Головна » 2010 » Травень » 20
Нинішній травень відрахував вже 65-ту мирну весну, подаровану нам воїнами-визволителями. Тож 9 травня мешканці та гості Ружина зібралися на мітинг-реквієм з нагоди річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні, аби вклонитися в синівській вдячності тим, хто вижив, вшанувати полеглих в боях.
– Світле зі сльозами на очах свято Перемоги зустрічають з нами всього 11 фронтовиків, 3 вдови та 15 тих, кого 18-літніми призвали на фронт, але війна вже закінчилась, – зазначив селищний голова В.І.Жарський у своєму виступі. – Нинішнього року ювілейну медаль «65 років Перемоги» одержали 310 ружинців. На місцевому кладовищі знайшли вічний спочинок 504 солдати війни з різних країн, далеких і близьких.


З привітаннями до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: zmya | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (0)

Депутати районної ради (фракція БЮТ) та голови місцевих осередків Блоку Юлії Тимошенко напередодні Дня Перемоги привітали зі святом ветеранів Великої Вітчизняної війни та вручили подарунки від народного депутата України (фракція БЮТ) Руслана Лук’янчука.
Як повідомила голова районної організації ВО «Батьківщина» Наталя Скавінська, вісімдесят ветеранів Ружинщини отримали вітальні листівки від народного депутата та грошову допомогу. Крім того, депутати районної ради (фракція БЮТ) Сергій Шкурлатівський та Андрій Масюк вручили ветеранам цінні подарунки.
Людмила Будко
Просмотров: 679 | Добавил: zmya | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (0)


З невеличкого села Рогачі далекого 1941 боронити рідну землю від загарбників пішло двісті жителів. Не повернулося з горнила війни 125 захисників Вітчизни. 15 вивезено на каторжні роботи до фашистської Німеччини. І це лише з одного невеличкого села, яких десятки тисяч по Україні. 
Захищали Батьківщину всі - чоловіки та жінки, старі та малі. Кували перемогу на фронтах і в тилу, в підпіллі та партизанських загонах. 


З кожним роком стає все менше тих, хто зі зброєю в руках боронив рідну землю. Шістдесят п’яту весну Перемоги у Рогачах зустрічають Олександр Михайлович Ліщук – інвалід Великої Вітчизняної війни, Іван Остапович Шуляк, Михайло Микитович Грицаюк, Михайло Васильович Тимощук – учасники бойових дій, Олена Петрівна Лук’янчук, Тетяна Парфенівна Гр ... Читати далі »
Просмотров: 698 | Добавил: zmya | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (0)

Шістдесят п’ять років тому наші діди і прадіди під свист куль, вибухи снарядів, під рясним, наче весняний дощ, обстрілом ворожих літаків, виборювали таку бажану для усіх Перемогу. Скільки їх тоді полягло на полі бою – достеменно не відомо. Та тільки крізь хмари пробивається весняне сонечко і зацвітають червоні, наче кров загиблих воїнів, тюльпани, ми вшановуємо пам’ять тих, хто не повернувся з війни, згадуємо тих, хто воював і відстоював у бою мирне майбутнє для своїх дітей і онуків, тих, чий подвиг назавжди залишиться в народній пам’яті.Урочистості, присвячені 65-річчю Великої Перемоги, відбулися і в Мар’янівці. І хоча у селі залишився лише один ветеран, до могили воїнам, загиблим під час визволення села з фашистського ярма, зійшлося мало не все село. 
Із річницею Перемоги всіх присутніх привітала сільський голова А.Ц.Зінькова. Панахиду за загиблими відслужив настоятель Дерганівської церкви Різдва Богородиці ієрей В’ячеслав.
– Це було не просто відвоювання ... Читати далі »
Просмотров: 679 | Добавил: zmya | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (0)

На засіданні колегії РДА про хід весняно-польових робіт в районі інформував начальник відділу розвитку сільської місцевості управління агропромислового розвитку Віктор Петрович Базилюк.Загалом в районі прогнозувалось посіяти ярих культур на площі 42712 гектарів, в тому числі на полях сільгосп-підприємств різних форм власності – 33950 га. З них ранніх зернових та зернобобових культур – 11272 гектари. Зважаючи на те, що в минулому році була сувора зима, чимало сільськогосподарських культур не витриСмали морозних випробувань. Загинув озимий ріпак на площі 4208 гектарів, озимі зернові пошкоджені на 1984 гектарах. До речі, найбільше пошкоджені озимі іноземних сортів. Тому прогнозований план посіву ярих культур зріс на 6192 гектари і тепер, в цілому по району, складає до 48181 га, в тому числі по сільгосппідприємствах 34485 га.
В районі ранні зернові посіяні на площі 19850 гектарів, при запланованих 11272 гектарах, що складає 176 відсотків прогнозованих показників. У ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: zmya | Дата: 20.05.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100