Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 42 43 »


В екстремальних умовах

Цьогоріч сувора зима, яка часто–густо су-проводжується інтенсивними снігопадами та розгулом заметілей, влаштувала справжній екзамен для дорожніх підприємств району. Так працівники Ружинського «Райавтодору» з 11 грудня 2009 року по 15 січня 2010 уже використали для посипання доріг понад 740 тонн протиожеледної суміші. А загальний кілометраж доріг, які розчищали працівники підприємства складав понад 5 тисяч кілометрів. Спочатку механізатори розчищали територіальні та обласні автошляхи, а пізніше – районні. До честі шляховиків вони із своїми завданнями справилися успішно. Саме завдяки їхній оперативній роботі рух автомобілів не припинявся ні на годину. Вони працювали вдень і вночі, в будні і святкові дні. Добре попрацювали в екстремальних умовах механізатори А.Б ... Читати далі »
Просмотров: 870 | Добавил: zmya | Дата: 21.01.2010 | Комментарии (0)

Новорічні урочистості, багато подарунків, святковий концерт та теплі вітання від спонсорів свята у переддень Нового року лунали на адресу тих дітей Ружинщини, які волею долі залишилися без батьківського піклування. Але вони не зосталися наодинці з лихом, яке важко пережити навіть дорослому: родиною для цих діток стали прийомні сім’ї, які оточили їх турботою, добротою, любов’ю. Сорок одна дитина-сирота в районі виховується у сім’ях піклувальників, тож цього дня дорослі влаштували їм справжнє свято.
Зі сцени районного будинку культури на святі «Звичайне диво» лунали добрі слова про кожну дитину та тих людей, які стали для неї родиною: дідусів, бабусь, прийомних батьків і піклувальників, які щоденно поруч з дитиною, які навчають, дарують тепло своєї душі дітям зі статусом сироти. 
Привітала дітей з Новим роком голова райдержадміністрації Н.О.Туранська. «Я вклоняюсь тим, хто став піклувальником для цих діток. Ви заслуговуєте на людську повагу, на вдячність не ли ... Читати далі »
Просмотров: 969 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Або як виконувач обов’язків голови Ружинської районної ради ігнорує Конституцію України
Шановна редакціє газети «Ружинська земля», взяти перо мене змусила реакція населення району на інформацію, яка була на-друкована в газеті за матеріалами 36 сесії районної ради п’ятого скликання від 17.12.2009 р. Під час сесії виконувачем обов’язків голови районної ради Репічем О.С. було проігноровано Конституцію України, а саме ст. 43: «Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає, або на яку вільно погоджується». Згідно ст. 21 Кодексу ЗпПУ між працівником і уповноваженим власником підприємства укладений трудовий договір, а саме згідно «Статуту Ружинської ЦРЛ» розпорядженням голови Ружинської РДА №226 від 8.07.1998 р. призначено на посаду головного лікаря Зозулю М.П. Контракт є особливою формою трудового договору, повинен спрямовуватися на створення умов для виявлення ініціативності та самостійності працівника, враховую ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Одне з чільних місць у господарській діяльності сільських трудівників нашого району посідає галузь тваринництва. Як підказує досвід, у тих господарствах, де збереглись і продовжують працювати тваринницькі ферми, там село живе і розвивається. Сьогодні у галузі тваринництва працює 660 людей. Ще в недалекому минулому працювало набагато більше. Причини відомі, в багатьох селах ферми припинили своє існування і відповідно скоротилося поголів’я ВРХ та робочі місця.
З двадцяти сільськогосподарських підприємств, які діють на території району, тваринництвом займаються чотирнадцять. Загалом, до роботи в зимово-стійловий період підготовлено 129 тваринницьких приміщень. Відремонтовані та утеплені вікна, двері, проведено побілку та дезинфекцію. Це тридцять два корівники, п’ятдесят телятників, тридцять чотири свинарники та тринадцять конюшень. Подбали сільські трудівники і про корми. Так на зимово-стійловий період заготовлено 29,2 центнера кормових одиниць на одну умовну голо ... Читати далі »
Просмотров: 756 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Учасники Пленуму районної ради ветеранів війни і праці обговорили низку проблем, які хвилюють сьогодні людей похилого віку. Щоб почути і допомогти вирішити їх на зустріч до ветеранів прийшли голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, заступник голови районної ради О.С.Репіч, депутат обласної ради М.А.Чигир, сільські голови та керівники установ, підприємств та організацій району.
Голова районної ради ветеранів В.П.Шу
ляк окреслив коло основних турбот ветеранського життя. Значна частина сьогоднішніх пенсіонерів, ветеранів – це вчорашні працівники колективних господарств, які мають свій земельний та майновий паї у реформованих сільгосппідприємствах. І певною мірою добробут цих людей залежить від вчасності та повноти виплат коштів за оренду їхньої власності, а також від допомоги орендарів у господарських потребах, моральної та матеріальної підтримки. Як підкреслив Володимир Пилипович, такі підприємства, як СВК «Ружинський», СФГ ім. Мічуріна, ДП «Рога ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010

У селі Мовчанівка проживає 1128 жителів. З них 487 чоловіків, 43 з яких мають ім’я Василь. 
У 2009 році у Мовчанівці народилося 10 діток, що порівняно з 2008 роком на 4 менше. П’ять пар з Мовчанівки поєднали свої долі, ставши на весільний рушничок у 2009 році.
У новому 2010 році кількість мешканців Мовчанівки поповнилася ще одним немовлям.

Просмотров: 1007 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

За «круглим столом» з головою райдержадміністрації Н.О.Туранською у Вишневому жителі села порушили питання отримання державних актів на землю, транспортного сполучення з райцентром, працевлаштування молоді та забезпечення медикаментами. Цього ж дня відбувся «круглий стіл» у Вільнопіллі, мешканців якого турбують питання оптимізації шкільної мережі, доля бібліотеки та будинку культури у селі, приватизації землі, заготівлі молока та водопостачання. На всі питання голова райдержадміністрації надала вичерпні відповіді та пообіцяла надати посильну допомогу.
Зокрема щодо працевлаштування
сільської молоді у Вишневому, Ніна Олександрівна зауважила, що можливості працювати у своєму селі поки що немає, адже господарства у Вишневому нема. Але ПСП АФ «Світанок», яке орендує землі Вишневого, пропонує роботу вахтовим методом. «Звичайно, хлопці довго не будуть вдома, але вони зможуть утримувати свої родини», — зазначила голова райдержадміністрації.
Стосовно роботи орган ... Читати далі »
Просмотров: 718 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

За традицією, напередодні Нового року відбулася колегія районної державної адміністрації, на якій присутні обговорили найбільш нагальні питання та підсумували результати роботи, проведеної у 2009 році.
Про заходи з проведення ремонтних, будівельних робіт
та впровадження енергозберігаючих технологій у 2009 році доповів заступник голови РДА О.В.Кирилюк, який зазначив, що протягом 2009 року було проведено ряд заходів, спрямованих на покращення роботи закладів освіти, охорони здоров’я, культури.
— Проводяться роботи щодо завершення добудови блоку лабораторних приміщень та їдальні в школі с.Заріччя, уже замовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію котельні Ружинської гімназії, проведено поточний ремонт у всіх школах району, завершуються роботи з реконструкції котельні центральної районної лікарні, виготовлено проектно-кошторисну документацію на заміну покрівлі патолого-анатомічного відділення та відділення швидкої допомоги районної лікарні. За ... Читати далі »
Просмотров: 1029 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Вперше ружинські гімназисти, які вивчають польську мову, поставили Різдвяні яселки — виставу про народження Ісуса Христа. Захід організував голова польського культурно-освітнього товариства Войцех Ґабріельські. Святковий вечір відбувся напередодні католицького Різдва.
У театралізованому дійстві діти розповіли біблійну історію про те, як до новонародженого Ісуса з поклоном та дарами прийшли пастушки (Оксана Вардецька, Оля Демкова, Маша Козенюк та Олена Ткачук), а за ними — три царі зі сходу (Максим Кравчинський, Богдан Шиманський та Віктор Вітусевич), потім — діти (Діана Пилипчук та Тетяна Кропивницька). Роль Йосипа виконував Богдан Волинець, Марії – Таня Березівська, Ангелів грали Катя Прилуцька, Віта Сологуб, Альона Канарська. Вели вечір Оля Ряба та Войцех Ґабріельські. Юні актори співали різдвяні пісні та розповідали вірші польською мовою.
Підтримати їх прийшли батьки, родичі, члени культурно-освітнього товариства ім. Е.Маліновського. До речі, декорації та ... Читати далі »
Просмотров: 888 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Напередодні Нового року кожен чекає на новорічну казку, на здійснення найпотаємніших мрій та найзаповітніших бажань. Діти мріють отримати нові іграшки, конструктори, книги, хтось чекає від Діда Мороза комп’ютер чи мобільний телефон. Але є діти, найбільшим бажанням яких є отримання родини.
У нашому районі створено шість
прийомних сімей, які взяли на виховання одинадцять дітей, зігрівши їх батьківською любов’ю та ніжністю, тим самим здійснивши їхні мрії.
За сприяння районної державної адміністрації, Г.С.Ковальчук – власниці кафе «Берізка», де власне й відбувалося свято, районної організації товариства «Червоного хреста» та ПП «Кравчук» прийомні сім’ї зібралися за передноворічним столом.
Із святами всіх присутніх привітала голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук та казкові Дід Мороз та Снігуронька.
— Саме із сім’єю пов’язані найдорожчі та найнезабутніші дитячі спогад ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Чергове видання серії «Духовна спадщина Ружинського краю», книгу кандидата історичних наук Володимира Перерви «Свято-Покровський храм села Бистрик: історичне минуле», презентували напередодні Нового року бистрицькій громаді.
Історія України, як зазначив Володимир Перерва, це не лише літописи славних діянь держав-
них мужів чи перелік достопам’ятних подій, але й перебіг повсякденного життя наших попередників, у світогляді яких одне з чільних місць посідала релігія. Особливо помітна роль у формуванні духовної сфери та національної вдачі нашого народу належить Православ’ю, з яким уже понад тисячу років пов’язані найвизначніші культурні надбання Вітчизни. Немає на нашій землі міста чи села, де б віра Православна не надавала духовної наснаги нелегкому життю наших предків.
На жаль, зараз історія духу народного дещо призабута і її доводиться відшуковувати у малодо-слідженому океані архівної документації. Тож книги із цієї серії і покликані сприяти ліквідації «б ... Читати далі »
Просмотров: 834 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)

Відкриття дитсадка у Зарудинцях стало справжнім святом для всіх мешканців села — від великого до малого. Завдяки старанням сільського голови А.І.Хоцянівського, за підтримки райдержадміністрації та матеріальної допомоги директора СФГ «Магілан» А.А.Масюка, 30 грудня зарудинецька малеча зустрічала свято у оновленому приміщенні, облаштованому під дитсадок.
Із святковими подарунками, щирими вітаннями завітали на свято відкриття дитсадка голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, директор СФГ «Магілан» А.А.Масюк, який цього дня виступив у ролі мецената, спонсори, батьки та друзі зарудинецьких дітлахів. Урочистості з нагоди відкриття закладу, як і годиться, відкрили гості та благодійники, перерізавши святкову стрічку. З вітальним словом до присутніх звернулася голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, яка привітала малят і їх батьків, дідусів і бабусь, всіх присутніх з Новим роком та побажала всьог ... Читати далі »
Просмотров: 1232 | Добавил: zmya | Дата: 15.01.2010 | Комментарии (0)














Просмотров: 813 | Добавил: zmya | Дата: 01.01.2010

Напередодні Нового року Дід Мороз, Снігуронька, голова Ружинської райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, керівник апарату РДА А.М.Марущак, привітали вихованців дитячих садків "Казка" та "Золота рибка" зі святом та вручили маленьким ружинцям новорічні подарунки.

Просмотров: 857 | Добавил: zmya | Дата: 31.12.2009 | Комментарии (0)

Розмовами про потоки енергії із Всесвіту, патогенні зони та біополя у сучасному світі не здивуєш навіть школяра. Особливо, якщо він вже освоїв програму з фізики за восьмий клас і навчився користуватися пошуковими системами в Інтернеті. Та, коли своєрідне науково-практичне заняття з біоенергетики відбувається у дружній атмосфері в затишній хатинці, яка вже майже два віки залишається мовчазним свідком подій у рідному селі, погодьтеся, це викликає принаймні зацікавлення. Ось на таку бесіду випала нагода потрапити й мені.
Добра слава про народну цілитель-
ку, біоенергетика, фітотерапевта Наталію Федорівну Столярець із Вчорайшого лине далеко за межі нашого краю вже не один десяток літ. Звідусіль звертаються до неї люди за допомогою, порадою, порятунком. Незалежно від віку, статі, сімейного стану і соціального статусу. Кожного веде до подвір’я цілительки своя біда, якій потрібно зарадити. Очевидно, на ланцюжок цих років її відвідувачі нанизали сотні життєвих істор ... Читати далі »
Просмотров: 1902 | Добавил: zmya | Дата: 30.12.2009

Медичні заклади Ружинського району успішно пройшли акредитацію. Про це повідомила секретар обласної акредитаційної комісії Л.Р.Ільницька на підсумковій нараді, яка відбулася в центральній районній лікарні після перевірки мережі експертами. Районна лікарня отримала першу категорію, що свідчить про високі показники роботи лікувального закладу.
Перед тим відповідні служби перевірили матеріально-
технічний стан закладів охорони здоров’я району, до-тримання правил пожежної безпеки, експлуатації споруд, метрологічного забезпечення апаратури, відповідність санітарно-автомобільного транспорту державним нормам тощо. За словами головного лікаря ЦРЛ М.П.Зозулі, суттєвих недоліків спеціалістами не виявлено. Позитивними були висновки обласної санітарно-епідеміологічної служби, яка також перевірила роботу закладів галузі.
Під час наради члени комісії висловили свої схвальні відгуки і зауваження до роботи медичних закладів району, а також дали поради щодо усунення недол ... Читати далі »
Просмотров: 770 | Добавил: zmya | Дата: 30.12.2009

Керівники СФГ «Україна» А.М.Шокал та Бистрицької філії ТОВ СП «НІБУЛОН» І.В.Сорока, директор Бистрицької ЗОШ I-III ступенів Л.Ф.Коломієць, депутати сільської ради, жителі села прийшли на «круглий стіл» за участі голови райдержадміністрації Н.О.Туранської та заступника голови РДА О.В.Кирилюка.
Для бистричан болючим насьогодні є
питання утилізації неопізнаних мінеральних добрив та отрутохімікатів, які ще зберігаються у приміщенні хімскладу колишнього господарства, та й самого приміщення складу, яке розташоване в кількох десятках метрів від жилих дворів. Питання порушувалось неодноразово на засіданнях комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, виділялись певні кошти на утилізацію. Але це питання порушувалось не тільки в Бистрику, а майже усіх сіл району. Як спадок від старої системи у кожному господарстві залишились споруди, які слугували складами для мінеральних добрив та отрутохімікатів, які у радянські часи текли «повноводною рікою» на лани ... Читати далі »
Просмотров: 831 | Добавил: zmya | Дата: 30.12.2009 | Комментарии (0)




Просмотров: 875 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Перша графа – назва сільгосппідприємства, друга – середньодобовий надій на 22.12.2009 року, третя — плюс/мінус до минулого року.
ТОВ «Новофастівське», с. Мовчанівка                                                21,8                 +2,5
ТОВ СП «НІБУЛОН», с. Бистрик                                                         16,4                  +4,3
ДП «Ілліч Агро Умань», с. Городок                                                    15,7                  +2,2
ТОВ «Новофастівське», с. Голубівка                                                  15,7                 +5,7
СВК «Ружинський»                                                                           15,6                 +5,2
ДП «Рогачівське»                                                                              14,1                +2,0
СФГ ім. Мічуріна, с. Зоряне                                                                14,1                +0,4
СФГ «Україна», с. Бистрик                           ... Читати далі »
Просмотров: 797 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Тридцять шоста сесія районної ради, яка відбулася сімнадцятого грудня, видалася насиченою дебатами між депутатами. Попри те, що депутати ледь зібрали необхідний для ухвалення рішень кворум, з ряду питань вони так і не дійшли згоди. Вів сесію заступник голови ради О.С.Репіч. Участь у засіданні взяв депутат обласної ради В.Ц.Туранський.
Сесія розглянула блок бюджетних питань і ухвалила відповідні рішен-
ня. Зокрема про внесення змін до районного бюджету. Як поінформувала начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська, відповідно до ст.78 Бюджетного кодексу України, згідно з п.11 рішення сесії районної ради від 13.01.2009 р. «Про районний бюджет на 2009 рік» та відповідно до обґрунтованих листів бюджетних установ району потрібно здійснити перерозподіл бюджетних призначень у межах загального обсягу призначень. Зокрема по відділах культури, освіти та районній лікарні, по районній раді та центру соціальних служб. Наприклад, у лікарні реконструкція котельні д ... Читати далі »
Просмотров: 848 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009


Спочатку хочу вибачитися перед читачами «Ружинської землі» за те, що я заплатила редакції за розміщення цього матеріалу. Іншого способу опублікувати свою статтю як звичайної громадянки України я не знайшла.
(Хочу пояснити ситуацію по порядку. Наталія Скавінська 21 грудня зателефонувала до редакції з проханням повідомити розцінки на послуги редакції. На що отримала докладну відповідь. Адже це не є таємницею.
Щодо розміщення на шпальтах газети матеріалу «Ціна правди», він надрукований безоплатно. Адже ми живемо в демократичному суспільстві, і кожен громадянин має право вільно висловлювати власні думки. В тому числі і на сторінках «Ружинської землі». — В.Кащук)

Статті ж депутатів фракції БЮТ або «футболяться» або ж так правляться, що годі і впізнати. З гострих і критичних стають схожі на мамин пальчик, який легенько свариться на владу. Яскравий приклад – «молочна» проблема в районі. Після десятків повідомлень в обласних та республіканських ЗМІ, ... Читати далі »
Просмотров: 967 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009

Молочні війни… не тримаючи корови, стою осторонь них. Але згадуючи недалеке минуле, хочу поділитися своїм невеликим досвідом. І до нас на вулицю заїжджали чужі молоковози із Погребища, інших селищ, яких я особисто свого часу запрошувала брати молоко. І в нас вони пропонували значно вищу ціну, ніж місцеві збирачі. І з нами вони розраховувались вчасно… тиждень, місяць, а далі пішли затримки. І ми вже губились, чи забути про гроші, чи здавати задаремно далі. А далі – «війна», і машину атакували, і дійшло до того, що я особисто забрала ключі від машини. Другого дня знайшлися гроші, щоб розрахуватись зі мною та найближчими сусідами. Ті ж, що жили дальше, чекали розрахунку ще кілька місяців.
Були проблеми і з Ружинським молокопідприємством. На прохання сусідів звернулась до керівництва молокопідприємства, попросила їхнього втручання. І проблема була одразу вирішена. І війна була менш масштабною. Що краще – не знаю.
І вибори 2004 року пам’ятаю. Перші мої вибори, як ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009

У жительки Малої Чернявки, пенсіонерки Катерини Никифорівни Тузік трапилось лихо – пожежа знищила дах будинку, пошкодила надбане багаторічною важкою працею у місцевому господарстві майно господині. Самостійно Катерина Никифорівна не змогла впоратися з наслідками пожежі. Не те уже здоров’я, та й статки не ті. На невелику пенсію полагодити будинок неможливо. Звернулась за допомогою до сільського голови Олександра Зифридовича Опалінського. Коштів, які б могли виділити на матеріальну допомогу пенсіонерці у бюджеті сільської ради немає. 
Сільський голова з листом К.Н.Тузік звернувся до народного депутата України, голови обласної організації Народної Партії М.М.Рудченка з проханням допомогти. Микола Миколайович надав пенсіонерці матеріальну допомогу, яку вручили заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк, голова районної організації Народної Партії А.М.Шокал, керівник секретаріату районної організації Народної Партії В.Г.Кулик, та сільський голова О.З.Опалінськ ... Читати далі »
Просмотров: 812 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Шановні батьки! Ваша дитина навчається у 8 чи 9 класі? Вас хвилює питання її подальшого навчання? Ви серйозно задумуєтесь над проблемою її професійного вибору? А може ви переконані, що у Вашої дитини ще достатньо часу для вибору життєвого шляху?
Але підлітковий вік — це дуже відповідальний період становлення особистості. У цьому віці закладають основи морального відношення до різних видів праці, відбувається формування системи особистісних цінностей, які визначають вибірковість відношення підлітків до різних професій.
Наслідування зовнішнім формам поведінки призводить до того, що хлопчики-підлітки орієнтуються на романтичні професії «справжніх чоловіків» (автогонщик, льотчик–випробувач), а дівчатка — на професії «справжніх жінок», привабливих та популярних (модель, співачка, телеведуча). Орієнтація на романтичні професії формується під впливом засобів масової інформації, що тиражують зразки «справжніх дорослих».
Дійсно, в 14-15 років вибрати професію дуже ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Чи обов’язково повинен приватний підприємець-фізична особа-платник єдиного податку вести облік доходів та витрат?
Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат фізичними особами-платниками єдиного податку передбачено статтею 4 Указу Президента України №727/98 від 3.07.1998 року та затверджено Порядком видачі свідоцтва про сплату єдиного податку.
Відповідно до цього Порядку для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доходів та витрат згідно з додатком 10 Інструкції про прибутковий податок з громадян №12.
Обов’язковому заповненню підлягають графи: «Період обліку», «Витрати на виробництво продукції», «Суми виручки (доходу)», «Чистий дохід».
У графі 1 «Період обліку» зазначається дата здійснення господарських операцій (дата отримання доходу). Записи в Книзі здійснюються безпосереньо в день їх проведння. За дні, ... Читати далі »
Просмотров: 833 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Хотілося б поділитися думками про наш Ружин. Спонукала мене до цього стаття учня 10-го класу Ружинської гімназії Максима Ковальчука «Ми ж так любимо наш Ружин», надрукована у «Ружинській землі» від 27 лютого 2009 року. У ній він порушує питання культурного дозвілля людей, а особливо молоді. І дуже своєчасно, тому що для цього нічого не робиться, і не тільки в Ружині. Після статті читаємо від редакції: «Можливо, керівництво району і селища підтримає ініціативи його мешканців, і як тільки мине фінансова криза, віднайде можливості для того, щоб працював кінотеатр, а ружинці у вихідний день могли відпочити у тіні затишного парку». Зрозуміло, що це не відповідь редакції. Питання дозвілля, виховання, освіти молоді за будь-якої кризи не можна забувати.
Коли криза закінчиться не знаю, знаю одне: до
того часу М.Ковальчук стане дуже вусатим дядьком. Так, Максиме, ми повинні любити Ружин, знати глибоко його історію. Про це неодноразово писалося в газеті, особливо в рі ... Читати далі »
Просмотров: 1138 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Самовіддана праця у важкі часи після окупації
У часи окупації протягом дев’ятиста днів перебували німецькі загарбники у селі Бистрик. Всякого довелося натерпітися жителям села. Про жахи окупації важко розповідати, важко згадувати – у кожної родини був свій жах і свій біль. Наприкінці 1943 року радянські війська визволили наш район, минуло жахіття окупації і для Бистрика. Та господарство у селі було суцільною руїною, тому з перших днів визволення люди почали відбудовувати все, що було зруйноване загарбниками.
Для початку селяни створили 5 рільничих бригад, а очолив колгосп колишній вчитель В.Матківський. Завгоспом став Я.Ревунець, працювали агроном В.Пушенко, зоотехнік К.Сівоздрав, бригадири М.Осадчий, Г.Мороз, Д.Столітній. До роботи прийшли досвідчені організатори, які залучили до відбудови господарства все село. Ми працювали тоді «кутками»: ковалівський, пеньківський, бистрицький, заставний. Бригадири щоденно ходили від хати до хати, д ... Читати далі »
Просмотров: 960 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Законом України «Про державну службу» визначено, що державна служба в Україні — це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.      Право на державну службу мають громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір або іншу процедуру, передбачену Кабінетом Міністрів України.
Одне з найважливіших кадрових питань — рішення про прийняття на роботу. Для прийняття такого рішення має бути виконано комплекс процедур, передбачених Законом України «Про державну службу». Дотримання цих процедур — запорука законності й правомірності ухваленого рішення. Одна з таких процедур передбачена ст.4 З ... Читати далі »
Просмотров: 823 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

На звернення громадян щодо встановлення статусу інваліда війни особам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у складі формувань Цивільної оборони відповідно до п. 9 ст. 7 Закону «Про статус ветеранів війни, гаранти їх соціального захисту» відповідає начальник управління Розумович Ольга Петрівна
Пунктом 10 «Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни», затвердженого постановою КМУ від 12.05.94 р. №302, зокрема визначено, що «Посвідчення інваліда війни» видається на підставі довідки МСЕК про групу та причину інвалідності.
Водночас мають місце випадки, коли для встановлення статусу інваліда війни громадяни надають до органів праці та соціального захисту населення довідки, що видаються Комісіями з питань підтвердження участі в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської обласної та Головного управ-ління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської держадміні ... Читати далі »
Просмотров: 967 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)


На засіданні комісії районної ради з гуманітарних питань присутні розглянули проект програми оптимізації шкільної освіти у Ружинському районі. Представник відділу освіти райдержадміністрації Н.М.Ципцюра зазначила, що згідно з проектом, на< ... Читати далі »

Просмотров: 767 | Добавил: zmya | Дата: 24.12.2009

Міні-чат

100