Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 40 41 42 43 »
                                        
Кожний народ унікальний – незалежно від того, великий він чи маленький, могутній чи непомітний. У кожного своя історія, і свій нелегкий та тернистий шлях. Історія української нації хоча й болюча, проте досить давня та цікава. Так в багатьох маленьких українських селах і селищах ще можна знайти безліч речей із народного побуту – це і старовинні ікони, і глечики-двійнятка, і тканні та вишиті сорочки, і фартухи та знамениті хромові чоботи, і коромисла та дерев’яні ночви, і веретена та кужілі, й іграшки, якими гралися ще на початку минулого сторіччя.
Зібрати такі знахідки в одному місці, створивши музей народного побуту, вирішили в Дерганівці. На заклик сільського голови А.Ц.Зінькової та місцевого бібліотекаря В.Я. Поліщук відгукнулися майже всі жителі села. Приносили, хто що мав. Відтепер у музеї можна побачити такі, подек ... Читати далі »
Просмотров: 2603 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (1)

Старість — не радість говорить народне прислів’я. І справді, важко старенькій людині, у вісімдесят, дев’яносто років, коли ниють старечі кості, стогне, плаче душа за молодими літами, які немовби спресовані в часі загубилися в надмірних поневіряннях. Працювати вже немає сил, а інколи доводиться на самоті доживати останні дні свого земного шляху. Таких людей не багато, але вони є. В когось зовсім не було дітей, інших через непорозуміння, земні проблеми – діти покинули напризволяще. Дискомфорт приносять старенькі не тільки чужим людям, навколишньому оточенню, але й своїм дітям, яких так важко ростили, доглядали, плекали, виховували, а на старості літ виявилися нікому непотрібними. І від цього відчаю ще більше стискається серце, а гіркі, пекучі сльози самі навертаються на очі.
У Вчорайшенській дільничній лікарні зараз перебувають літні люди, які потребують догляду. Зокрема, це Г.І.Мирончик 1929 року народження з Малої Чернявки, О.І.Фесенко 1938 р.н. з Жовтневого, Г ... Читати далі »
Просмотров: 1339 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

За оперативними даними управління агропромислового розвитку рай-держадміністрації станом на 13 жовтня 2009 року у СФГ «Україна» кожен гектар, зайнятий під кукурудзою, видає по 96 центнерів зерна. Разом із начальником управління агропромислового розвитку РДА Борисом Олександровичем Ходаківським ми побували на полі №8 у селі Бистрику і переконалися, що у цьому господарстві вирощено рекордний урожай. Справді, качаниста вродила на славу. З ранку до ночі у полі працюють люди. Тут ми зустріли керівника СФГ «Україна» Андрія Миколайовича Шокала та бригадира Дмитра Сергійовича Харчука, які безпосередньо причетні до цієї роботи сьогодні. Золотаво-жовте зерно кукурудзи швидко наповнювало бункер комбайна, який поважно на малій швидкості рухався по полю. Хлопці працюють на вітчизняній техніці. За кермом комбайна трудиться Андрій Миколайович Коломієць. Відвозить зерно від комбайна тракторист Володимир Вас ... Читати далі »
Просмотров: 810 | Добавил: zmya | Дата: 14.10.2009 | Комментарии (0)

Під таким девізом у Ружинській гімназії відбулося свято, приурочене Дню працівника освіти. Учасники урочистостей із захопленням долучилися до казкового дійства, організованого учнями одинадцятих класів під художнім керівництвом класних керівників В.Г.Шукалович, Л.М.Стадник та А.П.Павлік.
Цього дня вчителі гімназії почувалися справжніми героями свята, адже всі пісні, поезії, хореографічні постановки та кумедні інсценівки були адресовані їм – педагогам, наставникам, першим порадникам у житті школяра.
Привітала колег директор Ружинської гімназії Г.І.Гурська, яка побажала їм міцного здоров’я, натхнення, терпіння та хороших учнів, які стануть гордістю гімназії та своїх вчителів. Галина Іванівна також подякувала батькам за виховання дітей, побажала їм бути опорою для своїх дітей у всіх їх починаннях. Заступник директора гімназії Г.М.Вардецький передав вітання керівництва обласного управління освіти, побажав вчителям здобутків на педагогічній ниві.
Подяки від дир ... Читати далі »
Просмотров: 1254 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

вітають, милуючи очі, найпрекрасніші жоржини та хризантеми, коли бабине літо своїми мережаними візерунками прикрашає все довкола, своє професійне свято відзначають люди, завдячуючи яким, ще змалечку кожен з нас подорожував Країною Знань, формувався як особистість, відкривав свої таланти, розвивав свої вміння… Вони навчали, допомагали визначитися із майбутньою професією, а у скрутні хвилини підтримували порадою та добрим словом. Ці надзвичайно добродушні, мужні та віддані своїм учням люди – це вчителі.

Свято, приурочене Дню вчителя, яке відбулося у районному будинку культури, розпочалося вітальними словами ведучих Н.Л.Котлярчук та В.І.Ямкового із Білилівської гімназії, після чого прозвучав гімн всіх вчителів — пісня «Вчителько моя» у виконанні І.Лущан. Пісенні вітання дарували педагогам району Л.Іллюк, Р.Іллюк, Ю.Мацюк, учениці Ружинської гімназії Ю.Андріїшина та С.Шуляк, В.Шевчук, І.Каменчук із Чорнорудки, шоу-група «Посмішка» та танцюва ... Читати далі »

Просмотров: 1395 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

Для того, щоб у наступному році виростити високий урожай зернових та зернобобових культур, необхідно уже в цьому році закласти міцну основу. Цю прописну істину добре засвоїли усі господарники і відразу ж після жнив розпочали підготовку грунту під озимі культури. Як тільки підішли строки, розпочали посівну кампанію. Хоча дещо із запізненням, оскільки всі чекали дощу, а його не було протягом місяця, та й зараз немає. І все ж, незважаючи на важкий сухий грунт, трактори та сівалкові агрегати безупину працювали у полі. Так за оперативними даними управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, станом на шосте жовтня загалом в районі засіяно 13354 га землі, на полях високотоварних сільськогосподарських підприємств озимі посіяні на площі 9609 га. Крім цього 3931 гектар озимого ріпаку. Це 68% запланованого. У деяких господарствах ця робота уже завершена. Зокрема, в СВК «Ружинський» за плану 775 гектарів засіяно 112% площ, у ТОВ СП «НІБУЛОН» заплановано 450 га – п ... Читати далі »
Просмотров: 792 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

25 травня 2009 року Ружинським районним управлінням юстиції зареєстровано Ружинське районне польське культурно-освітнє товариство імені Ернеста Маліновського.
Метою діяльності цього товариства є відродження польської культури; виховання високих моральних якостей у людей; підтримка дружніх стосунків з братніми народами у відповідності з найвищими гаслами: Воля, Рівність, Братерство, Мир і Дружба, Віра, Надія, Любов; встановлення зв’язків та підтримання контактів з групами, товариствами та установами на території України, Польщі та інших країн. Емблемою Товариства є червона троянда (ружа).
Одним із провідних напрямків діяльності Товариства є навчання польської мови, яке здійснює голова Товариства Войцех Габріельські на післяурочних заняттях в Ружинській гімназії. Діє також група з навчання польської мови для дорослих, планується розпочати регулярне вивчення польської мови в Зарудинецькій загальноосвітній школі. Молодь, яка має польс ... Читати далі »
Просмотров: 1515 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

«Щоденна діяльність санітарного працівника вимагає не лише високого професіоналізму, а й глибокого розуміння важливості дорученої справи, непохитності у відстоюванні інтересів населення, мужності у виконанні свого професійного обов’язку»

Санітарно-епідеміологічна служба відзначчила своє професійне свято. Служби, безпосереднім завданням якої є охорона здоров’я людей. І ключову роль у цій нелегкій справі відіграють лікарі-профілактики: гігієністи, епідеміологи. Ми, працівники профілактичної медицини, достеменно знаємо, що запобігти хворобі, відвернути її від людини – то є справа, якій варто присвятити життя. Саме так чинили наші попередники, коли задля боротьби зі страшними епідеміями, ризикуючи власним життям, вивчали дію збудників інфекційних хвороб, йшли в епіцентр інфекційних вогнищ, локалізуючи, призупиняючи і перемагаючи у найстрашнішій війні – війні з невидимим во ... Читати далі »

Просмотров: 997 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

Найактуальніші питання району розглянули та обговорили члени колегії та керівники управлінь, відділів, служб РДА, інших районних установ на черговому засіданні колегії районної державної адміністрації.

Про виконання розпорядження голови облдержадміністрації №158 «Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати і рівень оплати праці на підприємствах усіх форм власності» поінформував заступник начальника управління праці та соціального захисту населення В.М.Скрипаченко, яка зазначила, що станом на 29 вересня 2009 року загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по підприємствах району становить 297,9 тис. грн. Серед них підприємства-банкрути боргують 167,3 тис. грн (СТОВ «Агросвіт» – 100,1 тис. грн, СФГ «Городок» – 67,2 тис. грн), економічно неактивні підприємства – 89,8 тис. грн (88,7 тис. грн – СТОВ «Відродження Поділля», 1,1 тис. грн – ПП «Злагода»), економічно активні – 40,8 тис. грн (14,9 тис. грн – ТОВ «Ружинська будівельна керамі ... Читати далі »

Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 11.10.2009 | Комментарии (0)

На нараді, яку провела голова райдержадміністрації Н.О.Туранська з керівниками та спеціалістами сільськогосподарських формувань району особливу увагу звернуто на стан ведення тваринництва у господарствах району.

Начальник відділу маркетингу ----- В.І.Розломій зазначив, що в порівнянні зх. Попереднім роком вдалося стабілізувати чисельність поголів’я великої рогатої худоби та наростити свинопоголів’я. збільшилось виробництво молока та м’яса. Протягом дев’яти місяців нинішнього року нарощено виробництво молока на 22 відсотки, або на 2022 тонни. Десять сільгосппідприємств збільшили валове виробництво молочної продукції. На ... Читати далі »

Просмотров: 1107 | Добавил: zmya | Дата: 07.10.2009 | Комментарии (0)

                        


Презентація книги Володимира Перерви та Наталії Пасічник «Ружин та Баламутівка: з православного минулого» відбулась в районному будинку культури четвертого жовтня. Це вже друге видання серії «Духовна спадщина Ружинського краю», яка створена на основі маловідомих архівних матеріалів.

zmya | Дата: 07.10.2009 | Комментарии (0)


Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість», який набрав чинності у березні 2006 року, дозволив людям з обмеженими фізичними можливостями зареєструватися в районному центрі зайнятості з метою пошуку роботи. На початку 2007 року інваліди одержали право не лише на статус безробітного, а й на виплату матеріального забезпечення (з урахуванням їхнього попереднього трудового й страхового стажу).

... Читати далі »

Просмотров: 914 | Добавил: zmya | Дата: 07.10.2009 | Комментарии (0)

Добром зігріте серце

Доля 16-річного Олександра Терещенка, який донедавна проживав разом з бабусею у Бистрику, не залишила байдужими ні місцевих жителів, ні керівництво району та області. Нещодавно у нього з’явилася нова сім’я, а також він став ліцеїстом у столичному навчальному закладі. ... Читати далі »

Просмотров: 897 | Добавил: zmya | Дата: 07.10.2009 | Комментарии (0)

Перша згадка про Немиринці зафіксована майже півтисячоліття тому – 1556 року. Про це розповіла сільський голова Ольга Миколаївна Жебрівська під час святкування дня села, яке проходило минулої неділі. Цей день вибраний не випадково, як зауважила очільник громади. Адже саме на свято Воздвиження закладався у селі храм. Саме цього дня приїздять до рідних домівок ті, хто працює, навчається, проживає за межами села. Традиційно до рідних осель, як пташенята до рідного гнізда з’їжджаються немирівчани.

Вперше організоване подібне дійство у селі, але для його проведення докладено багато зусиль. Підготовлено святкову концертну програму. Тут варто відзначити молодих спеціалістів – художнього керівника Романа Іллюка ... Читати далі »
Просмотров: 1800 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (2)

Депутати Житомирської обласної ради звернулися до Верховної Ради України щодо заборони реклами пива. Депутати стурбовані ситуацією, що склалася в області щодо споживання дітьми цього напою.
Пиво є повноцінним алкогольним продуктом і містить такий самий алкоголь, як і горілка, при чому алкоголь низькосортний, з високим вмістом «важких» багатоатомних спиртів, переважно пропилового та ізоамілового. Так у півлітровій пляшці пива із вмістом алкоголю 5,8% стільки ж спирту, скільки у 60 грамах горілки.
Пивний алкоголізм – це не вигадка, а сувора реальність. За спостереженнями лікарів, через порушення обміну речовин сп’яніння від пива дуже важке, супроводжується змінами в різних органах і системах організму людини. З усіх видів алкоголізму пивний виникає найлегше і позбутися від нього найважче.
Як свідчать останні дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна займає перше мі ... Читати далі »
Просмотров: 1520 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

                                                                                            
Питання надання довідок населенню району для безоплатної приватизації земельних ділянок та акредитації медичних закладів району, доступу до об’єктів соціальної сфери осіб із обмеженими фізичними можливостями та облаштування комунальних ринків на території населених пунктів розглянули представники громад району на нараді голови райдержадміністрації Н.О.Туранської.
З проханням надати допомогу бажаючим приватизувати свої 
 земельні ділянки звернувся до очільників населених пунктів району начальник архівного відділу райдержадміністрації В.І.Салюк. Він зауважив, що процедуру надання архівної довідки можна значно скоротити, якщо сільські ради нададу ... Читати далі »
Просмотров: 1054 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

З кожним роком кількість людей, які обороняли рідну землю в загонах партизанів, крок за кроком відстоюючи Батьківщину, перешкоджаючи закріпленню німецької армії на завойованих територіях СРСР та всіма засобами руйнуючи укріплення супротивників, залишається все менше. Все менше їх залишається і в нашому районі. Так в минулому році з життя пішла Марія Рафалівна Висотюк, яка ще юною дівчиною не побоялася боротися не лише за своє майбутнє, а й за майбутнє своїх дітей та внуків. Сьогодні у Ружинському районі залишилося лише шестеро ветеранів партизанського руху, це – Іван Остапович Шуляк із Рогачів, Галина Володимирівна Волинець із Мовчанівки, Володимир Петрович Ліщук, Микола Михайлович Почерняй, Галина Яківна Сарана та Ганна Антонівна Зубович із Ружина. Зі словами подяки, щирими привітаннями, вітальними листівками та невеликими грошовими допомогами кожного з них у День па ... Читати далі »
Просмотров: 951 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

Як часто вже у дорослому житті ми згадуємо ту ніжність та любов з якою ненька співала колискові в дитинстві, як допомагала зробити перший крок та як розповідала про труднощі дорослого життя. Мабуть кожен пам’ятає, як слізьми наповнювалися мамині очі, коли вона проводжала свою дитину в доросле самостійне життя. Та ніхто не бачив, як плачуть матері ночами, вимолюючи в Господа щасливої долі для своїх синів та дочок, як відчуває материнське серце біду, яка загрожує її кровиночкам та як чекає матусенька тих коротких зустрічей, коли всі з’їжаються у свята чи вихідні. Та значно більше хвилювань випадає на долю тієї жінки, яка зважилася народити та виховати не одну дитину.
Так багатодітна мама, яка віднедавна отримала ще й статус «матері-героїні» Лідія Гна-тівна Чернецька (нагороду доньці Лідії Гнатівни вручила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська) разом із своїм чоловіком Петром Івановичем, н ... Читати далі »
Просмотров: 914 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

На тридцять третій сесії районної ради, в роботі якої взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, розглядалось питання внесення змін до районного бюджету на 2009 рік. 
Інформуючи депутатів, начальник фінансового управління райдержад-міністрації З.Т.Пеньківська зазначила, що відповідно до ст.78 Бюджетного кодексу України та у зв’язку з потребою виділення коштів відділу освіти РДА на проведення розрахунків за встановлення коректорів обліку газу, у зв’язку з необхідністю введення їх в експлуатацію у загальноосвітніх школах до початку опалювального сезону (лист райдержадміністрації від 16.09.09 №2123/23) потрібно уточнити доходну частину райбюджету. 
На засіданні комісії з питань бюджету і комунальної власності районної ради розглянуто питання та внесено пропозицію щодо уточнення доходної частини райбюджету на суму 100 тис. грн та направлення відповідних коштів відділу освіти для оплати ... Читати далі »
Просмотров: 881 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

Лейкоз тварин — хронічна інфекційна хвороба великої рогатої худоби, інших ссавців, різних видів птахів, що характеризується порушенням процесу дозрівання клітинних елементів крові, злоякісним розростанням кровотворної та лімфоїдної тканин, утворенням у різних органах пухлин. Хворіє на лейкоз і людина.
Хвороба має три послідовні стадії: 
— інкубаційну, коли тварина вже заражена збудником, але антитіла ще не виявляються;
— продромальну — з моменту виявлення позитивної на лейкоз серологічної реакції;
— повного розвитку — після виявлення гематологічних і клінічних ознак хвороби.
Лікування та специфічна профілактика на даному етапі економічно невигідні.
Причина виникнення, розвитку і розповсюдження захворювання — онкогенний РНК— вірус, який паразитує у лейкоцитах, та фактори, що забезпечують його патогенну дію: спадковість та імунологічна недостатність організму, дія несприятливих екзогенних факторів.
Вірус лейкозу великої рогатої худоби має спорідн ... Читати далі »
Просмотров: 2410 | Добавил: zmya | Дата: 23.09.2009 | Комментарии (0)

Земельна реформа принесла в життя українського селянина як певні плюси, так і низку болючих і до цього часу невирішених питань. Здавалося б, кожен землевласник тепер може розпоряджатися паєм на власний розсуд. Хочеш – віддай землю орендарю, нехай він її обробляє, а ти будеш щорічно отримувати «дивіденди» – близько тонни зерна чи її грошовий еквівалент. Хочеш – господарюй сам, звісно, якщо маєш необхідну техніку чи достатньо коштів. Є й третій варіант: ти ні сам не обробляєш свої два-три гектари землі, ні іншим не даєш. Нічого не затрачаєш, зате нічого й не отримуєш. Ось цей третій варіант і стане предметом нашої сьогоднішньої розмови. З таким веденням господарства окремими землевласниками зустрілося ПСП «Батьківщина», яке орендує земельні паї у Шпичинцях та Роставиці.
– Ми з повагою ставимося до законних прав власників паїв, – наголошує керівник господарства Володимир Семенюк. – Це справа кожного окремо, як розпоряджатися власною землею. Чи довірити її орендарям ... Читати далі »
Просмотров: 1102 | Добавил: zmya | Дата: 23.09.2009 | Комментарии (0)

В минулі часи храм у кожному селі був осередком і громадського і духовного життя. Саме тому до нас дійшли в більшості випадків лише церковні документи про життя громади. Так історію рогачівської громади на основі архівних матеріалів відображено у книзі істориків Сергія Голотюка та Володимира Перерви «Покровський храм села Рогачів: втрачене та не забуте» із серії «Духовна спадщина Ружинського краю». Книгу видано з благословення Високопреосвященного Гурія (Кузьменка), архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського. На сторінках видання автори розповідають про історію храму села Рогачі, разом з тим, про історію села та його жителів, про збереження православних традицій тощо.
Ініціаторами видання книги про історію рогачівської церкви стала голова Союзу жінок України «За майбутнє дітей» Валентина Петрівна Семенюк-Самсоненко, батьки якої родом з цього села, де і понині проживає багато її родичів. Виступаючи на презентації книги перед жителями рогачів, Валентина Пе ... Читати далі »
Просмотров: 936 | Добавил: zmya | Дата: 23.09.2009 | Комментарии (0)

Делегація з гміни Улан-Майорат (Польща) відвідала Ружин і взяла участь в роботі сесії селищної ради та у святкуванні районного свята Обжинків третього вересня. Гості завітали на запрошення селищного голови Віталія Івановича Жарського згідно домовленостей, закріплених партнерською угодою в червні цього року.
У Ружин прибули війт гміни пан Ян Лас-
 кий, голова ради пан Щепан Гайда та його заступник пан Кажіміш Гроховські з дружинами, а також директор навчального комплексу ім. Яна Павла ІІ пані Еулалія Міколаюк і керівник гмінного осередку культури пані Магдалена Доманська. Цього святкового вересневого дня наша гостинна земля радо вітала консула Польщі в Луцьку пана Анджея Рачковскі та засновницю Дому Польського в Києві пані Марію Сівко. Усіх гостей, за українською традицією, зустрічали з хлібом-сіллю на вишитих рушниках.
Депутати селищної ради поспілкувалися з візитерами на актуальні теми: про ведення сільського господарства, формування бюджету, роботу орган ... Читати далі »
Просмотров: 1007 | Добавил: zmya | Дата: 23.09.2009 | Комментарии (0)

Мамо, мамо, рідна ти моя ненько – журливо, багатогранно і мелодійно, з помітним смутком у душі, звучить ця українська пісня для кожного із нас. Її мелодія відлунюється десь на самісінькому денці серця. Мати недосипала ночей, щоб зростити своїх діточок, дати їм путівку в життя, аби вони могли не тільки працювати і жити але й творити, продовжувати свій родовід, зберегти традиції власного народу і прокласти світлу стежину майбутнім поколінням. Звичайно, у всі часи, і сьогодні важко народити, виростити, виховати п’ятеро і більше дітей. 
Але як приємно батькам, коли до рідної  хати, до отчого порога приїжджають діти, онуки, правнуки. У всіх своя доля, особливий неповторний шлях у цьому земному житті, коли вони виховані, розумні, своєю працею здобули шану і авторитет у людей, коли їх поважають і беруть з них приклад. Це приємно не тільки родині, односельчанам, але й суспільству. Сьогодні в цьому зацікавлена держава, адже діти – наше майбутнє і, відповідно, майбутнє на ... Читати далі »
Просмотров: 892 | Добавил: zmya | Дата: 23.09.2009 | Комментарии (0)

                            

У день професійного свята – Дня рятівника голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк привітали вогнеборців зі святом. У трудовому колективі працівників РВ ГУ МНС України в Житомирській області під час урочистих зборів відзначено Грамотами райдержадміністрації та грошовими преміями кращих працівників райвідділу.                        

... Читати далі »

Просмотров: 1668 | Добавил: zmya | Дата: 17.09.2009 | Комментарии (0)

null
Це питання на черговій нараді обговорювали голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Радчук, заступник начальника фінансового управління РДА Т.Л.Кутня, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату РДА М.А.Сівоздрав, сільські голови та представники медичних закладів району.
Згідно розпорядження голови РДА, спеціально створеною комісією перевірена готовність до акредитації усіх медичних закладів у районі.
— Загалом ситуація досить добра. Більшість ФАПів та амбулаторій забезпечені як медикаментами, так і кадрами. За результатами перевірки найкраще підготовлений до акредитації фельдшерський пункт у Мовчанівці, на належному рівні перебувають і медичні заклади Карабчиєва, Ягнятина, Чорнорудки та Вчорай ... Читати далі »
Просмотров: 914 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2009 | Комментарии (0)


Згідно прийнятих Постанов Кабінету Міністрів України від 18.03.2009р. 2009р. №282 «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку тваринництва» та № 283 від 18.03.2009р. «Про затвердження розмірів бюджетної тваринницької дотації на 2009 рік» здійснюється прийом документів від сільськогосподарських товаровиробників, що проводять господарську діяльність з вирощування і відгодівлі молодняка ВРХ і які здавали худобу з 1 січня 2009 р. (незалежно від організаційно-правової форми і форми власності), та від фізичних осіб (населення) для нарахування дотації.
Для нарахування дотації за вирощений молодняк ВРХ встановлено мінімальну вагу тварини та розмір дотації: 
— за молодняк великої рогатої худоби для юридичних осіб — 390 кілограмів, для фізичних осіб — 330 кілограмів, дотація складає 1 грн за кілограм.
Щоб дотація була нарахована, потрібно здати такі документи:
— сільськогосподарським підприємствам: письмове зобов’язання, реєст ... Читати далі »
Просмотров: 1257 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2009 | Комментарии (0)

Одинадцятого вересня Ружин відвідав з концертом Київський академічний вокально-хореографічний ансамбль «Україночка». 
Перед повним залом районного будинку культури з вокально-хореографічними композиціями виступили учасниці ансамблю, а ведучий концерту керівник ансамблю народний артист України В.Д.Юхименко звеселяв ружинців жартами та дотепами. Під українські народні мелодії дівчата співали і танцювали, виконували пісні на вірші нашого земляка М.Сингаївського. 
Зачарували присутніх непересічним вокалом солістки ансамблю студентки Київської музичної академії Яна Кулик та Юлія Осмакова. Дівчата співали так нат-хненно, що пісні у їх виконанні ніби бузковим серпанком огортали слухача, тож ружинська публіка вдячно вигукувала «Браво!» та дарувала виконавицям бурхливі оплески.
Наталія Скавінська, голова ВО «Батьківщина», яке організувало виступ ансамблю в Ружині, подякувала керівнику Віталію Юхименку, режисеру Тетяні Юхименко, солісткам та всім учасницям гурту «за ... Читати далі »
Просмотров: 1114 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2009 | Комментарии (0)

Минулого тижня у приміщенні Житомирського телецентру відбулись урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту. На свято прибули спортсмени з усієї області: переможці районних, обласних, республіканських, навіть всесоюзних змагань з усіх видів спорту. Серед нагороджених чимало ветеранів, які свого часу досягли високих результатів у спорті. Чемпіони Радянського Союзу, України, учасники олімпіад. 
Багато спортсменів були відзначені грамотами, грошовими преміями та цінними подарунками голови обласної державної адміністрації, обласної ради, обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Національного Олімпійського Комітету України. 
Відрадно і те, що з поля зору високих посадових осіб нашої держави не випав наш район. Відзнаку Національного Олімпійського Комітету України вручено Ружинській районній державній адміністрації за організацію Олімпійського забігу. Здійснили цю високу місію у святковій атмосфері спортивного піднесення заступник голови Націо ... Читати далі »
Просмотров: 843 | Добавил: zmya | Дата: 16.09.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100