Головна » 2011 » Червень » 3 » Держава цивілізованою є настільки, наскільки вона піклується про ветеранів
10:44
Держава цивілізованою є настільки, наскільки вона піклується про ветеранів
Важливу роль відіграють у суспільстві ті, хто бачив смерть власними очима та приклав чимало зусиль, щоб ми відбудувати те, що залишила нам нещадна війна, адже за плечима вони мають великий життєвий досвід, яким запалюють
серця молоді.

Скромне фінансування діяльності, забезпечення ветеранів та інвалідів ліками, дотримання їхніх прав на пільги та безкоштовне лікування – ці питання обговорювали голови ветеранських організацій та місцеве керівництво на Пленумі районної ради ветеранів війни та праці нещодавно. У заході взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, заступник голови обласної ради М.А.Чигир, селищний, сільські голови, керівники установ та організацій.
Як розповів голова районної ветеранської організації В.П.Шуляк, протягом минулого року значний внесок було зроблено для вшанування ветеранів. Особливо це відчувалось напередодні 65 річниці Перемоги:
– Всім учасникам бойових дій та вдовам вручені подяки, медалі та грошові нагороди, – зазначив Володимир Пилипович. – У всіх населених пунктах та в райцентрі зроблені поточні ремонти меморіальних плит з іменами загиблих односельців. За ініціативи М.А.Чигиря минулого року в Білилівці встановлено меморіальний комплекс, за що я щиро вдячний Михайлу Андрійовичу. В житті ветеранських організацій багато соціально-економічних проблем, та не залишаються осторонь керівники господарств СВК «Ружинський», СФГ ім. Мічуріна, ДП «Рогачівське», ДП АФ «Нимиринецька» та декілька інших, які допомагають нам у вирішенні актуальних питань. Нещодавно відбувся пленум обласної ради ветеранів і колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації в Житомирі. Гостро обговорювалось питання охорони здоров’я учасників Великої Вітчизняної війни. У нашому районі їх залишилось 1858, 162 учасники бойових дій, інвалідів війни – 116, 4228 дітей війни та 11490 осіб перебуває на обліку в організації ветеранів. На засіданні відмічено, що система медичної допомоги в обласному госпіталі для ветеранів збережена, а з 2011 року одержувати медичну допомогу у госпіталі можуть також діти та інваліди війни. Постановою Пленуму зазначено, що фінансування лікувально-профілактичних установ та забезпечення медикаментів є недостатнім, а тому потребує по-ліпшення. Також планується створити мережу ветеранських аптек, де ліки відпускатимуть за помірними цінами. Порівняно з іншими, медичне забезпечення у нашому районі краще. Медикаменти ветеранам продають за пільговими цінами та лікування проводиться на належному рівні. Час іде, чисельність ветеранів зменшується, та ми повинні підтримувати традиції наших батьків-фронтовиків. Проблем у нас багато, та за допомоги органів районної влади ми подолаємо всі негаразди, – наголосив В.П.Шуляк.
Начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук до-
повів про організацію медичного обслуговування ветеранів війни та праці, пенсіонерів, людей похилого віку. Віталій Віталійович розповів про умови лікування в районній лікарні осіб, яких віднесено до пільгових категорій, стан медичного обслуговування в селах та забезпеченість кадрами медичних установ у сільській місцевості.
Начальник управління праці та соціального захисту населення РДА О.П.Розумович розповіла про надану допомогу ветеранам війни до 9 Травня:
– Держава цивілізованою є настільки, наскільки вона піклується про ветеранів. Так, напередодні свята одноразову грошову допомогу отримала 2341 особа на загальну суму 482260 грн. Також надали фінансову підтримку підприємства і організації району 486 ветеранам на загальну суму 82282 грн. Хочу подякувати всім керівникам, які не залишились осторонь і надали допомогу цим людям, адже саме вони дали нам путівку в життя і підняли з руїн нашу країну. А вам, шановні ветерани, хочу подякувати та побажати міцного здоров’я, благополуччя та достатку в оселях.
Виступаючі на пленумі, голови ветеранських організацій відзначали, що сьогодні, на жаль, життя більшості пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, не можна назвати благополучним. А це за нинішнього зростання цін вкрай мала сума для проживання. Обговорювали на пленумі також ряд актуальних питань щодо оздоровлення та доплати до пенсій дітям війни. На жаль, далеко не всі питання, зокрема проблему дорожнечі ліків, вдається ви-рішити і, тим не менш, як зазначив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, у районі вживаються відповідні заходи для покращення медикаментозного забезпечення та соціального обслуговування ветеранів і пенсіонерів.
Заступник голови обласної ради М.А.Чигир подякував головам ветеранських організацій за їх активну життєву позицію, а лідерам громад рекомендував більше приділяти уваги роботі з ветеранами та щодня турбуватись і допомагати у вирішенні їх проблем.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 696 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100