань» С.І.Лапенюк.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 2446 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100