Головна » 2011 » Червень » 16 » Дитяча бездоглядність – перший крок до лави підсудних
14:55
Дитяча бездоглядність – перший крок до лави підсудних
Чергове засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що потрапили в складні життєві обставини, відбулося нещодавно

в райдержадміністрації.

Члени комісії прийняли рішення вивести із загальної бази  даних сімей, які потрапили в складні життєві обставини, сім’ї із Заріччя та Верхівні у зв’язку з повноліттям дітей. Проте родину із Верхівні вирішили залишити під наглядом соціальних працівників, оскільки в ній ще виховуються неповнолітні діти.

Заслухавши та обговоривши інформацію директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, члени комісії вирішили взяти під соціальний супровід з введенням у загальний банк даних сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, родину із Зарудинців. Як розповіла Аліна Миколаївна, у цій сім’ї одинока мати виховує трьох дітей. І допомога їм потрібна як матеріальна, для покращення побутових умов, так і моральна для подолання кризової ситуації.
У зв’язку з подоланням складних життєвих обставин, із со-ціального супроводу знято сім’ю з Ружина. За інформацією А.М.Скрипнюк, в цій родині одинока мати виховує двох дітей. Зараз жінка працює, а доглядати за дітьми їй допомагає мати. І хоча матеріальне становище стабільне, родина на деякий час залишиться в загальному банку даних сімей, які потребують допомоги.
Щодо ситуації, яка склалася в родині із Вишневого, члени комісії вирішили рекомендувати матері виконувати свої батьківські обов’язки, а у разі невиконання – клопотатимуть перед відповідними органами про покарання, передбачене чинним законодавством. Як зауважила начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук, двоє дітей в будинку проживають самостійно. Окрім незадовільного санітарного стану, бездоглядність призвела до того, що на одного із хлопчиків відкрита кримінальна справа за крадіжку мобільного телефону. Отак, батьківська байдужість може привести дітей на лаву підсудних.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 757 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100