Головна » 2012 » Лютий » 16
Джелалабад, Кундуз, Баграм, Хайратон – ось далеко не повний перелік тих місць, де побували юнаки з Ружинського району в складі обмеженого контингенту Радянських військ в Афганістані. Чужа, далека від України, випалена сонцем і кулями земля.Тут, за вказівкою зверху, ще
зовсім юні не обстріляні солдати, клали свої голови не відомо за чиї інтереси. Вірні військовій присязі, вони виконали свій інтернаціональний обов’язок.
Не всі повернулись додому живими. Загинули в Афганістані: І.В.Жилко з Ружина, В.А.Матвійчук з Бистрика та В.М.Дзюбко з Вчорайшого.
Двадцять три роки минуло з того часу, як були виведені радянські війська з Афганістану. Тому щороку 15 лютого збираються колишні військові побратими, щоб вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся з тієї війни. Зокрема, голова спілки афганців В.В.Рябуш, В.В.Кутній, В.В.Гусак, В.П.Харчук та В.В.Кулибаба з Ружина, С.Г.Більський із Заріччя, І.П.Лищук та М.В.Тимощук з Рогачів, С.В.Данилюк та С.В.Барабаш з Малих Низгі ... Читати далі »
Просмотров: 2952 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Епідемічні спалахи інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом, є наслідком низької обізнаності культури статевих стосунків

Незахищений статевий акт - це найчастіший спосіб інфікування страшними венеричними захворюваннями. Але деякі хвороби, такі як гепатит та ВІЛ–інфекція, передаються також під час контакту з інфікованою кров’ю. Сьогодні більшість з людей вважають, що вони - поза ризиком захворювання, але ці хвороби є найбільш поширеними видами захворювань в будь-якій країні світу. Маючи навіть одного статевого партнера, можна заразитись і жити з хворобою,  навіть не підозрюючи про це.


Круглий стіл на тему інфекційних захворювань, які передаються
статевим шляхом, з особами, звільненими з місць позбавлення волі, та умовно засудженими провели директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, інспектор кримінально-виконавчої інспекції О.В.Петренко та на ... Читати далі »

Просмотров: 2770 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Двісті п’ять гектарів землі сьогодні залишається у Березянці неприватизованої. Про це повідомила сільський голова Л.С.Чумак на сході села, який відбувся 9 лютого. Під час зборів були порушені й інші вагомі питання, на які сільський голова та представники з району надали ґрунтовні відповіді.

За інформацією сільського
голови Л.С.Чумак, в Березянці проживає 564 людини, 51 особа проживає в Причепівці та ще 26 мешканців живуть в Чеховій. Минулого року померло 12 осіб, народилось 8 діток. На території громади функціонують школа, дитячий садочок, будинок культури, бібліотека, ФАП та фельдшерський пункт в Чеховій, господарюють ТОВ СП «НІБУЛОН», ДП «Ілліч Агро Умань» та ДП «Рогачівське».
Планують цього року провести освітлення в центрі села, побудувати дитячий майданчик. Та проблемою в селі зостається непереоформлена земля, яка приносить значні фінансові збитки. Сільський очільник наголосила, щоб люди, які успадкували землю, найближчим часом її оформили.
Про ... Читати далі »

Просмотров: 2129 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Схід мешканців села у Топорах відбувся у теплому приміщенні місцевої школи. Незважаючи на тріскучий мороз, громада на чолі із сільським головою зібралися для того, щоб обговорити наболілі питання. А їх у сільських трудівників вистачає, тим паче у Топорах.

На збори приїхали
представники з району: заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук, начальник Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук, начальник управління ветеринарної медицини В.С.Тимчук та головний спеціаліст по контролю з нарахування та призначення пенсій управління праці та соціального захисту населення С.В.Оксемчук. Прибули керівники підприємств, які орендують землю у Топорах: ТОВ «Укрінвест-Холдинг» – В.В.Кульшин, СВК «Ру-жинський» – О.Ф.Колібаба та СФГ ім.Мічуріна – В.І.Пилипчук.
Сільський голова В.М.Лянга прозвітував про свою роботу протягом року. Тут також, як і в інших селах, минулого року відкрили дитячий садок у приміщенні школи. Без перебільшення ... Читати далі »

Просмотров: 2328 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Вчорайшенська сільська рада, яку очолює О.А.Іщук, спільно з депутатами сільської ради, громадою села, за підтримки райдержадміністрації, районної ради в минулому році вирішила чимало життєво важливих проблем. Радує людей те, що в селі запрацював дитячий садочок, і тепер тут навчається 33 діток.

Вирішено чимало інших питань.

Зрозуміло, щоб здійнити
заплановані заходи в нинішньому році та в наступних потрібні гроші, а вони в достатній кількості можуть надійти до сільської ради тільки тоді, коли в селі буде ефективно працювати, виробляти продукцію базове сільгосппідприємство. Об’єд-наня двох господарств: ПП «Моя Надія» та СВК «Вчорайшенський», з тим щоб у селі був один господар, до якого можна було б звернутися за допомогою – справа благородна, яка піде на користь всіх жителів села та розвитку Вчорайшого в майбутньому. Незважаючи на добрі наміри, з початком реформування у сільгосппідприємстві виникли проблеми. Розпайоване майно СВК «Вчорайшенський» ро ... Читати далі »

Просмотров: 2829 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Запровадити нові технології у землеробстві та скотарстві запланували в ДП «Ілліч Агро Умань», про що повідомив начальник агроцеху №3 О.В.Марчук на сході села в Княжиках.

Як зазначив Олександр Володимирович, останнім часом
відгодівля свиней стала неприбутковою справою для підприємства. Тому керівництво вирішило збільшити поголів’я молочного стада, що, на їхню думку, збільшить доходи та збереже робочі місця. Мешканці сіл до такого рішення підприємства ставляться скептично, та на робочі місця все ж таки надіються.
Сільський голова В.П.Стрільчук ознайомила присутніх з соціальним паспортом сіл Княжики та Сахни. Валентина Петрівна розповіла, що на території населених пунктів проживає 465 людей, з яких працездатного віку 174 особи. Протягом 2011 року померло 12 чоловік, а народилося лише двоє дітей.
У рамках виконання програми соціально-економічного розвитку зроблено поточний ремонт дитсадка в Княжиках, пам’ятників воїнам Великої Вітчизняної війни, будинку ... Читати далі »

Просмотров: 2445 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту інформує про спортивно-масові заходи Ружинського району:
Традиційний кубок пам’яті воїна-інтернаціоналіста І.В.Жилка з волейболу
Початок змагань 25.02.2012 року о 10 годині ранку в спортивному залі Ружинської гімназії. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Першість Ружинського району з шахів 2012 року
Початок змагань 26.02.2012 року о 10 годині ранку в приміщенні райдержадміністрації. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Першість Ружинського району з настільного тенісу 2012 року
Початок змагань 11.03.2012 року о 10 годині ранку в Ружинській гімназії. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Заявки, завірені лікарем (обов’язково) для участі у вище зазначених змаганнях, подаються в день змагань.
За більш детальною інформацією звертайтесь до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації за телефоном 3-16-67.
18.02.2012 року три команди Ружинського району: « ... Читати далі »
Просмотров: 2852 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

У Карабчиєві за кошти бюджету сільської ради  зроблено ремонт зовнішніх стін клубу та збудовано 50 м металевого містка через річку, про це розповів редакції газети сільський голова В.П.Крисюк. Валерій Петрович також повідомив, що за кошти державної субвенції зроблено поточний ремонт 350 м сільської дороги.

Юлія МАКОВЧУК

Просмотров: 2498 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Після сходу села у Малих Низгірцях, що відбувся 10 лютого, на думку спала одна українська приказка – добре тому ковалеві, що на обидві руки кує. Чому, запитаєте ви? А тому що кожна справа, яка започатковується у будь-якій громаді, приречена на успіх лиш у одному випадку – коли є усебічна підтримка: сільської ради, районної влади і ще краще, коли в селі є таке господарство, де керівники не зачерствіли серцем і допомагають людям. 

Приміром, сільський голова Сергій
Минайлюк, звітуючи про роботу в
минулому році, повідомив, що у приміщенні, де розташовуються початкова школа і дитячий садок, відремонтували систему водопостачання спільними зусиллями громади та з допомогою устаткування, наданого ПП «Ташір». Крім того, у дитсадку встановили новий бойлер та холодильник, встелили лінолеум, придбані за кошти сільської ради. У клубі та бібліотеці зробили власними силами ремонт. А кошти на придбання сценічних костюмів для жіночої вокальної групи надав Камо Дум ... Читати далі »

Просмотров: 3203 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Міні-чат

100