Головна » 2011 » Вересень » 8 » Алкоголь – основна причина негараздів у сім’ях
14:27
Алкоголь – основна причина негараздів у сім’ях

Подолати кризу сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, допомагають соціальні служби району. Так, члени дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи на черговому засіданні 30 серпня вивели з-під соціального супроводу кілька сімей, яким вдалося впоратися з труднощами.



Як повідомила директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, родина, що мешкає у найманому будинку в Ружині, була півроку під соціальним супроводом. За цей час соціальні служби надавали і гуманітарну допомогу, і психологічну. Чоловік, що був умовно засуджений за статтями, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків, до всього ще й зловживав алкоголем та чинив насильство у сім’ї. Як наслідок, донька часто пропускала уроки. Сьогодні ситуація дещо стабілізувалась – чоловік не п’є, а доньку працівники служб допомогли зібрати у школу. Тому на засіданні дорадчого органу вирішили родину вивести з-під супроводу, та, як зауважив заступник голови РДА І.І.Семенчук, з поля зору служб поки що не випускати.


Алкоголь став причиною негараздів і в родині із Сахнів. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння чинив у сім’ї насильство. Зараз дорослі почали працювати, вживати менше алкоголю, оформлюють документи як багатодітна сім’я. Старша донька вступила на навчання, нею опікується бабуся. Ситуація покращилась, тому сім’ю з-під соціального супроводу вивели, однак з єдиного банку даних сімей, що потрапили в складні життєві обставини, виводити не стали.
Також під соціальним супроводом була сім’я з Білилівки. У зв’язку з сирітством старша сестра, яка вже має своїх дітей, оформила опіку над молодшою. За словами А.М.Скрипнюк, родина потребувала здебільшого психологічної допомоги. Тому з-під супроводу її вивели з позитивним результатом.
Не може подолати кризову ситуацію сім’я, що нині мешкає в Княжиках. Мати зловживає алкоголем, а двоє діток залишаються без догляду, часто бувають голодні. Центр соціальних служб надавав гуманітарну допомогу, сільська рада допомагає продуктами харчування, але позитивних зрушень не спостерігається. Тому термін супроводу вирішили продовжити.
З єдиного банку даних виведено юнака з Вишневого, який досяг повноліття. Він перебуває на обліку у правоохоронних органах як такий, що був умовно засуджений за крадіжку. Однак родина залишається під пильним оком соціальних служб.
Разом з тим ряд сімей потребують допомоги, а тому вирішено здійснювати соціальний супровід сім’ї з Дерганівки. У родині виховуються двоє дітей. Щоправда, жінка та її співмешканець тримають підсобне господарство, діти непогано доглянуті, та все ж дорослі полюбляють заглянути в чарку, що призводить до проявів агресії. Тому, за рішенням представників соціальних служб, під супровід родину все-таки взяли.
У Дерганівці є ще одна проблемна сім’я. Матір п’ятьох дітей можуть позбавити батьківських прав, оскільки вона зловживає алкоголем, ухиляється від виконання обов’язків виховання своїх дітей. Сільський голова А.Ц.Зінькова звернулась по допомогу до односельців та приватних підприємців, аби двох дітей зібрали до школи. Люди справедливо зауважили, що гроші на горілку мати знаходить, але дітям все-таки допомогли. Якщо ситуація в сім’ї не покращиться, соціальні служби клопотатимуть перед судом про позбавлення жінки батьківських прав.
Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 1134 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100